Ниски оценките - помогнете :( - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121052)
 Любов и изневяра (29673)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21881)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18485)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Ниски оценките - помогнете :(
преди: 11 години, 1 месец, прочетена 2667 пъти
Извинете ако има правописни грешки, но е много важно!
Момиче на 14 съм, 7 клас съм! Първия срок в у-ще всичко беше наред завърших с:
Математика-3
Бел-5
Физика-3
История-6
География-4
Химия-4
Биология-3
----------------------------------------------------------------------
Сега съм още по-зле от преди :( Няма да вляза в гимназията която искам и тва е ;( Сега по 4 предмета сме правили 4 теста и най-високата ми оценка за 4-те теста е 3-ка ;( ;( Какво да правя, след 2 месеца свършваме даскало и излизаме във ваканция, но аз не я усещам, ще си вляза в кварталното училище в ромската махала в някое село и тва е ;( ;( ;( ;( ;((((((( как да кажа на наще като и 4 не мога да вържа не съм добра по никой предмет освен по ИТ там съм най-добра, но с тея 3-ки и 2-ки едва ли ще вляза някъде освен ромската гимназия в някое село. Загубих апетита си не съм спала от 1 седмица и мисля само за оценките помогнетеееееееее ;( ;( ;( ;(

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 1 месец
hash: 0aa6679bd9
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ами вашите трябва да знаят за проблема и явно не им дреме. Но и защо да им дреме - то от теб си зависи всичко и си е за теб. Не вярвам да идваш от семейство на професори. И все пак - изпуснали са те, трябваше да те пратят на частни уроци и да те стегнат да учиш. Вече е късно за каквото и да е било. От 7 клас няма как да влезнеш. Имаш шанс в 8 клас да се постараеш и да влезнеш поне в добра професионална гимназия, защото с тези оценки - правилно, само в ромската махала!
Не на всеки му върви ученето, но може би с малко труд би постигнал/а поне 4. 5 като средна оценка, под 4 всичко е мног-много зле. Търси да научиш поне добра професия, защото не си много за учене. Споко, и такива хора има - трябват и келнери, продавачки и така нататък.

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 8e7e3006f1
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Как да ти помогнем да седнем да учим вместо теб ли? Прати тестовете ще ги решим, но това не решава твоят проблем МЪРЗЕЛА.
Всичко, което го има в тестовете го пише в учебниците, просто сядяш и четеш. Няма да ти помогнат и частни уроци, когато не искаш да учиш и пет частни учителя да ти наемат пак няма да стане. Единственото което ти помага е сядаш и четеш с мерак за знание.
Ако трудно помниш и разбираш с четене има един сайт с клипчета с уроците http://ucha. se/ сядаш и гледаш клипчетата, като почваш поне от началото на 7 клас, като ако има нещо неясно се връщаш и в пети клас, ако трябва гледаш клипчетата и за пети клас. Помагат доста тези клипчета, много ученици си повишиха успеха с две едниници, благодарение на тях.

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: c2df60078b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Всичко, което пише в коментар номер 1 е една пълна глупост и нереална помия.
В хубава гимназия съвсем не е трудно да те приемат с тройки, така че не губи надежда.
Преди 5 години ме приеха в елитна национална гимназия, а оценките ми както на изпитите, така и от дипломата ми бяха тройки и четворки.
А тогава, уж, беше много по-трудно приемането от сега!
Успехът от основното и висшето образование въобще не определя умствените качества на човека, камо ли бъдещата ти реализация.
Има отличници, които са просяци.
Има хиляди известни и велики личности, които са били тройкаджии.
Университета вече е друго.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 1 месец
hash: 16a56e22f4
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Проблема ти е, че не знаеш кога и как да учиш! Деня преди теста сядаш и искаш да запомниш всичко, нали? Е това няма да стане! Ще ти кажа как го правех аз когато бях в у-ще. Много е лесно! ПРИСЪСТВАШ И ВНИМАВАШ ВЪВ АБСОЛЮТНО ВСИЧКИ ЧАСОВЕ! Това има няколко плюса:
1. Прави добро впечатление на учителите
2. Запомняш голяма част от информацията още на място и после е по-лесно.
3. Ако даден предмет не ти върви (както на мен физиката) учителят ще намери начин как да те поощри и да имаш добра оценка. Както споменах по-горе физиката ми е кошмар. Но взех активно участи в еко клуба на преподавателката, и тя ме освободи от тестовете и ги замени с презентации, което е мнооого по-лесно.
4. Имай в предвид, че започнеш ли да имаш високи оценки по един предмет, после по два, по три, накрая преподавателя по четвъртия ще е по-благосклонна да ти пише високи оценки, за да не ти разваля успеха.
Съвет: по трудните прредмети си изкарвай оценките в началото на срока, когато е по-малко материала и е по-лесно за научаване (бях така по химия, 3-4 шестици в началото и после не ме закача цял срок)
Втори съвет: отнасяй се с уважение към учителите!
Трети съвет: абсолютно забрави гримиране или фризиране или арзни глупости в час, разваля доброто впечатление. Ако повреме на часа са ви пуснали по-свободно, си запълвай времето по-друг начин.
Четвърти съвет: сядай на предните чинове! Така показваш заинтересованост, а и всички несилни ученици седят назад =)
Това, което ти казвам работи, когато си се сетил/а навреме. Сега е малко късно, но вече ще знаеш как се прави :)

П. С. Догодина ще кажеш дали работи, когато (ако) се получи ми дължиш едно виртуално кафе!
Белатрикс

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: cd5d458ced
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Номер 4, вярно, ама аз съм отличник и сядам на предпоследния чин, а най-тъпите и говорещи са на първите, само има едно изключение там. Незнам, може да помогне! Ама аз имам проблем по Български език! Имам само 1 6-ца и 3 5-ци! Най-важното нещо са първите няколко месеца, 2-3 на годината! Ако тогава имаш 6 и 5 и внимаваш и не бърбориш дори да си 4 може да ти напишат 6! И защо в селско, циганско у-ще? В 7 клас доколкото знам има изпити... тях ги вземи със 4, 5! Сега си 3. Учиш имаш 4! После учиш много и пак много и имаш 5! Госпожата ни както казва, , Неможем ние учителите да ви го налеем знанието с фуния, трябва да учите! "И има разлика между оценка и интелигентност! Пожелавам ти успех

 
  ...


...
преди: 11 години, 1 месец
hash: c4b5c775d4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Всичко е до човека, номер 5 (или може би класът ти е бил странен)! И аз бях отличник в училище, но винаги съм седял на първия чин и не съм се интересувал от подобни теории за това кой къде трябвало да седи. Така че твоето е по-скоро изключение, а не правило. :)

Авторке, яж много риба! Току-виж поумнееш много и като резултат успехът ти успее да се повиши. На тези години мозъкът ти още се развива. И намали времето за гледане на природата, магазините, телевизора, момчетата и всичко, което те разсейва от ученето. Не можеш да учиш добре, докато мозъкът ти е зает с нещо друго! Успокой се, защото стресът не ти помага да се представяш по-добре! Очевидно ти се самонавиваш допълнително и така усложняваш още повече ситуацията. :)

 
  ... горе^
преди: 11 години, 25 дни
hash: d336bb721f
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Не мога да повярвам! "Първият срок всичко беше наред", пък си завършила с 3, 4! Ба*ти "наред"а :х

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker