Как да и кажа, че имам 2 - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121057)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Как да и кажа, че имам 2
преди: 11 години, 2 месеца, прочетена 4522 пъти
Имам двойка по история. Тя е затова, че подсказах и ме хванаха, затова ми писаха 2. Как да кажа на майка си? 7 клас съм, ще кандидатствам. Оформях се за 6, но сега трябва да изкарам четири 6-ци, за да я оправя, а до края на годината имаме само 5 учебни часа.. Не разрешава да бъдеш изпитан по желание, не всеки час изпитва и затова не мога да я поправя.. Предложете нещо моля ви, как да го съобщя на майка си!??

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 2 месеца
hash: a889787501
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Който си го прави, на себе си го прави. Просто й кажи: "Мамо, имам двойка по история. Моля те, прости ми."

Ранджан

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 291c867d4c
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Здравей,
Незнам как да кажеш на майка си-тя рано или късно ще разбере и ще те овика, то е ясно. Имай в предвид обаче, че в 7ми клас на учителите им е ясно, че ще кандидатствате и повярвай ми, колкото и да си дават вид на строги, накрая ще са благосклонни. Една двойка няма да ти срине успеха :) Просто следващите часове се старай повече и накрая поговори с учителката като й обясниш, че осъзнаваш грешката си и имаш нужда от тази шестица. И тя е човек, ще те разбере. Навремето имах една учителка, която много ме мразеше по неясни причини. При нея имах само 2-ки, но накрая на годината видя, че по всичко имам 6-ци, а и аз поговорих с нея и о, чудо-завърших 7-ми клас с пълно 6 :) Така че успех и не му се впрягай толкова :)

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: b531256114
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

3.   Зубър, започни да живееш и да се забавляваш. Стига си слушал мама и се радвай на живота.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 2 месеца
hash: fa6520a001
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ако тази твоя двойка повлияе на успеха ти, ще си помисля, че учителката ти неща не е наред. Нали за това има забележки. Двойка за назидание е едно, ама да ти повлияе върху годишната оценка не ми се вярва. Не смятам, че ще смята оценката ти средно аритметично както си мислеш. Така в училище имах един преподавател по физика, който пишеше вечно слаби оценки уж, за да ни стресне да учим, ама накрай винаги е писал добри оценки.
Иначе за майка ти - кажи й направо какво е станало. Надявам се да те разбере, а и да ти се развика станалото е станало вече. Нито ти, нито тя може да направите нещо освен повече да не подсказваш и като останат един-два часа до край да поговориш с учителката, да те изпита и да се извиниш.
Тъй или иначе реакцията на майка ти ще бъде все една и съща, а даже колкото повече протакаш във времето, толкова повече ще изглежда все едно го криеш. Затова го кажи и да се свършва.
Ана

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: e49ee5393d
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Ми трябваше да помислиш за това преди да подскажеш на съученика си. Не може да сега да се оплакваш за това, което сама си си причинила и все пак майка ти така и така ще разбере, по добре и кажи, че учителката по скоро си е помислила, че подсказваш и ти е написала 2.

 
  ...


...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 429295fd75
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   Номер 5 и от къде разбра, че е зубър?

 
  ... горе^
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 82bf179add
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

7.   Интересното е, че на ум ми идват само много качествени лъжи и извинения. Както и да е, няма да ти казвам, това са само глупости, не е правилно да лъжеш или да прикриваш част от истината.
Нека погледнем нещата от друг ъгъл. Ти си си изкарала двойка за подсказване, а не за незнание или прочие. Следователно учителката може и да не ти смята оценката за края на годината. Ти си 7 клас, всички учители се правят на много строги и уж пишат само ниски оценки, а накрая извъртат така нещата, че да те бутнат леко и да ти помогнат. А и историята мисля, че ти трябва само за няколко гимназии, като цяло не е от най-нужните годишни оценки. Когато аз бях седми клас, всички учители ни питаха кой къде иска да влезе като първо и второ желание, т. е. ако предмета им влиза в балообразуването, да ни помогнат някак. Те, естествено не го казаха по този начин, но то си стана ясно.
Математичката по неясни причини пишеше предимно 4-ки. Няма значение колко учиш, ако има и грам червено по теста ти (като например да си забравил да напишеш cm), тя ти пише 4 или евентуално 5. Вторият срок даде по едно листче на всеки, който има желание за годишна 6, реално теста беше малоумен и завъртя по 2-3 шестици на всеки, които се справи с него и който е полагал някакви усилия през годината. Но никой не ни отряза. Само си говореха и ни плашеха. Не се притеснявай за тази твоя госпожа, ще ти даде шанс и ще те разбере.

Но трябва да кажеш на майка си, тя надали ще изпадне в чак такава лична драма. И моята майка е много строга, но на първата ми двойка тя стоя и се смя, а аз се психирах и се плаших, все едно е дошъл края на света. Нищо толкова не е станало, просто и кажи, че си се опитала да помогнеш на някой, но не е било правилно и са те хванали и са ти написали 2, да ти дойде акъла да не подсказваш.

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 3202e6afe7
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Я се стегни :) Някои се самоубиват за това, че имат слаба оценка, на други не им пука.. ти пък за една двойка ще си правиш нерви! Просто и кажи :!!

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 429295fd75
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

9.   От авторката: Благодаря на всички! Реших да и кажа направо, без да увъртам. Тя каза, че нищо не е станало, да не се притеснявам за глупости. Благодаря ви отново!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 91d9d930a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   "Мамо, имам двойка по история" и предполагам, че няма да те осъкати :))

 
  ...

...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 1129464576
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   №5, явно нямаш цели и не си имал за да реагираш по този начин към Автора.
Авторе, радвам се, че си казал на родителите си по най- достойния начин. Всеки бърка, а когато каже и не лъже и не маже- нещата се оправят. Както при теб, така и при мен на края на 12клас или втория срок за посказване ми писаха 2-ка по математика, ама толкова голяма на едно контролно и по време на часа и с такава ярост, че беше ми скъсала листа... прибрах се и казах и какво майка ми каза, че е за назидание- но баща ми побесня и не на мен, а на госпожата... мани, мани... на края на година си завърших по математика с 6-ца. Спокойно, но внимавай и това да ти е за урок- затова ти и разказвам... Онзи ден отивам при вуйчо си и той ми казва да питам и да искам от братовчед ми бележника и да му видя 2-ката... ужас- така се засрами и толкова рева, че се скарах с вуйчо, че го дразни/братовчед ми е 5-ти клас/. Какво е станало и отново по математика. Имали са контролно и братовчед ми е отличник, та не е могъл да си реши една задача и не си е предал контролно. Госпожата му взема бележника и за назидание му пише 2-ката, а той пък от бяс си къса бележника. Вуйчо ми и вуйна ми работят с него и Не му се карат. Така и разбрах. Сигурна съм, че и при него нещата ще се оправят, защото е отличник както вече ти казах. Но това са неща, които ни ги правят учителите за да не помагаме и да не се занимаваме с мързеливците и готованците. Учителката ми казваше- сега ги носите на гърба си, така ги учите, а после с нахалство и началници ще ви станат. Такива хора са дори злобни и тъпчат подчинените си в по- голяма час. Успех при кандидатстване, Авторе, напред и нагоре!

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: abdc1875f4
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Споко и аз съм изкарвала така двойки за назидание само че по мат. Госпожата ме хвана, две пъти че помагам на мои съученици и ми ги писа сърдеше ми, но после и мина това ми се беше случвало и по бел веднъж казах на баща ми той само каза друг път не подсказвай. Споко на учителката ще и мине надявам се да е разбрана и друг път внимавай с тези, ако подсказваш гледай да не е чак толкова очевидно. И помисли дали хората на, които си помогнал / а на теста наистина го заслужават, защото хората не винаги са благодарни. Ако са някои идиоти, които те търсят само на тестови им тегли една майна, нека сами си изкарват оценките да видят кво е. Сега горе главата всичко ще се оправи

 
  ... горе^
преди: 11 години, 1 месец
hash: b7e197027f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Девойче, ако си от София и нещата са се закучили, мога аз да й кажа. Знам как и повярвай ми, тя дори ще говори с госпожата да оправите нещата. Пък после ще ми пратиш скрийн на бележника, че мсичко е наред и така ще ми се изсържиш. ;)

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 3c2e6a59a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

16.   Е, сега нищо не е станало. На всеки му се случва да получи слаба оценка. Важното е, че имаш и 6. Не ми се вярва толкова много да повлияе за да ти смъкне с една единица оценката трябва поне да имаш 2-3 двойки, ама зависи и как ги смята. Например като проверявате домашните вземай участие по някога и това се слага оценка. Аз сега не казвам голяма дума, защото всичко може да се промени и да стане какво ли не, но поне на мене докато съм помагала на мой съученици не са ме хващали. И така не се притеснявай все пак майка ти е няма да те убие за една по слаба оценка и още повече, че не е на изпитване или контролно. Напротив даже може и да се зарадва, че помагаш на другите с каквото можеш.

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 8bbd8ea9c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

17.   Аз веднъж изкарах 2 по математика. Като се прибрах вкъщи майка ми вече знаеше от госпожата. Затова и кажи.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker