ЕГ Пловдив - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

ЕГ Пловдив
преди: 11 години, 1 месец, прочетена 9207 пъти
Здравейте! Първо много се извинявам, че пускам тема за нещо, което бих могла да намеря в интернет. Работата е там, че търсих наистина много понеже се интересувам, но не успях да намеря това от което имам нужда. Ще започна с това, че както може би се вижда от темата въпросите ми са конкретно към тази гимназия и много ще се радвам някой неин възпитаник да ми разясни как стоят нещата. Не искам да звуча надуто, но съм прилежна ученичка. Старая се много за да изкарвам добри оценки и да уча. Шести клас съм и догодина ще кандидатствам и може би съм обзета от идеята да ме приемат точно в това училище. Въпросите са ми както конкретно към гимназията, така и към процеса на кандидатстване в нея по принцип. Въпросите ми са следните:
-Как оценявате изпитите и трудно ли е да се изкара този "грандиозен" бал за прием- 33? Също така какви оценки трябва да се изкарат на матурите специално за прием в английската с английски? А и при кандидатстването годишната оценка като цяло ли се зима или само тези по математика и български?
-Специално за гимназията много бих се радвала ако някой ми разкаже впечатленията си от нея, как стоят нещата там и ученето на колко високо ниво е? Също така ако е възможно да напише и някоя дума за учениците и учителите... xD
Предварително мерси ужасно много особено на тези (ако има такива) които ще ми разяснят нещата.
Съжалявам за изгубеното време :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 1 месец
hash: a3a178b9f4
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   За да влезеш с английски трябва да изкараш на матурите високи оценки (може би над 5 и по двете). Всяка година бала е различен и за английски е най-висок. Взимат се оценките само по български и математика и е препоръчително да имаш шестици и по двете.
За гимназията мога да кажа, че е много добра и в нея ще научиш езика перфектно. Приготви се за много учене, не е лесно, но си заслужава.

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 351ead3b82
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

2.   ЕГ "Пловдив" от няколко години не е най-елитната гимназия на Пловдив. Всичи отлични ученици вече отиват да учат в ЕГ "Иван Вазов" - училище с традици, високо качество на обучението и приятна атмосфера, която в Английската гимназия вече липсва. Родители, не се лъжете да записвате децата си в ЕГ "Пловдив" - това би било една голяма грешка.

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 2c1eeb7f15
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   Мерси! Честно казано очаквах повече мнения хД Аз също клоня към руската вече- там се учи много повече, а и четох че английската е с стара слава от преди 7 години, котато е била добра училище. Въпреки това ще се радвам на още мнения :)
Авторката

 
  ... горе^
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 8f46ea9c82
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Всъщност руската не е по-елитна. Можеш да видиш резултатите от зрелостните изпити - английската е на 4 място в цяла България, а руската изобщо я няма in top 10! Можеш също да провериш в РИО Пловдив за статистиката за матурите тази година - в ЕГ Пловдив влизат учениците с по-висок бал! Не не е трудно да се изкара 33 бал! Аз влизам тази година с 34. 024 и мога да ти кажа, че не ми се наложи много учене. В средата на годината ходих на около 10 частни урока. Седмица преди матурите ходих на още 2 - по 2 часа, но при по-голям професионалист. Резултатите са на лице. В руската се учат 3 езика, но това не значи, че като ги учиш и ще ги знаеш! Научаваш само първия! При това задължителвото изучаване на руски език е голям недостатък. Избери английската - отзивите са невероятни. Едни познати ходиха на частни уроци при директора на математическата и дори той им е казал да се запишат в ЕГ Пловдив. Прави си сметката. А за ученето - зависи от паралелката и при кой даскал ще се паднеш. Направи правилния избор - чакаме те. Поздрави!

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: c589e679f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Мерси номер 4. Може ли само да попитам с какво влезе- английски или немски? Казвам се Ива между другото. Ще се радвам да се видим догодина.
П. с: Извинявам се са правописните грешки.
Авторката.

 
  ...


...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 38dd13e5fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   4: Моля. Влязох с Английски език, тъй като немският ми е крайно непознат и не искам да се впускам в безмислени приключения с назубрянето на труден език за има-няма 9 месеца и на следващата година да уча 2 предмета на този език. Наистина смятам, че немският език отваря много врати - в Германия винаги се е търсела работна ръка и много българи отиват там на гурбет. Ако желаеш да учиш с този език трябва или да ти е страшно интересен и приятен за да учиш с удоволствие, или трябва да ходиш на допълнителни уроци по немски. Иначе аз знам да броя от 1 до 10 на немски и някои лесни думички като 'НЕ', благодарение на песните на Rammstein, които нямат много смисъл, всъщност, но са яки. Аз се казвам Ася, надявам се да се видим, ако се запишеш в Английската. Помисли ли за общежитие? Ще ти е от полза. Лек ден! :)

 
  ... горе^
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 1bbf748dee
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Аз също тази година съм 6-ти клас и искам точно в тази гимназия да ме приемат догодина. Това е мечтата ми :)
Аз също имам въпрос: трябва ли да карам допълнителна матура по английски, за да влезна в тази гимназия? Знам, че може би за вас този въпрос е тъп, но все пак се интересувам. Аз искам да карам, но просто искам да знам дали е задължително, за да влезна във въпросната гимназия. Благодаря ви предварително :))

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 6a7bc05f66
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Към номер 8; Не, не трябва. Балът се образува от 2х оценката по БЕЛ и 2х оценката по мат, плюс оценките по БЕЛ и мат от удостоверението за завършен 7 клас. :) - единствено тези са задължителните критерии за прием във всяка една езикова гимназия, която се намира на територията на страната ни.

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: 252a50a488
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   с колко се влиза в момента?

 
  ... горе^
преди: 7 години, 9 месеца
hash: a55234fbcd
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   Номер 10 там тази година се влиза лесно, ако искаш да влезеш с немски ти трябва поне 32. 200 бал, което ниско, имайки предвид, че миналите години балът е бил много по-висок, а за английски не знам точно, но е по-нисък от този с немския. Извинявам се предварително, ако съм допуснала правописна или пунктуационна грешка. Надявам се да съм ти била полезна :)

 
  ...

...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 2127b81ae5
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Не смятате ли, че в руската държат учениците просто, за да им запълват деня особено в 8 клас с тези толкова много СИП- ове и от цялото стоене няма смисъл? Чудя се и за атмосферата в английската, толкова ли е лоша?

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker