Дилема - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120674)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Дилема
преди: 11 години, 5 месеца, прочетена 2014 пъти
Здравейте! Живея и уча в чужбина от около половин година, но имам малък проблем. Умишлено няма да кажа коя е държавата затова се надавям да бъда разбран. Живея от и уча от около половин година в друга страна в западна европа, но проблемът ми е че искам да се върна в България просто някакси ме влече отвътре да се върна. Да вярно ще започна от начало всичко, а именно отново кандидастване и така нататък, но просто като че ли имам чувството, че мястото ми не е там къде съм в момента. Родителите ми не ме разибират и се чудят защо искам да се върна, не сме милионери, но съвсем ясно ми заявиха, че парите не били проблем да остана и да завърша, но аз продължавам да си мисля, че ако се върна ще правя това което обичам и харесвам. Не говоря с много хора в чужбина и това е факт и честно казано колкото и добра да е страната и колкото по напреднала да е имам желание вътре в себе си да се върна. Оставам неразбран от много хора и всички си мислят, че се шегувам... бъдещето ми просто било гарантирано ако остана и завърша.. имам малко проблеми и със езика, но предполагам че ако се напрегна ще съм добре.. но въпреки това просто не харесвам тъпата специалност и дори града колкото и развито да е всичко.. Ще е ли грешка ако се върна в България... надявам се да получа едни интилигентни и не много злонамерени отговори.. Благодаря предварително на всички! Наистина съм пред дилема...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 5 месеца
hash: 116c2a65dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здрасти, много добре мога да те разбера, защото аз самата също завърших образованието си в чужбина. Никой не ме е карал, просто няма качествени професори по моята специалност в България , а и исках да видя света. Завърших в Германия, там работих на три места, за да се издържам, но не съжалявам. Прибрах си се в България, но СЛЕД като завърших, не преди това.
Ти трябва да си решиш, какво искаш, но за мен лично човек трябва да свършва нещата в живота си, които е започнал. Знам, че е трудно, от собствен опит знам, другите тук не могат да те разберат - ще почнат да псуват България, как било добре да се махнеш и как ти се оправял живота автоматично в чужбинаТА, но аз ще ти кажа едно - следвай сърцето си и интуицията си. Всички ме мислеха за луда и не ми вярваха, но си се прибрах. Няма по-готино нещо да се прибереш обаче с нещо в чантата - диплома в моя случай. Ако мислиш, че ще успееш да завършиш, остискай и се прибери след 2-3 годинки, бързо ще ти минат. Ако обаче се съмняваш, че ще завършиш, по-добре не си губи времето и парите в чужбинаТА, а си събери багажерите или поработи малко и кандидатствай в България.
Успех при всички случаи. Каквото и да направиш, няма да е грешка, а просто още повече опит в живота ти. Това е живота... лутаме се, за да намерим правилното място в живота си.

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: abc8746be7
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Много хора (дори повечето) са като теб, но по една ли друга причина отказват да си го признаят. Разбирам те напълно, много добре знам какво е да си в чужбина и да се чувстваш не на място там. Независимо, че човек има приятели, хубава работа/образование някак си нещо го влече към родината, пък и дори тя да е кочина, някак си е неговата кочина и се чувства така, както никаде другаде не би могъл. Все едно да отидеш някаде на гости, в някаква хубава и луксозна къща, чувстваш се добре, радваш на обстановката, но някак си уюта и сигурността, който получаваш в родния си дом не можеш да го замениш с нищо.

Моят съвет (като човек бил в подобно положение) е - върни се, България далеч не е толкова зле, може да живееш по-бедно, но със сигурност ще си по-щастлив.

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 499d9c34be
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Ти сега завърши това, което си започнал, за да получиш диплома по специалността "умея да боравя с волята си". Този предмет тъй или иначе трябва да го владееш, независимо в коя държава си го учил. Когато завършиш, ще имаш избор. Ако се откажеш по средата, може да се натресеш в ситуация, в която да нямаш избор. Човек съжалява за стореното, когато е без избор, а не когато е изградил личността си, пък било то и всред грешни избори.

Желанието ти да се върнеш в България го адмирирам. Аз самата работя професия, с която мога да си намеря работа във всеки един момент на всяко кътче на планетата. Но обичам България и ето ме - тук съм. Но имам професия, която ми дава възможност за избор.

Казваш - специалността не те влече. Мен също не ме влечеше това, което учех. Но си втълпих, че трябва и станах добра. Сега имам стабилност, благодарение на която мога да си позволя да упражнявам като хоби онова, което исках да уча, защото имам средствата да си закупя инструментите и материалите, а приятелите ми, които учиха съответното - ходят да се молят някой да ги спонсорира или работят като таксиджии или магазинери. Повярвах в справедливостта и мъдростта на съдбата. Вярвай и ти.

Ако пък чак толкова чувстваш с цялото си сърце, че нещо не е в ред - прави това, което чувстваш за редно. Но ти щеше вече да си го направил, ако чувството беше толкова силно, нямаше да се луташ по форуми.

Габи

 
  ... горе^
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 384d6dd2fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Е щом не ти харесва специалността просто няма смисъл да я учиш и като добавиш езика и мястото какви ги дириш там. Връщай си се в България нищо не е изгубено. Аз дори прекъснах година и завърших малко по късно от съучениците ми. Прави това което ти се прави.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker