Да замина ли - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121155)
 Любов и изневяра (29697)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6470)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Да замина ли
преди: 11 години, 6 месеца, прочетена 1979 пъти
Здравейте на всички съфорумници, намирам се в повратна точка на моето образование. 12 клас съм, все още не съм се ориентирал към нещо конкретно за в бъдеще. Така получих едно предложение от мои близки, ще се опитам да ви го представя на кратко. Става въпрос за Америка, колеж които търси атлети и по-конкретно чуждестранни футболисти които да тренират там (играя от малък и да бива ме доста). Всичко е поето, образование, общежитие, път до Америка, абе всичко. Само да подчертая източника е достоверен, не съм чел по форуми и т. н. (имам роднини в този щат).
Но много се чудя какво да направя, изникват в мен хиляди въпроси, като например ако завърша този колеж после какво ще бъде, вярно в Америка съм, ще се впиша ли в обстановката и най-вече с какво ще излезна като завърша. Наистина имам нужда от съвети, искренно се надявам темата ми да бъде публикувана!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 6 месеца
hash: fd9f84ce71
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Интересувай се повечко за американската образователна система. Там Колежът не е нещо като висше образование, а си е 10-12 клас у нас. Хората значи ще са значително по-малки от теб. Лошо няма де, пробвай се, но сигурен ли си, че търсят хора с европейски футбол. До колкото ми е известно, подобни стипендии имат само за хора с американски футбол и бейсбол.
Пробвай се де, лошо няма, но можеш да си загубиш годината, ако не кандидатстваш у нас. Все пак, ако отидеш в Америка ще понатрупаш доста познание и опит. Лошо няма, само можеш да спечелиш, дори да не се получи и да се върнеш у нас.
Аз заминах в чужбина на твоите години и макар, че се върнах след завършването си, не съжалявам. Няма по-добро нещо за един млад човек от това да попътува и да види света. После и България я виждаш с други очи, имаш идеи и като цяло си по-успял и разумен човек.

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 2876d04ae4
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Според мен трябва да провериш какви специалности можеш да запишеш и дали има нещо, с което би искал да се занимаваш след като завършиши. Провери и каква е репутацията на този университете, американски и световни класации (ранк листи).
Иначе защо въприемаш, че като учиш в Америка ще останеш до живот там? Ако образованието е добро и има преспективни специалности, отиди и се възползвай от възможността си. Хем ще имаш добро образование, т. е. по-добри перспективи и възможности за кариера, хем и животът в чужбина е добър житейски учител. Ако образованието ти е добро, после ще можеш да отидеш да живееш, където поискаш - можеш да се върнеш в България, да останеш в Америка или да отидеш в трета страна.
Не си задавай въпроса дали ти се живее в Америка, го приеми като временна дестинцаия, в която трябва да изкараш определен период от време - например 3-4 години. Ако ти харесва оставаш, ако не след това се махаш. Мисли за образованието и за бъдещето си.
Ана

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: ea98c2bbec
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Не е важно ние какво мислим а ти какво искаш! Прецени какво желаеш за момента и помисли готов ли си да се откъснеш от семейство, приятели и въобще от досегашния си живот.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker