Каква да стана като в нищо не ме бива - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120674)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Каква да стана като в нищо не ме бива
преди: 11 години, 1 месец, прочетена 4320 пъти
В момента съм 9 клас и всички учители казват до 1 години максимум две трябва да сте решили какви ще ставате и да наблягате на това, НО аз не знам каква да стана. Нито пея, нито рисувам, нито съм сръчна, нито обичам да готвя аз съм скучен човек. Проблема е, че уча много трудно, а съм упорита. Уча по цял ден, но ми е трудно не съм като другите да ми се отдава. Искам да стана примерно адвокат, брокер, политик или нещо такова, но не знам дали ще ме бива в нещо от това и дали ще се реализирам. Нямам и силни предмети понеже по всички уча трудно. В първи клас написах, че мечтата ми е да съм шеф, би ми се искало да се сбъдне.! Моля предложения за професия за такива като мене некадърни.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 1 месец
hash: cc19ad5f97
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Съмнявам се, да си некадърна... Всеки го бива в нещо! Просто не си го открила твоето :)

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: eb1120f090
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

2.   Знаеш ли какво значи думата професионализъм? Надали. Накратко, професионалистът е обучен в определена област, той има ясната представа какво знае и също какво не знае, и има реалистични представи за себе си и околните. Например, един архитект учи 5 години в Бг, в някои други страни по 6. След това работи или за някой друг или си създава собствена практика. Но всички архитекти по света са различни, едни работят по жилищни сгради, други се занимават с по-грандиозни проекти- например небостъргачи и тн. В този смисъл, ако при един архитект, занимаващ се с малки по мащабност проекти, дойде клиент, който иска този небостъргач, професионално би било архитектът да откаже ако няма опит с такъв тип проекти и ако смята, че няма достатъчно познания. Това е признак напрофесионализъм=коректност.
Не знам дали успяваш да следваш мисълта ми, но ти дадох този пример като съпоставяне на твоите думи:
В първи клас написах, че мечтата ми е да съм шеф, би ми се искало да се сбъдне.! - това не е адекватно мислене.
Шеф може да искаш да бъдеш, и в това не би имало нищо лошо, ако вече си намерил/а/ своето призвание, работиш в дадена фирма и смяташ, че имаш лидерски качества и искаш да поемеш повече отговорност, също така имаш и повече познания в областта от твоите служители. Не може да имаш неадекватни претенции за живота. За жалост и много други млади хора не мислят трезво и правят подобни на твоето изказвания.
А относно какво да избереш- започни да разглеждаш в интернет какви специалности се предлагат от университетите, запознай се с това какво всъщност се изучава в тях, а не само техните наименования. Няма огромно значение кой предмет ти се отдава и кой не, защото това ти е необходимо само за приема. В университета е коренно по-различно от гимназията, защото изучаваш едно определено нещо и се специализираш в него. Всичко, което си учил в училище ти остава само за обща култура, подробностите, които сте изучавали си остават там в миналото. Наистина, животът след 18 е коренно по-различен, искат се и много други качества, за да успееш. Казваш, че си упорита- това е едно от тях! Трябва освен упорита, да си много общителна- така си отваряш врати към различни възможности, да си старателна в това, което правиш, да си организираш времето добре, да обичаш това, което правиш, а това да си природно надарен идва на последно място, скъпа. Това е в реалния живот, има много умни хора, които са безкрайно мързеливи и не успяват в живота, има и други, които по-трудно разбират нещо, но с цената на усърдие, постигат повече. Има ли желание човек успява, дори и по-трудно. :)
И отново исках да наблегна на нещо- искат се и други качества освен акъл, трябва да умееш да работиш с другите, не знам дали в гимназията имате групови работи, но това също е умение, което е изключително важно!

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: eb9f7b9b6a
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

3.   ''Моля предложения за професия за такива като мене некадърни. ''
--------

ДЕПУТАТ? :)
---------------------------
Сега сериозно. Не слушай какво ти говорят учителите, някои хора цял живот търсят своето призвание, Учителите ви едва ли са искали да стана даскали на вашата възраст, :) Попитайте ги какви са били техните МЕЧТИ следващия път.
Аз самата не съм открила все още своето призвание, имам чувството, че ще се лутам цял живот. : ( Уча специалност, която не ми се отдава и ще бъда честна не искам да я практикувам, някак си не мога да си се представя по цял ден да съм заровена сред документи. Като малка исках да стана ветеринарен лекар, но реших, че не е за мен в 8ми клас, не мога да гледам болни хора и животни пък какво остава да ги лекувам, иначе се възхищавам на хората, които са отдадени на тази професия. А ти продължавай в търсенето, имаш време. И най-важното не слушай какво ти говорят другите, кое е добре за теб и т. н ти знаеш сама кое най-доброто за теб, не се опитвай да се напъхаш в чужди модели, няма да си щастлива.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 1 месец
hash: 882f5c7c45
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Стани извънземен шеф!

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 92b8623853
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   просто следвай мечтите си.. аз съм 10 клас, искам да следвам медицина. по химия всичко е перфектно, но по биология едва вързах 5 първия срок.. и защо? ! защото учителката ни е луда рускиня, която пуска контролни на неща, които изобщо не са споменати нито в учебника, нито ни ги е казвала.. трябвало да ги знаем от обща култура и от битовия живот или пък да се замислим и да видим кой е най-логичния отговор :D таа мисълта ми беше да не се отказваш от мечтите си, дори да виждаш, че са труднопостижими

 
  ...


...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 032da35731
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

6.   > В първи клас написах, че мечтата ми е да съм шеф, би ми се искало да се сбъдне.!

Ще се сбъдне! Щом в нищо не те бива, нищо не ти идва отръки и нямаш таланти - ти си родена за шеф (или политик).

 
  ... горе^
преди: 11 години, 1 месец
hash: b48bb30ccf
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   земеделец

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: d87dbb7698
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Стани счетоводител - винаги ще имаш работа. Мъжът ми завърши такова и откакто се уволни от казармата не е спирал да работи и изкарва добри пари. Да, работата е много натоварваща, но важното е, че има работа, мен ме е яд, че не учих такова. Един друг познат завърши нещо друго, изкара магистратура счетоводство и пак си намери работа само благодарение на тая магистратура, иначе с другото висше никъде не го искаха просто защото не се търсеше, така че виж какво се търси. Важно е хляб да има на масата.

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: c45825014c
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   щом за нищо не те бива,
мястото ти е в парламента!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker