Какво да уча?! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121152)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Какво да уча?!
преди: 11 години, 5 месеца, прочетена 1603 пъти
Здравейте,

въпросът ми ще е отправен към по-интелигентната част от сайта и най-вече тези, които са завършили висше образование.

Още имам време и сега правя изборът си, като начало какво ще уча. Къде - много е рано за тоя въпрос, но не бих отказала мнения и по него.

Сигурно трябва да си задам въпроса - с какво ми се занимава и какво ми се работи. Повече неща постигам с лекота. По психо-философските предмети съм много добра, бях добра по тях и преди да ги изучавам. По БЕЛ също имам много добри знания, но не понамързяваше и не учех много. Ораторските ми способности са ненадминати.
По математика съм тотална трагедия, абсурдно е да си мисля за нещо свързано с нея, Географията е простичка, Историята я знам, но имам лек проблем с годините.

Мисля си за право.
Но толкова много прависти? ! Ще си заслужава ли? !
Като цяло имам желание да се самоутръдя, да започна някакъв си мой бизнес в който евентуално да ползвам бъдещата си диплома.

Ще ме посъветвали трето лице за всичко, относно университети, евентуалните специалности (като е прочел що-годе в какво ми върви) и дали с въпросната специалност ще имам професия за в бъдеще.
На правото му харесвам това, че е с широк спектър на приложение. Като цяло си търся все такива неща - широкоспектърни.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 5 месеца
hash: 9f3915200a
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   След като си толкоз отворено - 'Ораторските ми способности са ненадминати. ' няма въобще ама никакъв смисъл какво ще учиш, за в бг сИ номер едно навсякъде ако ще би и от нищо грам И на хабер да си нямаш.
Въобще и виШУ не ти требе, отваряй си бизнеса и тва е, роби колкото щеш ще ти се натискат да работят за тебе. Няма нужда да им плащаш, всички така прАВЯТ. Пък ако не върви ше пробваш второ трето пето докат тръгне. Мислене мноо няма сми. Сега като се замислих и средно не ти требе..

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: fddd9b8941
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Еми принципно не бих казала, че правото е широкоспектърно. Реално погледнато си един юрист (може да станеш адвокат, съдия, прокурор или нотариус). От там нататък познаваш законите, можеш да работиш и други неща реално погледнато, но не са по специалността, а нали уж учим нещо, за да работим точно това нещо. Също така правота е едно в България и друго в Германия - демек освен международното право, другото право няма приложение никъде другаде по света.
Давам ти съвет от личен опит. Не решавай какво да следваш в зависимост от предметите, които те се отдават. Това само ще ти помогне да влезеш, но това не значи, че професията ще е за теб. Например на мен и биология и химия адски ми вървяха, ама за лекар не ставам. Сега следвам архитектура - никога не съм била върхът в рисуването, но пък специалността много ми харесва, работила съм в архитектурни бюра и се чувствам добре в работната среда. Също така не съди за професиите от това, което дават по филмите. Винаги изглежда, че архитектите строят небостъргачи, адвокатите гонят справедливостта и защитават невинните и лошите отиват в затвора, лекарите спасяват всички животи и т. н. Да ама реалността е различна затова ти препоръчвам да говориш с хора, които са завършили специалностите, които ти харесват. Ако трябва помоли един ден да отидеш с тях на работа. Виж с какво реално се занимават тези хора и дали искаш това да правиш цял живот.
Ана

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: ccfbafcdc7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Според написаното от теб Право, или Психология, а защо не Туризъм

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker