Не иска да учи - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121017)
 Любов и изневяра (29665)
 Секс и интимност (14344)
 Тинейджърски (21873)
 Семейство (6461)
 Здраве (9586)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7294)
 В чужбина (1649)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18481)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Не иска да учи
преди: 11 години, 1 месец, прочетена 9853 пъти
Дъщеря ми е на 12, 5-ти клас е, още от 1-ви клас учеше частен учител, колко учители сме сменили бедна ви е фантазията. Мързи я да учи и това е, сама си го казва, че ученето и е тъпо. Всичко сме пробвали и награди ако слуша учителите и с наказания с тв и интернет - абсолютно нищо не помага мазол ми излезе на езика. Преди да дойде учителя с баща и казваме да слуша да внимава, заплашваме я, но нищо не помага. Тя се съгласява, но като дойде учителя започва да си играе на телефона, да не пише, изтървава си химикалката и я търси 8 часа и най-спокойно си казва, че я мързи да учи. В училище пък се лигави замеря децата с химикали или им взима нещата - тя от малка си е такава, все си казвам, че в пубертета ще го израсте, сега вече е по-добре с дисциплината и започна да се хвали, че вече учителите я харесват и я хвалят, но това траеше само 2 месеца сега нещо пак се отпусна.. не зная вече какво да правя... с татко и сме полудели от малка все се оплакват от нея, страх ме е, че учителите ще започнат да се заяждат с нея и нарочно ще я тормозят, защото пак ще е за оплакване....

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 1 месец
hash: f9f8668360
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Консултирали ли сте се с психолог или детски психиатър? Най-вероятно, дъщеря Ви страда от нарушение/дефицит на вниманието.

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: d2c1698076
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

2.   Оставете детето на мира, това че не му се слушат простотиите, изучавани в училище, не значи че е лошо. НЯМА ученик, който да обича да учи и знаете ли защо? Защото материалът е пълна боза. Сигурен съм, че и вие на нейните години не ви се е учело, но сега побърквате детето.
Venjus

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 694d11fdd4
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

3.   Още от първи клас щом се е започнало с частни учители сметнете какво ще стане до 12ти. Мисля, че детето ви е прекалено разглезено и си мисли, че каквото каже тя, това ще стане. Мисли, че ако тропне с крак и каже: "Няма да уча" вие не можете нищо да направите, защото тя е центърът на света... Абсолютно същата работа беше моят братовчед, от малък го глезеха, в 6ти клас каза, че вече ще си седи в къщи пред компютъра и няма да ходи на училище. У тях беше война, тормозеше ги, чупеше всичко наред- чинии, чаши, докато не склониха да стане частен ученик. По принцип е много интелигентно момче и се интересува от много неща, ученето не му е тъпо, а ходенето на училище. Родителите му станаха безсилни след като навърши 15, 16- никакъв респект или контрол над него нямаше. Но продължаваха да го глезят и да му изпълняват всички желания.
Затова Ви препоръчвам още докато е рано- здраво затягане и осъзнаване, че нейното мнение е важно за вас (задължително), но вие с баща й сте тези, които взимате крайните решения, защото вие сте възрастните. На никого не му е приятно в българско училище, защото програмата наистина е малоумно направена, но щом и с частен учител вкъщи не иска да обърне внимание... не системата е проблемът. Тя просто бяга от задълженията си и иска да прави само това, което й харесва. Може би ще е добре да я запишете на нещо извънкласно, където да си изразходва енергията за спорове с вас. Нещо, което учи на отговорност- отборен спорт, например. Разбира се, нека тя сама да си го избере, иначе ще имате нова вълна от спорове.
Също- мнение на биолог- повече плодове и зеленчуци, помагат за концентрацията и според някои учени- намаляват агресивността.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 1 месец
hash: 3d6c1c1ee9
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Аз всъщност разбирам дъщеря ви. На нейно място 99% от децата биха казали, че не искат да учат. Всичко това е от прекалено глезене, но и от това че вие сте позволили да ви се качат на главата.
В 5 клас дете да не може да учи само, та това е пълен тормоз от ваша страна. Това е все едно да сте й взели от бебе икономка да я облича и тя сега сама да не може да си обува чорапи, разбира се, че в такъв случай би се отказала да носи чорапи.
Допуснали сте от 1 клас да има частен учител, който да мисли кога и какви задължения има ученичката, сега тя не може да си направи сама плануване на работата. Учителят също има вина, защото не я е научил да може сама с цел да продължите да плащате. Детето започва да чете и когато и стане трудно или нещо не разбира се отказва.
Без значение е каква е образователната програма, тя е длъжна да внимава в час.
Но сега да видим какво може да се стори от ваша страна. Може да я заведете на психолог в София при Проф. Ваня Матанова, тя е най-добрият специалист в България за деца с проблеми в дисциплината и ученето. Можете и вие самата да се консултирате при нея, след като разбира се я запознаете с детето.
Иначе ако не разполагате със средства в момента, дисциплината на 12 годишно момиче се оправя, когато тя знае, че ще има неприемливо за нея наказание. Първо я заплашете. Например че ще я накарате да се извини едновременно пред вас и пред целия клас за държанието си на учителя, на който е развалила часа или на детето което е замерила с химикалка, но това е доста рискован начин и трябва да подходите доста строго при следващо провинение веднага да изпълните заканата. Важно е да е пред класа за да се засрами. Можете да я заплашите, че ще напуснете работа и че ще говорите с директора да посещавате с нея учебните часове за да оправи държанието си. Но ако и това не помогне, вземете отпуск и изпълнете заканата.

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: c3624c1bb0
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   В никакъв случай не слушайте номер 4. Това вече заприличва на психически тормоз към детето. Не че тя не е изтормозила достатъчно родителите, но това взе да се превръща в някаква война. Заплахите в никакъв случай не са решение. Спомням си като ученичка как нашите ме заплашваха по същия начин. И да ви кажа, не помогна особено, само дето се озлобих. Същото е и дъщеря ми, изпробвалабива съм го, когато вече нямаше с какво друго са си послужа. Но наистина е добре да се консултирате с психолог или детски психиатър. Доста ми прилича на дефицит на вниманието.

 
  ...


...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 3d6c1c1ee9
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   №5 първото което предлагам аз №4 е да посетят Проф. Ваня Матанова, а второто е ако нямат средства.
Ти №5 Предлагаш да не действат както аз предложих и не предлагаш алтернатива това е хейтърство.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 13 дни
hash: 058a0e10fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Съчувствам ти! Аз също се боря с това учене и съм се уплашила вече за малката (на 14 години е) 8-ми клас е и все трябва да и помагаме, но аз знам, че е от пубертета, дъщеря ми ни направи голям проблем в шести клас. От тогава се държа строго с нея, когато става дума за учиблище и тя като се тръшна. Така, че те тепърва навлизат в пубертета , така, че не винаги трябва толкова да се тревожим!

Какво да те посъветвам? ! Най-добре след вечеря хванете учебника по някой интересен за нея предмет и започнете да обсъждате и ще стане супер интересно! Пробвала съм го с моята дори и сега нищо не ми пречи. Успех!

 
  ...
преди: 11 години, 13 дни
hash: f418b65655
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

8.   До коментар номер 3 - веднага те познах, мила, че си писала това ТИ... :) Защо ли имам чувството, че влизаш в теми за образование и плюеш наред хората, които са споделили мнение?

 
  ...
преди: 11 години, 12 дни
hash: b7e8837336
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Аз съм на 17 и бях по същия път просто аз го правя защото много ме притискат родителите ми и аз гледам да не съм в нас но това не е решението. Кажете и че ако завърши годината с пълно 6 ще и купите нещо което иска това е най-добрия начин :) Т

 
  ... горе^
преди: 8 години, 5 месеца
hash: eeaf769248
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

12.   Здравейте! Имам по-малък син и същият проблем. Той също отказва да учи, дори не желае да научи да познава часовника. От първи клас уча с него до момента, в шести. Понякога се учудвам на наглостта му. Разговарям с него непрекъснато, той обещава и продължава да си прави каквото си знае. Безразлично му е, че има слаби резултати в училище. Примирява се и е напълно спокоен.

 
  ...

...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 33cb53962b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   децата не учат, защото вие простите родители им пускате аванта, ако почнете да ги възпитавате може и да почнат да учат, но това зависи изцяло от вас. щом искат да са прости и след време да ми работят за 100-200 лева добре, техен проблем. вие родителите сте си виновни сами!

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 4c29939f8f
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

14.   Я и плеснете два шамара , вземете и всички любими неща да видиш как ще се стегне !

 
  ... горе^
преди: 7 години, 11 месеца
hash: de1d89f0b8
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

15.   Така е като сте и угаждали и не сте я възпитали! Сега ще се качва на всеки на главата.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker