Несправедливо оценяване - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121032)
 Любов и изневяра (29667)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Несправедливо оценяване
преди: 11 години, 3 месеца, прочетена 2147 пъти
Здравейте мили читатели на този сайт!Във вторник (12.03.) ме изпитаха по разказвателен предмет.Попитаха ме два въпроса.Можах да отговоря само на единия и ми писаха тройка.По принцип мисля, че трябва да се зададат три въпроса на устно изпитване.Не съм много сигурна, затова моля някой, който разбира да ми каже.Ако действително трябва да се зададат три въпроса, какво мога да направя за да променя оценката?

Благодаря ! :)

Лорена <3

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 2 месеца
hash: fc87f4fe08
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   По добре не се рови за старата оценка, а искай, да те изпитат за нова, да поправиш тройката.

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: c363fa62fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Не знам да има такова правило за задаване на 3 въпроса. А относно оценката - зависи от доста фактори - до колко ти е верен и пълен отговора (според учителя), в какво настроение е учителя, гладен ли е, жаден ли е, топло ли му е и т. н. Един съвет от мен - бори се за справедливост винаги (не стой да чакаш като повече хора, няма да дойде влака). Но ако наистина считаш, че имаш право. Ако си се представила зле - сори. Учи за другия път. И още един съвет - ме очаквай особена справедливост от живота. Ако отидеш в университет ще видиш такива неща, че няма да ти се вярва, ама айде да не плаша от сега. Но не си в университет и е по-лесно - говори с учителката, оправи си оценката и това е. В даскало, стига желание да имаш, може да завършиш с пълно 6 и без да си най-умния.

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: f42f14a2fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Ако беше студентка щеше да имаш ДВОЙКА. Как стоят нещата в университетите- трябва да пишеш по два въпроса, ако пишеш по единия получаваш двойка, ако пишеш по двата въпроса имаш шанс за 3 и повече в зависимост дали това, което си написал ще се хареса на преподавателя, и това за настроенията също важи, а ако е проклет дядо или бабка, тогава дупе да ни е яко на всички.
Оценката ти ми се струва справедлива, какви са тези три въпроса? Всеки учител сам решава колко въпроса да зададе, но дали ще са 2, 3 или 5 щом не си отговорил на един оценката ти пада надолу. Ти може да се оценяваш и за 4, но след като си изгърмяла на втория въпрос какъв съвет да ти дадем? И ако въпросът на който не си отговорила е бил по-трудния, то оценката си е реална и няма повод за сърдене. За оценяване мога да пиша много, но не ми се занимава. :) В крайна сметка е важна крайната оценка.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 2 месеца
hash: e77ff88640
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Благодаря на всички :)!

Авторката

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 31ac94c59a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   А какво ще кажеш за оценка 5.43 или правилно решен тест само ненанесени отговорите в таблица и затова се пише 5. Няма какво да кажа- обаче това за мен си е ако не заяждане, то някакво механично мислене и не мога да се съглася, че това са педагози. Защото педагозите създават личности, а не безгрешни роботи. При тоталитаризма хората трябваше да бъдат безгрешни, но безгрешното е противопоказно на развитието. Абе българска работа! Безгрешни ХОРА НЯМА, но в бг. училището безгреността се цени високо.

 
  ...


...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 299798a940
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Ако единия от въпросите е съдържал материал, който сте учили 2 месеца, то е нормално да не очакваш висока оценка. Не знам за правилото за 3 въпроса, но средно-аритметично 2 въпроса, отговаряш на 1... половин отговор= 6 на половина.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 8f1febd912
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Къде го измисли това за трите въпроса? Няма такова правило! Напротив, даже на повечето изпити въпросът е един! И ако знаеш, добре, ако не... получаваш си двойката. Ама има и такива с 2 въпроса и там е по-лесно. Така, че радвай се, че не е две, че има по-взискателни учители, които като не знаеш нищо по единия въпрос, напрово ти врътват двойката. За това сега вместо да се жалваш си сядаш на... буквието, започваш да учиш и следващия път питаш учителя как може да си оправиш оценката, т. е. кога ще те изпита пак. И гледаш тоя път да знаеш, че ако и втория път се колебаеш вече става сложно. Успех!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker