Към какво да се стремя? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121162)
 Любов и изневяра (29698)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18516)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Към какво да се стремя?
преди: 11 години, 2 месеца, прочетена 2104 пъти
В 7 клас съм.. Предстоят ми матури и кандидатстване..
Успехът ми за първи срок е 5, 56
За втори срок също съм силна освен 5 и 6 имам, три 4 и една 3..
Не се оплаквам кой знае колко от успеха си, защото не се целя много високо..
Не мога да се реша към кое училище да тръгна..
В началото обмислях за езикова.. После се отказах.. Не искам да съм преводач през лятото, това не ме влече..
После се замислих каква искам да бъда..
Реших се за ветеринарен лекар.. Беше ми мечта.. Това означава, че трябва да вляза в Природо-математическата --> ПМГ
Това е единият вариант, но след като го обсъдих със свако ми тъй като доскоро той работеше като такъв, както и си знаех тук няма реализация на тази професия..
След това се насочих към Търговска гимназия с Банково дело, но се замислих -- и оттам какво?
После обсъждах с майка ми и се оказа, че висшето е решаващо или поне аз така го разбрах.. Е не, няма да стане да отида в търговска с банково и да стана ветеринар де ;dd, но след средно в търговска с банково дело отида в Пловдив (селото ми е там) и уча висше за адвокат, защо не?
Или пък тук да завърша в Природо-математическа и после пак в Пловдив да уча Ветеринарна медицина.. Тъй като в Бургас освен Бургаския свободен университет един семестър (3 месеца) е 1200 лева.. Отделно за учебници колко ли не пак.. Абе... Пълна каша.. Докато в Пловдив не е толкова скъпо.. Майка ми следи цените все пак е завършила там в университета "Паисий Хилендарски"
Единствените две професии към които съм насочена са адвокат и ветеринар, а ми се струват твърде малко..
Ако някой може да ме насочи допълнително ще съм много благодарна..

Другото което ме притеснява е, че като отида в ново училище и там няма почти никой познат (защото не съм много наред с връзките) как ще бъде там? Гони ме една вълна от страх.. :( Дори и да ви се струва смешно..

Ново място, нови хора.. Не е като да си с хора които познаваш от 7 години..

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 2 месеца
hash: 0875fcdf64
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Аз те съветвам да отидеш в езикова гимназия, аз съм завършила ПМГ и ти казвам, че е просто безполезно и само си си губиш времето. Сега съм студентка и уча право. Много съжалявам, че след 7 клас не се записах в езикова. Да знаеш език е голямо предимство, като си търсиш работа това почти винаги е едно от изискванията. Отиди да научих език и не се колебай, аз сега ходя на езикови школи и се ядосвам защо не съм научила език още в училище.

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 5dacacaa4f
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   1, не съм съгласна с теб. Ти явно и математика не си научил, щом право сега си записал в това ПМГ. Език днес всеки знае, и в ПМГ има подготве и се учи език, къде си спал.
Моят приятел завърши ПМГ, учителят му по английски беше американец и сега той говори дори с американски акцент, работи за американци у нас и си изкарва страшно добри пари, но не с езика, а с това, че завърши икономика в УНСС и му цъка машинката. С език и само с език не можеш да си изкарваш парите, освен като преводач някоя и друга стотинчица

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 66776cfa3b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   И аз те съветвам да избереш езиковата. Език се учи на млади години, а само в такава гимназия ще те подготвят така, че дори и да не го учиш после, ще имаш по-добри познания от тези, които са го учили в други гимназии. Това, че ще си в езикова, не те задължава да продължиш с някоя филология, която не ти харесва. Аз завърших английска гимназия, но кандидатствах с рисуване и математика и ме приеха. В каквато и гимназия да отидеш, после частните уроци за кандидат-студентските изпити не ти мърдат (поне така беше преди 6-7 години). Пък и време до тогава много.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 85f53b0f4f
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Пак съм аз номер 1 и си държа на своето,че в езикова гимназия е много по-добре да се учи. Сестра ми в момента учи в езикова и е много доволна. Няма база за сравнение дори между езикова и ПМГ.

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: f81a28db6a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Добре, в този случай след като няма да е в немска.. Да се запътя към английска или руска? Така ли?

 
  ...


...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 95fbaa0547
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Честно казано, на тази ранна възраст е толкова трудно да се ориентираш какво да правиш, затова моят съвет е един от факторите при избирането на гимназия е, да кандидатстваш в тези, които са по-престижни в твоя град.

Тъй като вече образованието е под всякаква критика на повечето места, реално изборът се състои в това къде са добрите учители, а не толкова какви са профилите на гимназията. И честно казано, докато аз бях ученичка, всички ходехме на уроци (завършила съм математическа), съответно като решиш какво ще правиш, и ти сигурно ще тръгнеш по уроци.
В моя конкретен случай добре съм си избрала ПМГ, защото специалността ми е архитектура, но пък честно казано моят поглед е, че само по математика учихме като хората, по другите предмети бяхме гола вода.
Може би най-добре е да идеш в езикова, ако смяташ, че няма да е нещо свързано с математика. Просто в езиковите си учат по всички предмети кадърно, нямат само една силна страна. На мен по никакъв начин не ми влияе това, че не съм си набавила достатъчно познания по предмети като история, химия, география и тн, защото това което правя е коренно различно, но ако искаш да си адвокат.... едва ли би имала добра база в математическа гимназия.
И все пак, нито един предмет не е толкова свързан с която и да е професия. Трудно е да решиш с какво искаш да се занимаваш, защо не разглеждаш сайтове с университети онлайн, списъци с това какви специалности се предлагат.
И като обобщение- всякакви икономически специалности носят перспектива на човека, ако е кадърен и има стаж. По-леки са за изучаване от моето например, има повече работни места. Всякакви инженерни специалности също носят перспектива на човека, ако е кадърен и има стаж, най-кадърните взимат големите пари. Но пък по-ограничен брой работни места. Отделно, с химия и биология- медицина, и по-леките варианти- фармация, стоматология и тн. Пак по-трудоемко. Има и много измислени специалности. Не се цели в тях. Отделно, ако си творческа личност- варианти много, художествени академии, защо не и чужбина. Помисли в кое те бива и каквато и гимназия да избереш, търси с какво искаш да се занимаваш. :)

 
  ... горе^
преди: 11 години, 2 месеца
hash: e5b8a76aeb
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Ти не се притеснявай за избора на професия още от сега... До 12-ти клас много ще се изменят идеите и светогледът ти.
Ако ще се записваш в езикова гимназия, трябва да имаш голям желание да учиш език, въпреки че и без това английският е задължителен за всяка една работа. В противен случаи ще съжаляваш, защото в такива училища се учат само глупости и нищо друго освен езика. Ако изтървеш първата година - после ще ти е много трудно, та дори невъзможно да учиш смислено, без да зубриш материал само заради оценките. Така че нито успехът ти ще е добър, нито няма да научиш нещо.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker