Специалности със задочна форма на обучение - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121115)
 Любов и изневяра (29687)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21889)
 Семейство (6466)
 Здраве (9593)
 Спорт и красота (4696)
 На работното място (3173)
 Образование (7298)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18503)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Специалности със задочна форма на обучение
преди: 11 години, 3 месеца, прочетена 3263 пъти
Наближава месец май след 2 месеца вече свършваме и аз трябва да реша какво да уча. За съжаление все още не мога да реша, а и нямам много избор. Брат ми е трети курс студент, баща ми е безработен, а и без това не сме много добре финансово. За една година се херчат близо 4500-5000 лв за брат ми, още толкова за мен няма откъде да ги намерят тези пари тъй, че искат да уча нещо задочно и да работя едновременно. Аз ги разбирам не е проблем за мен. Но не мога да реша точно какво да уча. Рових доста в интернет погледнах почти всички сайтова на ВУЗовете и все не мога да реша. Та искам съвети от хора които за завършили задочно какви специалности бихте ми препоръчали няма значение кой град. Само да отбележа, че по математика биология, химия, физика и информационни технологии съм много зле.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 3 месеца
hash: 18a2ab67f1
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здрасти - положението ти е сериозно, защото не вярвам вашите дори пари да имат, за да се подготвиш и да се явиш на кандидат-студентските. Аз бях точно в подобно положение, но баща ми имаше 2 работи и пак не стигаха парите за студент семейство. Затова още навремето реших да се чупя и да се оправям сама. Намерих си работа в чужбина - ниско платена и ниско квалифицирана, но в голям град и с осигурено жилище и храна. Буквално заминах с един еднопосочен билет за рейс и 40 евро в джоба - парите бяха от спестени детски през годините за бална рокля и тем подобни глупости, от които се лиших. Това беше най-доброто решение в живота ми! Кацнах на Терминал 2 след 6 г. с диплома от престижен университет и с престижна специалност и с осигурена работа в западна фирма. Днес на ден само за джобни мога да си позволя да изхарча тези 40 евро на ден, които навремето бяха единствените ми парички. Работих и учих редовно, минах през мизерия, дори глад, но постигнех мечтата си. Какво искам да ти кажа - по-добре не учи за известно време, работи, търси си пътя в живота, отколкото да учиш НЕЩО заради голата диплома. Не казвам да ходиш в чужбина. Днес времената са други. Моето се случи преди 12 годинки. В София можеш също да работиш нещо в днешно време, да се готвиш и дори задочно, но поне да учиш в добър университет и специалност, която те интересува. Ще ти е трудно няколко години, ще е голяма мизерия, но ако се справиш после всичко ще ти се струва лесно. Не позволявай безпаричието на вашите и студентството на брат ти да те отклоняват от пътя ти! Намисли си цели и с много желание и труд ще ги постигнеш. Не бъди скромна - скромността е за тези, които нямат какво друго да покажат. Поставяй си високи цели и работи за тяхното постигане и никога не позволявай да ставаш жертва на обстоятелствата. Много успех ти желая и вярвай в себе си!!! Пари се изкарват и харчат... не позволявай те да ти определят живота и да те спират. Имай мечти и ще ги постигнеш! Специалност ти сама трябва да си харесаш.

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: ed0a3d94c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Смятам, че първо трябва да се насочиш към дадена сфера или професия. Не са толкова важни предметите в училище, а това какво искаш да работиш. Един правист не е историк, въпреки че влиза с история както и един архитект не става математик или художник. Помисли си дали искаш да е нещо в сферата на финансите - влекат ли те парите и как да ги управляваш, мениджмънта - имаш ли ораганизаторски умения, умееш ли да работиш с хора, инженер - дали строителството ти харесва, или си по арт човек - демек нещо като дизайн и т. н. Помисли си какво ти харесва да правиш, какво ти е интересно.
Като решиш за сферата, прегледай какви специалности има свързани с това, което искаш да работиш. Прегледай университетите и съм почти сигурна, че все някъде ще намериш задочно. В днешно време почти всичко може да се учи задочно - с малки изключения.
Ана

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker