Проблем с учене и концентрация - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121112)
 Любов и изневяра (29686)
 Секс и интимност (14353)
 Тинейджърски (21889)
 Семейство (6466)
 Здраве (9593)
 Спорт и красота (4696)
 На работното място (3173)
 Образование (7298)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18502)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Проблем с учене и концентрация
преди: 11 години, 1 месец, прочетена 2288 пъти
Здравейте,

това, което искам да споделя, е че много трудно се концентрирам и сядам да уча, а след това, дори да съм се нагласила, трудно оставам концентрирана.

В университета се спрявах, оценките ми бяха много добри предимно. Стараех се да чета, но бързо се разсейвах. Сега работя и също ми предстои да премина през един курс, още на първата тема, която бе към 40 страници, прочетох три и се загледах в пространството край мен. Разсеях се. Родителите ми казват, че от малка просто нямам навика да уча сериозно, а по-скоро да попрочитам нещата. Много се надявам на съвети и от млади, и от по-опитни хора, как се концентрирате и преодолявате разсеяността, имате ли ваши си ритуали или друго? Благодаря ви!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 1 месец
hash: 5746e4c7cc
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ще ти кажа как е при мен, не зная дали това ще работи при теб. Аз уча и запомням, докато пиша. Изчитам си темите, и още докато чета си записвам най-важните според мен моменти. Получава се нещо, като план и после, като го прочета веднага се сещам и за другото, което съм чела... абе нещо не го обясних много добре. Но все пак най-важното е да ти е интересно и да го правиш с желание. Успех!

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: ad2343ebad
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   И аз използвам методът на номер 1. Помага много, но зависи какво точно учиш. Например, когато уча математика не се получава, защото реално трябва да препиша всичко, тъй като нищо не може да се обобщи само с две три изречения.

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: a87a3ccb81
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Аз уча по следния начин: Първо, правя си кафе, заставам с въпросната книга и започвам да чета, като наблягам на това, което е най - важното - просто го набелязвам в съзнанието си, след което си го повтарям по свой си начин, нещо като преразказ, като се опитвам да запомня основни, ключови думи. На определен етап от информацията пак си преразказвам основното наум, като това е мост, за да продължа нататък и да не губя връзката. Много помага да поддържаш съзнанието си будно и дори да не си с книгата, например като миеш чинии или вървиш някъде да си преговаряш отново в ума, това което си прочел, така отново прехвърляш в паметта си това знание и то застава там по - трайно. Положи усилия и ще се справиш - успех!

 
  ... горе^
преди: 8 години, 1 месец
hash: f226068b85
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Здравей, препоръчвам ти да си намериш удобно място за учене, може и права, и да вземеш предмета, по който ще учиш и да прочетеш урока 2 пъти. После опитай да се справиш сама, но ако имаш трудности поглеждай, не е фатално. След като си го разкажеш на ГЛАС, го прочиташ пак и така докато го научиш. За един разказвателен предмет това са 20 минути и задължително трябва да почиваш, за да може мозакът ти да се отърве от тази информация, която е получил. Още един съвет-, когато учиш пий вода, защото ти се доспива и накрая нищо няма да се получи. Хапвай по нещо, за всеки урок си давай награда и се радвай на това, което си научила. Бъди по - организирана и отговорна, прави си график на деня ( много помага) и отбелязвай с тикче, кое си изпълнила. За Математиката - препиши задачите от час, прочети си урока и тогава решавай задачите за домашно. Ако имаш по 5 неща да учиш на ден значи ще ти отнеме към 2 часа да се справиш по всички предмети за утре, за да може да се позабавляваш хубавичко. Късмет!!!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker