Какво да правя?!? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121284)
 Любов и изневяра (29731)
 Секс и интимност (14370)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6475)
 Здраве (9604)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7306)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18553)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Какво да правя?!?
преди: 11 години, 5 месеца, прочетена 1597 пъти
Здравейте драги читатели, реших и аз да споделя моя проблем. Та студент съм вече втора година, но просто виждам, че нещата не вървят като хората, аз си го забелязах това още в началото на следването си и поговорих така на дълго и на широко с близки и приятели, че искам да се откажа, защото нещата не вървят, а не искам просто така на халос да изхарча толкова пари, за нещо което виждам, че ще завърша все някак, но с много мъка и почти никакви знания в крайна сметка, защото колкото и да се старая едвам кретам по стълбицата... Та какво да правя при условие, че не ми се получават нещата, аз искам да прекъсна, но уви семейството не ми позволява. Казват ми "е какво нали си вземаш изпитите, все ще завършиш". В това не е проблема, че ще завърша някак си то се вижда, но просто няма да имам реализация по това направление след време. Вярно сам си избрах да запиша това, но си представях, че ще се справя с нещата, но уви направих голяма грешка, която се помъчих да поправя почти веднага, но без подкрепата от страна на семейството не мога просто така на своя глава да се хвърля на дълбокото както се казва, още повече, че цитирам "ако прекъснеш, повече да не си се прибрал вкъщи". Та какво ще ме посъветвате, как да постъпя?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 5 месеца
hash: 817f3c0fbd
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Сякаш слушам сестра си преди години.
И тя така записа уж с голямо желание филология, но на третата година, след като нашите бяха инвестирали много пари в нейното образование, се сети, че не ? се учило и нямало реализация. Завърши с 300 зора, но не прави никакви практики и накрая нарочно остави дипломата в секцията на родителите ни и нито веднъж не спомена образованието си при кандидатстване за работа. Днес тя се мъчи, работейки на смени в една фабрика в чужбина и едвам свързва двата края, когато дори като учителка би печелила поне 700-1000 лв. на месец у нас (можеше да работи като учител по БЕЛ, руски), отделно с частни уроци щеше да си докарва много парички. Сега съжалява, но е твърде късно - нито практика има, а и на годинки стана. Загуби си времето, а на нашите и парите, а накрая от чиста проба упоритост (за да им докаже, че грешат), тя си провали и бъдещето.

Изхождайки от тази история мога да те посъветвам действително да прекъснеш, да продължиш задочно или да се прехвърлиш в друга специалност или университет. Ако нямаш желание и всичко става само с принуда, и ти ще свършиш като сестра ми. По-добре дори да почнеш ново следване, но не разчитай повече на помощта на вашите, а се научи да се самоиздържаш, тогава и решенията, и грешките ще са за твоя сметка.
Успех

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: e4994a6872
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   предварително се извинявам за лошия правопис, но българсикия не ми е роден език а и на компа винаги правя много грешки като пиша. Сега на въпроса, ами аз имах същия проблем като теб. учех нещо в което не виждаш никав смисъл, точно като теб не виждах защо да набутвам само пари и да се мъча за нещо от което после няма да имам работа и няма да си възварна парите. И така се махнах, но още първата година не чаках да стане късно и да задалбая. При теб не знам още колко време ти остава, но ако е 4 години обучението и ти си 2-ра по добре го избутаи до краи, ако искаше да се махаш трябваше да бъде по рано. тъпо ще е 2 години труд да ги пропилееш просто така, по добре го избутаи поне ще си имаш висше, все нещо после може да излезе, но ако е толк не търпимо си помисли добре какво ще почнеш да правиш после и напусни, все пак живота е само един и човек трябва да следва мечтите си

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 9409e961bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Това, което ще ти кажа е комбинация от мненията на 1 и 2. Гледай да избуташ докрай. Намери си работа и се запиши (задочно) да следваш или магистратура или второ висше. Другата идея е да се прехвълиш в друга специалност или университет. Но така или иначе, си мисля, че е по-добре да имаш образование, отколкото нищо.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 29e3f1c1ff
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Аз пък те съветвам да направиш това, което искаш. Голям човек си, животът си е твой. Не се подвеждай под това, какво искат другите за теб, а мисли КАКВО ИСКАШ ТИ ЗА СЕБЕ СИ - така никога няма да грешиш - ще усетиш свобода, която струва повече и от салама:)

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 11cc699a4c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Аз не мисля, че е честно да си пропиляваш живота зареди родителите си. Ти трябва да следваш мечтите си, както каза номер 2. Това с самоиздържането също не е лоша идея. Съватвам те да се откажеш, да обясниш на родителите си защо си го направил, а ако ти се разсърдят ще трабва да се оправяш. :()

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker