Да уча ли в академията на МВР? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Да уча ли в академията на МВР?
преди: 11 години, 4 месеца, прочетена 50774 пъти
Здравейте!
Първо ще кажа, че съм момиче на 17 години и като такова скоро ми предстоят бал, държавни изпити, кандитатстване в университети..
Е, не много скоро де, но все пак след една година и поради, което вече се ориентирам на някъде.
Даже от доста време съм се ориентирала, но до скоро ми изглеждаше като детската ми мечта, а не към нещо, към което съм се запитила сериозно.. Е, да ама не!
Винаги съм искала да стана полицайка или следовател или криминолог дори и съдебна медицина ме влече и наскоро реших да посетя сайта на Академията на МВР в Симеоново.
От там на сетне не съм спряла да мисля и да предприемам стъпки към мойто приемане там.
Бях се поотпуснала малко, бях качила и килца и след като видях нормативите на спортния изпит осъзнах, че ако искам да вляза там трябва дооооста да се потрудя и не само физически.
Трябва да се постегна и умствено балообразуващата оценка е удвоената оценка от задължителния държавен
зрелостен изпит по български език и литература, среден успех от държавните зрелостни
изпити, общия успех от дипломата, оценката по предмета, включващ изучаването история на
България от дипломата.
Което означава доста труд.
Започнах да тичам и да ходя на фитнес всеки ден като ги редувам двете, чакам малко да се затопли времето, защото живея малко по-далеч от София и ми е трудно пътуването, не че на пътувам всеки ден до СГСАГ, но не ми се пътува повече, та мисълта ми беше, че малко да се стопли и ще се запиша на стрелба с огнестрелно оръжие и някой вид бойно изкуство още не съм се ориентирала към какво точно.
Малко се отклоних от това, което исках да Ви запитам, но исках да Ви покажа, че съм напълно сериозна и малко притеснена и да Ви дам пълна яснота над нещата.
Та, което исках да питам е, че чух нещо, което доста ме разочарова, но незнам дали е вярно и ако е има ли изобщо някакав шанс за мен? ...
Чух, че можеш да влезеш само чрез връзки или заплащането на сума от порядъка на 8-10 000 лева, а аз нито връзки имам нито тази сума, но пък имам отгромно желание, воля и съм сериозна, ще изкарам отлични оценки и ще си взема и спортния изпит, но ако все пак не ме приемат ще бъда съкрушена и разочарована от Българската ни система...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 4 месеца
hash: bebd707146
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

1.   заобичах те още на първите 3 реда :)

доста противоречиви мнения има относно тази школа. и аз исках да влизам там, но много бързо ме разубедиха. 2 разговора с човек, който е излязъл от там ме нокаутираха.. да, системата ни е Ф*КАНА, факт. други пък са доволни, не знам... и това с връзките е вярно на 80-90% (както навсякъде).

сега съм се настроила по- скоро да вляза в НВУ. поразрови се, мисля, че офертата е добра. и съм чувала, пак от по- приближени, че жени влизат така... малко по- лесно, тъй като няма много желаещи такива (всмисъл, че няма да те гледат под лупа, както правят с момчетата) :) успех от все сърце ти желая!!!

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: dfc70750e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

2.   Който си учи си учи- който го може НЕ му трябват връзки! Стига глупости! Седни и учи и няма да ти се налага да плащаш!

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 7eec2317e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

3.   Не мога да разбера защо предварително искаш да се занимаваш със стрелба или бойни изкуства, но ти си знаеш. Дори фитнесът и бягането са ми малко без особено значение, тъй като физическите изпити нито са нещо страшно, нито пък са спартански. Истината е, че това, което трябва да притеснява теб или който и да било друг кандидат, е психотестът, а е изненадващо това, че всички го пренебрегват. Това, дали ще направиш 20 лицеви опори и 40 коремни преси ще е абсолютно без значение, ако... "просто не ставаш" за тази професия. Грубо звучи, но е факт.
Как се влиза в АМВР и дали ти трябват връзки? Влиза се през главния вход, а връзки трябва да имаш на обувките, защото се бяга трудно без тях.
Ако слухове, че без връзки и нечувани суми пари, не можеш дори да си помислиш за АМВР, показва колко лабилна е психиката ви и се влияете прекалено лесно от чуждото мнение, че даже би било и стимул да се откажете от "детска мечта".
А за суеверията за жените, дори не мисля да си правя трудя да обяснявам.
Ако искаш нещо - го правиш! Без значение какво казват другите, без значение каква е успеваемостта!! Ако не си уверена в себе си, по - добре не прави нищо.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 2 месеца
hash: e4be51883b
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

4.   Абсолютно е вярно. В Симеоново се влиза само чрез връзки и кинти. Тези които ти казват, сядай да учиш и ще успееш не ги слушай. Да, ако избереш някой друг университет ще стане с учене и труд, но точно в академията на МВР-никога :) Имам много познати, които учат там и повярвай ми много добре знам за какво става въпрос. Много приятели и приятелки се готвеха с години за там, но ги отрязоха още от първия път. А тези, които влезнаха още от края на 11 клас си знаеха къде ще учат, защото всичко почти им беше уредено... Ако нямаш връзки и около 10 000 лв. не си губи времето. Аз също бих дала всичко, за да съм там, но и аз като теб нямам нито връзки, нито парички. Ако си в по-малък град и имаш поне мъничко връзки с МВР-то в града ви, завърши курс в Пазарджик и стани полицайка. Успех!

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: d91a3afd8d
гласове:
1 2 3 4 5
  (18 гласа)

5.   Глупостта край няма! Теглете кредити и ги дайте 10те хиляди на някои курсант и сте вътре... така де в двора!

 
  ...


...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 8f6f78dd65
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   Баща ми учеше там 1 година и половина и е много доволен. Аз също съм твой набор и ми е минавало през ума да уча в Симеоново, ноооо нещо не ме влечат тези професии. Надявам се да те приемат, защото наистина изглеждаш много амбициозно момиче. Успех и не се отказвай!!

 
  ... горе^
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 4b620d7418
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

7.   Ако е така и се влиза само с връзки и парички, аз горе-долу имам някакви връзки вуйчо ми е полицай, а братовчедите ми във всяка област са с връзки, но относно до паричките ги нямам. А да попитам какъв е този изпит по физическо, едва сега чувам за него?

 
  ...
преди: 10 години, 1 месец
hash: 57b2d59554
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

8.   До 7.

Момче, не искам да те разтройвам, но с това: "чичо ми е полицай, а братовчедите ми във всяка област са с връзки, " няма да помогне! Знаеш ли какъв трябва да е чичо ти, за да те приемат в Академията на МВР? Със сигурност "полицай" няма да ти помогне да те приемат там... Началник в полицията на службата "КОС, " ми каза, че е "дребна риба, " за да ми помогне по какъвто и да било начин, сам си направи изводите- началник на "КОС, " да ми каже, че е дребна риба. След месеци проучване как седят работите, наистина разбрах, че за да влезеш с връзки, трябва стабилно да познаваш най- малко началника на главното РПУ в града ти. С пари също става, просто е нужно също да познаваш точните хора, за да ги дадеш на точния човек, гарантиращ причесляването ти към курсантите и обучаващите се в Академията на МВР. Не си прави сметката без кръчмаря, ще се разочароваш!

 
  ...
преди: 10 години, 1 месец
hash: ccdba9efc3
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Aз знам само едно-когато има желание, има и начин! Освен това, ако момичето се справи блестящо на всички изпити/тестове, няма да съществуват основания за НЕдопускането и до академията. Ако е сигурна в себе си, винаги може да ревизира оценките си.
Иначе-браво за амбициозността, мила авторке! Желая ти успех от все сърце!

 
  ... горе^
преди: 10 години, 1 месец
hash: d5569f339b
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

11.   Здравейте, бих искала да ми обясните за документите, защото не мога да разбера как точно стоят нещата. Благодаря предварително.
Поздрави:Мария

 
  ...

...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: ef47d369a3
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   АМВР е с мн. добри преподаватели и не е нужно да си плащаш, когато си можеш...
ЗАСЛУЖАВА СИ!!!

 
  ...
преди: 9 години, 25 дни
hash: d467faf84f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   Аз искам да попитам след колко дни в случай, че човек издържи физическите нормативи е психотестът? Доколкото съм чувала именно писхотестът е препъникамъкът за влизане там.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 16 дни
hash: f5325eb2d1
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

14.   Здравейте! Наскоро завърших академията и не знам просто от къде да започна... Миже би на първо място трябва да кажа, че на стрелбище се ходи само с разрешително за огнестрелно оръжие, иначе по закон, нямате право да стреляте! На второ място- психото не е кой знае колко сложно, просто отговаряйте често. Всякакви опити да "преметнете" системата, ще ви излязат солено. Психо изпита се провежда в деня след нормативите и медицинския преглед. Що се отнася до самата академия... До някаква степен, там все още цари комунизъм, почти военен режим и началника ти разполага с цялото ти време, като на работа.. Ще ви разваля плановете в последния момент и изобщо доста добре те подготвят за системата. Психологическото напрежение е огромно.. Помисли си добре дали ти се ходи в "казармата" и най-вече, намери бивш курсант, който да ти обясни това-онова. Остави детските мечти, сега градиш целият си живот, помисли трезво. Аз мечтаех за археология, а станах полицай...

 
  ...
преди: 9 години, 16 дни
hash: f5325eb2d1
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

15.   Здравейте! Наскоро завърших академията и не знам просто от къде да започна... Миже би на първо място трябва да кажа, че на стрелбище се ходи само с разрешително за огнестрелно оръжие, иначе по закон, нямате право да стреляте! На второ място- психото не е кой знае колко сложно, просто отговаряйте често. Всякакви опити да "преметнете" системата, ще ви излязат солено. Психо изпита се провежда в деня след нормативите и медицинския преглед. Що се отнася до самата академия... До някаква степен, там все още цари комунизъм, почти военен режим и началника ти разполага с цялото ти време, като на работа.. Ще ви разваля плановете в последния момент и изобщо доста добре те подготвят за системата. Психологическото напрежение е огромно.. Помисли си добре дали ти се ходи в "казармата" и най-вече, намери бивш курсант, който да ти обясни това-онова. Остави детските мечти, сега градиш целият си живот, помисли трезво. Аз мечтаех за археология, а станах полицай...

 
  ...
преди: 9 години, 11 дни
hash: 35015a06c8
гласове:
1 2 3 4 5
  (26 гласа)

16.   откажете се от акадамията на МВР.
аз завършихтам. докато бяхкурсант имах големи проблеми.
ако не сте от софия ще живеете в изключително мизерни общежития
средприетитекурсанти имаше и престъпници. стигнаседо сбиване с един отпловдив, завършилпреди товаСМУвПазарджик
големи проблеми създва и треньора Марио Илиев
ако искате даизбегнете жестоки униж ения обиди и депресии следтова завършетенякакво друго висше образование и следтова учетешестмесецав академията. пакще степолицаи.

 
  ... горе^

...
преди: 9 години, 9 дни
hash: 35015a06c8
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

17.   написаното под № 16 е вярно.
Униженията,са големи. Видях с очите си гаври от страна на треньорите с физически по слаби курсанти.
Вярно е че има побоищата и беззаконието в Академията на МВР . Няма ли кой да отнесе въпроса към ректора. Марио Илиев го познавам лично. Той е завършил конен спорт във ВИФ

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: 50b0a19151
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

18.   Митове и легенди за невъзможното.. ще повторя това, което е написано в коментар номер 3.

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: b9131c925b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

19.   Аз искам да попитам как стои въпросът с магистърските програми.Много искам да запиша Мп ,,Психологическо подпомагане...,,. Видях,че единствено се държи тест.Интересува ме дали за прием в МП се държи изпит за физическа издържливост? Също и каква е сумата за обучение срещу заплащане?Бакалавърска ми е Социални дейности.Тази година един колега го приеха без да плаща каквото и да било и без връзки.Ще бъда много благодарна,ако някой по-запознат ми даде някаква информация.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 8 месеца
hash: ccd6b98255
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

20.   Аз съм завършил Академията...Много стрес, унижения и гаври -напълно верно е .Учете в чужбина и бягайте от България

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: b4ef0150e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (17 гласа)

22.   ОТВОРЕНО ПИСМО ДО МАРИО ИЛИЕВ

Марио Илиев Ти не можеш да обучаваш полицаи защото:

-Вече 30 години преподаваш, а никога не си работил като полицай.
А не е ли редно да е обратно -30 години да си работил като полицай и тогава да отидеш да преподаваш.
- Марио Илиев, започнал си работа във Висшата специална школа / ВСШ/ през 1986г., преди повече от 30 години. Как започна работа във ВСШ.
По онова време там във ВСШ вземаха само хора на партията, връзкари или доносници. Ти от кои си доносник ли си бил или си връзкар или и двете ?
- Марио Илиев, Примитивния ти начин на изразяване и грозните ти крясъци по време на преподаване , щокират всеки нормален човек.Това говори за ниско ти възпитание. Затова ти си обект на постоянни подигравки. Постоянните ти заплахи и заканите да ошамариш някой курсант говори, че считаш, че не битието, а боя определя съзнанието.Ти треньор ли си или хулиган.
- Марио Илиев ,Ти никога не си ставал зарната и в 6.00часа да отидеш на задържане. Колко престъпници си задържал през практиката си, участвал ли си в задържане, колко пъти си подгонил и задържал престъпник на улицата, който е извършил домна кражба или граеж. Задържал ли си някога бустващ пиян хулиган.
- Марио Илиев виждал ли си труп, знаеш ли как се установява самоличността на труп
- Марио Илиев, курсантите заслужават уважение, а не системно и грубо унижение и то пред всички.Ти Марио Илиев учиш курсантите на нещо, което никога лично не си правил .Ти Марио Илиев не си в състояние да ги научеш на нищо.Ти треньор ли си или паразид.
- Марио Илиев, обучението е високоотговорна дейност и трябва да бъде приемана сериозно.Сигурен начин да накараш човек да мълчи и да не научи нищо е траньора с чести гневни изблици, с физически заплахи и агресивен и обиден тон пред всички да те докара до там, че да си парализиран от страх. А когато си жертва не знаеш какво да парвиш на кого да се оплачеш, мислиш само да избягаш. Допускат се грешки но има по подходящ начин за тяхното изправяне.
- Марио Илиев Имаш сериозни проблеми с възпитанието и с овладяването на гнева и агресията си. Ти си паразит с изключително ниско възпитание

 
  ...

...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 1af143a8b4
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

23.   Преди 8 години ходих във Великобритания да бера лук. (на бригада във ферма)
Имаше един от Академията на МВР, който беше наел къща под наем там и чакаше да дойде сезонът да сади боб.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 33d4f8c147
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

24.   Здравейте! В една таблица в Интернет, отнасяща се за физическите нормативи и точковата скала за оценяване на всяко едно от упражненията, при мъжете коремните преси са зачеркнати с тирета. И моят въпрос е: Мъжете полагат ли този изпит? ( Повдигане на трупа от тилен лег до седеж). Благодаря!

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: fdbe05d82b
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

26.   https://www.mvr.bg/docs/librariesprovider61/прием-за-учебната-2019-2020/prilojenie-2_kkk-2019-2020_new.pdf?sfvrsn=6159e9f5_0



ot tuk moje da vidish vsicko

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: e1af7945a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

27.   Здравейте! Искам да ви попитам за да ме приемат трябва да държа тест по история и по български език или зависи от специалността. И изпитът по история какво включва? Само българската история ли?

 
  ... горе^
преди: 4 години, 5 дни
hash: 401dcf2dac
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

28.   И аз искам да разбера повече за изпитите и какви са нормативите за жени?

 
  ...

...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 2132a6080a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

29.   Академията е една голяма измама на курсантите им се вменява как всичко е цветя и рози как ще имат бляскава кариера какви ползи ще имат, но всичко е едно голямо НИЩО. Първо когато завършите хубави места за работа не ви дават свободните позиции са за най тежката работа която никой от действащите полицай не иска да върши. Второ бройките за места са ограничени тоест ако си от Благоевград и искаш да се върнеш там може да няма места и да трябва да започнеш в Сандански примерно. Отделно като видиш каква е работата на терен ще разбереш че няма нищо общо с обучението, всичко трябва да учиш наново на място и най важното тия глупости с безплатно обучение - подписваш договор за 10 години служба ако работата не ти допадне, забутан си някъде и няма мърдане и решиш да напуснеш МВР дължиш зверска неустойка която прави ученето в Академията златно. Семестъра излиза 1500 лева 8 семестъра смятайте сами и стипендията за 4 години също влиза. Така че проверете и мислете.

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 426b31c400
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

30.   Национален военен университет "Васил Левски " - В. Търново си заслужава повече от академията на МВР

 
  ... горе^
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 897fa7ae2b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

31.   Аз съм коментар номер 23,
Хи-хи така си беше.

Напълно съгласен с коментар номер 4.

Преди години и аз пробвах да уча там. Заплатата на офицер тогава беше 2000 лева. Даже с майка ми търсихме някакви връзки един - Христов имаше...Беше ми казал, да науча 40-те теми за да вляза. (може би е искал някакви пари за услуга)
Не съжелявам изобщо. Завържих НБУ - Политически науки (на английски език) и (учих малко проложна лингвистика с немски език).
С малко трусове, но завърших - Бакалавър.

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 237841add0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

32.   АМВР е едно от най-добрите учебни заведения!
На кандидатстващите или желаещите да учат там ще кажа следното:
1. Премислете много добре, дали можете, когато се налага да преодолеете собствените си интереси или собственото си его, в интерес на някой друг?
2. Животът на полицая не е никак лесен, парите винаги не достигат, а нуждите стават все по-големи. Готови ли сте да останете честни и почтенни в подобни ситуации, без да посегнете на нещо чуждо или да направите компромис със собствената си съвест?
3. Не гледайте и не вярвайте на полицейски филми, там нищо не е така, както е в истинския живот!
А онова, което се пише за прием с връзки и пари, не е вярно!
Подгответе се добре и ще влезете!
Пожелавам успех на всички!

 
  ...
преди: 2 години, 1 месец
hash: 9e6b4dd31f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

33.   Към коментар 16. Какво значи това учете после 6 месеца? Какво се прави? Нещо не разбрах напълно.

 
  ... горе^

...
преди: 1 година, 10 месеца
hash: 1da44f59b5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

35.   към 33 когато казвам учете после 6 месеца имам предвид, че ако имате някаква каквото и да е висше образование след като изкарате 6 месечен курс в Академията Вие ще станете полицай. В системата на МВР има много такива служители, който са инженери, икономисти, военни и др. които с шестмесечен курс станаха полицаи. Много от тях са големи началници.

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: bd0f2fed17
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

36.   Здравей! Значи относно слуховете, че се влиза връзки, това НАВСЯКЪДЕ го има, не само в академията. Но е грешно, че се влиза САМО, ако имаш връзки. Истината е, че азнямам абсолютно никакви връзки, но успях да вляза. Просто си трябва малко психическа и физическа подготовка, защото се влиза трудно и това е факт. Но историите, че без пари и връзки е невъзможно очевидно не е вярно.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 61513c89fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

37.   Полицията вече не е същата няма смисъл да се работи там.

 
  ... горе^
преди: 6 месеца, 6 дни
hash: e2ccfb2077
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

38.   ЗАДРАВЕЙТЕ, как стои въпроса с общежитията, всеки, който не е от София се настанява в общежитие или трябва да живее на свободен наем

 
  ...
преди: 6 месеца, 5 дни
hash: d45bd7a9b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

39.   Всеки, който не е от София, се настанява в общежитие.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker