Докторантура - за и против?! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121322)
 Любов и изневяра (29740)
 Секс и интимност (14379)
 Тинейджърски (21902)
 Семейство (6479)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3184)
 Образование (7307)
 В чужбина (1656)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18561)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Докторантура - за и против?!
преди: 11 години, 4 месеца, прочетена 9815 пъти
Уча магистратура специалност "Предучилищна и начална училищна педагогика" и същевременно работя като детски учител. От много време се замислям дали след като дай боже завърша магистратурата си, да кандидатствам за докторант. Доколкото знам трябва да имаш някакви публикации, а аз нямам. Не съм много добре с чуждите езици и си мисля е това също ще е голям минус. Моля ако има хора, които са докторанти или имат някакво мнение по въпроса да ми пишат. Чудя се дали си струва да инвестирам в тази посока? Дали ще успея да се справя?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 4 месеца
hash: 00cd88f09e
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Доктурантура - ДА, но за специалности като медицина, химия, физика, история....
Каква докторантура по начална училищна педагогика? Е, освен ако не искаш да правиш университетска кариера, но ще е само в България.
В Германия дори няма такава специалност да кажем, а учителките в началните класове нямат висше образование. /не казвам, че е хубаво това/
Според мен, ако не искаш да преподаваш в университета „Начална училищна педагогика“, не се занимавай. Почни по-добре да си упражняваш професията. Майка ми е начална учителка и много харесва работата си.
Иначе, не ти трябва да имаш публикации преди да запишеш за докторант, самата публикация се прави накрая на докторантското следване и тогава ти дават титлата.
Ще имаш публикация скоро - магистърската работа се явява такава.
Ако искаш да бъдеш учителка, не ти трябва докторантура. Ако искаш да бъдеш инспектор - също не ти трябва, нито за директор, нито за нищо. Само за университетска кариера трябва в твоя случай
Успех, ти решаваш!

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 6457c8010d
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

2.   Eстествено, че има смисъл, номер 1 говори пълни глупости. Явно дори няма образование...
С докторантура са задължение навсякъде да ти плащат повече... има едни минимални 600 или 700лв.

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 00cd88f09e
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Номер 2, майка ми има Бакалавър и взима повече от тези 700 лв. като учител. Всичко си зависи от училището и колко ученици имат, не от доктурантурите.
Докторантурата по начална училищна педагогика за мен си е чиста загуба на време, ако не искаш да ставаш професор в университет.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 675b6d32e8
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

4.   Аз подкрепям номер 1. В България много станаха на мода докторантури, две-три висшета и т. н. Но не това определя колко добър специалист си и каква заплата ще получаваш. В повечето случай на Запад докторантури се правят след като имаш 5-6 години трудов стаж и т. н. - приема се, че имаш стаж и практика. В началната педагогика не виждам смисъл да се прави докторантура освен както н. 1 каза, ако не искаш да ставаш университетски преподавател.
Предполагам, че номер 2 иска да каже, че в зависимост от придобитата квалификация има различен минимален осигурителен праг, което значи по-висока заплата. Въпросът е, че никой не може да задължи работодатя да я назначи на такава длъжност дори и да има степента да я заема. Даже по едно време на запад имаше тенденцията бакалаври да си намират по-лесно работа по дадена специалност от магистри, защото за същата свършена работа им се даваха по-малко пари. Не говоря за директори и т. н., а за току що започващи кариерата си млади специалисти.
Ана

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 6adfa08a52
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

5.   Такааа, за да станеш докторант е задължително да знаеш език, висока диплома съответно и публикации. Да винаги една докторантура е по- добре, Но да намериш работа и да ти се плаща за това Не е сигурно. Както казаха по- горе това важи само ако си университетски преподавател. На докторантите заплатата трябва да е по- висока и да се плаща за това, но пак Но трябва да е като научен работник. Ти като преповадател и ако имаш амбиции, можеш да достигнеш до директор на учебно заведение и без докторантура. Стига да си упорита, а информация за тези неща не е този форум. Успех!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker