Моля за мнение за специалност Екология - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121141)
 Любов и изневяра (29692)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6467)
 Здраве (9594)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3176)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18507)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Моля за мнение за специалност Екология
преди: 11 години, 3 месеца, прочетена 5577 пъти
Моля за съвет спряла съм се на няколко специалности в Русенския университет като една от тях е Екология и техника за опазване на околната среда , но всичките ми приятели и семейството ми са против да запиша това , винаги съм получавала добри съвети от родителите си и много се двоумя за тая специалност . Моля хора който са учили или имат познати нека да споделят мнение , реализация в последствие и такива неща .
Благодаря за отделеното време .

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 3 месеца
hash: 926a319bb8
гласове:
1 2 3 4 5
  (21 гласа)

1.   Специалността е ОК. Обаче в БГ нямат шанс хората с каквото и да било висше. Пробвай в чужбина има страхотни университети с приемливи такси в "зелени" държави. Виж Дания, Швеция, Германия и т. н. Успех иначе!

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: edd50f5571
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

3.   Когато човек избира да следва висше, би трябвало да избира според интересите си. По самия ти изказ, и ти избираш на база други неща. Ако един човек знае какво иска, не би слушал родителите си.
Не е важно просто да си студент, важно е като завършиш, реално да намериш работа по специалността.
Мисля, че посочената специалност би открила възможности, но за жалост в България са минимални. Би открила в UK например /има какви ли не специалности вече: sustainability, renewables, climate change и тн/, но човек се съобразява и с финансите, които има. Моят съвет е поне да идеш да учиш в София, и избери нещо, което смяташ, че хем ще е интересно/ като която и специалност да учиш, не е интересна на 100%/, хем ще е потенциално доходоносно.
За жалост, системата в Бг куца отвсякъде, и ако искаш да се реализираш, трябва да си много упорита /да търсиш информация непрестанно относно курса, да търсиш връзки, да си много комуникативна и тн/ и най- вече да се самомотивираш да научиш реално нещо, защото иначе никой няма да те вдъхнови да учиш!!!!
ПС Университетът е много различно нещо от училище. В университета показваш дали можеш да се справиш с живота и да хващаш възможностите, или ще стоиш настрана, защото виж ти, срамежливостта била добродетел.

От една студентка

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 182bcf3797
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

4.   Здравей,
Аз съм завършила екология в софийския университет. Много съм доволна от това което научих. Намерих си работа по специалността веднага щом завърших. За съжаление обаче много от колегите не успяха да намерят работа в тази област. Аз съм доволна от работата си, но заплащане е много ниско в държавната администрация. Единствено ако се работи по проекти се получава по-добро заплащане. Ако си от Русе би могла да работиш в РИОСВ Русе. Но както казах заплащането е ниско. Все пак има доста фирми които търсят еколози, много от тях изготвят доклади по ОВОС.
Все пак истината е че трябва да имаш повече търпение, за да намериш подходяща работа в областта. Има доста неправителствени организации, които търсят такива специалисти, въпроса е да попаднеш на обява и да имаш късмет. По принцип в момента текат доста проекти по оперативна програма околна среда и там наемат и студенти на работа и така би могла да добиеш стаж и да навлезеш в тези среди, след което ако се справяш добре ще ти се отворят доста врати, като се запознаеш със специалисти в областта. Не знам какво е нивото на обучение в Русенския университет по тази специалност. За да имаш повече успех трябва да избираш предмети свързани с информационни технологии - статистика, ГИС. Търсят се биолози и еколози с такива умения.
Успех ти пожелавам каквото и да решиш. Аз вече 8 години работя тази работа, научих доста неща в университета и през годините работа. Когато започнах да уча това беше модерна специалност, но трябва да попаднеш в подходяща среда, за да имаш успех с намирането на работа. Някои от колегите работиха с преподаватели по техни проекти и така лека полека навлязоха в такава среда и после бързо намериха работа. Ако ти е интересна тематиката (разгледай предметите които се изучават) учи това, но ако не те влече по-добре недей.
Успех.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker