Правя научно изследване /биология и химия/ - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121152)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Правя научно изследване /биология и химия/
преди: 11 години, 3 месеца, прочетена 1559 пъти
Здравейте, имам въпрос. Съжалявам ако ви се стори тъпо, но първо питам, преди да действам. Ако нямате отлични познания по биология и медицина, няма нужда да четете надолу.
Обмислям дали да си купя микроскоп. След това ще събера различни храни и ще направя проучване. Ще разгледам съставните им частици с микроскопа и ще се опитам да разбера дали количеството на определени частици е различно при различните храни с различна хранителна стойност. Приемам, че това са хранителните вещества. Ако успея да ги извлека, ще създам нещо като лекарство, което да се инжектира, като се надявам така да отпадне нуждата от хранене. Разбира се като за начало може да го пробвам върху някой гризач. Как ви се вижда това? Възможно ли е оцеляване в дълги срокове?
Аз нямам висше образование, но се интересувам. Дори на мен ми се струва леко налудничаво, но си струва да се пробва.
Пак казвам, питам преди да действам!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 3 месеца
hash: 72cfa01cc4
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

1.   Авторе, ти никакво изследване не правиш, а АЛХИМИЯ - пълна загуба на време и усилия. Ако ти сам имаше някакви елементарни познания по биология и химия, щеше да знаеш, че не можем да съществуваме без храна, защото за да съществуваме имаме нужда от ЕНЕРГИЯ. „Аз нямам висше образование, но се интересувам. Дори на мен ми се струва леко налудничаво, но си струва да се пробва. “
Горките животни, които ще мъчиш! Ти си абсолютно неук и опасен човек без всякакви научни познания по темата.

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 9821e41e7b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

2.   Шефе инвестирай си парите в нещо, което си струва. Нямам как да направиш такова лекарство просто е извън физиологията на човека... И вместо да си губиш времето с глупости намери си приятелка поне ще си запълниш времето и ще си щастлив. Успех все пак ако не съм успял да те разубедя :)!

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: db4ff8305e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Тези проучвания вече са правени и продължават изследванията в тая насока. По-добре прочети за това, преди да правиш каквото и да било и да си загубиш времето, мислейки, че правиш открития.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 7b03bea4b8
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Авторе, аз уча в университет биология и работя в лаборатория. И микроскоп с увеличение х10 000 да си купиш, съставните единици на храната няма да ги видиш :Д. Вероятно имаш предвид клетките. На клетка с микроскоп можеш да видиш само ядрото.. и то само при някои видове. Всичко останало не се вижда, колкото и да увеличаваш, става само с боядисване с определени химикали, за които ти трябват познания и четене. Ако имаш предвид това, от което са съставени като химия, то ти трябват вещества за денатуриране на протеините и нуклеокиселините и още куп апарати за изследване. Иначе, самата идея е добра, стига да беше постижима. Първо, че това малко или много вече се прилага- тъпкането на всички храни със соя като заместител на истинската храна. Така че ти няма да направиш нещо ново, дори да можеше да го направиш. И второ- не си мисли, че някой си може да създаде нещо ей така. Както във всяка сфера, и в биологията си има интереси. С други думи, само ще намекна, че това не е изгодно, защото от производството и преяждането на хората се печелят много повече пари, отколкото ще се печелят от подобен тип инжектирания. Или още по- ясно казано- никой няма да те остави да направиш подобно нещо, защото от това пари не се печелят и ще пречиш на определена група хора.

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: bb2481f9c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   1во: как ще наблюдаваш хранителните частици на микроскоп? Нищо няма да видиш... 2ро: искаш да извлечеш хранителни в-ва от храни?? Безсмислено. Кой ще се инжектира, след като може да си ги набави с храната? 3то: дори и да го направиш, което е невъзможно, лишаваш храносмилателната система от функция, което засвидетелства безсмислеността на твоето занимание.

 
  ...


...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 8f3cd50b5c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   От автора:

И на мен ми се вижда глупаво, но и вие щяхте да се радвате, ако не ви се налага да ядете. :D Иначе благодаря на Номер 4 за изчерпателния отговор, вече ми мина мерака.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 013c326a55
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Аз пия протеин на прах, пия зехтин от бутилката и си разтварям витамини във вода. Ако можеше и въглехидратите да ги взимам така, нямаше да има нужда да си купувам картофи и ориз.

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 8eeb37ea47
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Номер 7, стомахът ти сигурно вече е с големината на орех. Когато не го снабдяваш с материал за работа, а му да даваш всичко на готово- той се свива.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker