Не вярвам в себе си. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120688)
 Любов и изневяра (29591)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9554)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7286)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1731)
 Други (18392)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Не вярвам в себе си.
преди: 11 години, 15 дни, прочетена 3201 пъти
Здравейте, пише ви момиче на 16г., което има нужда от кураж и упора. :(
Истината е, че няма с кого да споделя, че се чувствам зле, защото имам чувството, че нищо не става от мен...
Причината да си мисля така е, че в 99% от случаите, в които се опитвам да направя нещо се провалям. Не говоря само за училище, въпреки, че то е в основата на това да се чувствам така поради факта, че ми е адски трудно в повечето области.. и не знам как да се справя с проблема..
Аз съм човек, които се старае да прави нещата както трябва, но въпреки това изглежда съм родена без особено голям късмет, защото не успявам почти винаги. Но това има и хубава страна, защото ако някога постигна нещо красноречиво ще ценя успеха си, а няма да го приемам за даденост, но все пак.. Да, знам, че нищо не е лесно на този свят и нищо не става с вълшебна пръчица.. Повярвайте аз НЕ очаквам това от живота. Знам, че нещата за напред ще стават все по-сложни, но какво да направя, след като загубвам вяра в себе си, възможностите си още от сега и това адски много ми вреди.. В ума ми напират мисли на хора, които са говорили с отрицателна насока за мен, че.. дадени неща не ми се отдават.. и постоянно ме сравняват с други.. как те са супер всичко могат, бла, бла.. а аз не въпреки усилията ми..
Познатите ми ме определят като силно момиче, което винаги гледа на нещата от позитивната страна, но истината е, че аз съм такава, когато даден човек има нужда от това, когато някои има нужда от подкрепа, а що се отнася до мен съвсем не е така.. Когато нещо не се получава се затварям в себе си, изолирам се от реалния свят.. и ставам адски мрачна и намръщена, но не, защото се сърдя на някой, а на себе си.. Започвам да се обвинявам, че ако бях дала повече от себе си нещата можеха и да се получат, но уви..
.. Може би проблемите ми са на психична основа не знам, защото аз адски много се влияя от мнението на околните и им позволявам да се взират надълбоко в ума ми и по този начин да ме правят слаба.. и да ме контролират.
В основата на проблемите ми е.. вярата в самата мен.. и това какво мога да постигна.. защото хората не вярват в мен и по този начин аз самата... се губя и започвам да се колебая за себе си.. Представяте ли си докъде са ме "хипнотизирали" че чак да загубя вяра и смисъл в нещата, които се опитвам да правя..
Чувството е ужасно да излезеш пред хора, които имат за задача да те оценяват (на изпит например) и да знаеш, че те имат едно предубеждение за теб и за нещата, които можеш. И ти да нямаш сили да промениш мнението им за теб..
Мили хора, съжалявам, че ви натоварвам с проблемите си, но имах нужда да излея всичката тази помия!
Историята ми не е най-интересна, но просто имам нужда от съвет. Благодаря ви!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 14 дни
hash: 4d23a69b8d
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   И аз не вярвах в себе си. Ама изобщо... Но един ден си казах:
" Имам един живот и всячески ще се опитвам да го направя по-добър! " Да, знам, гадно е, когато другите те сриват и ти казват, че не можеш. Трябва да ги преглътваш тези моменти. От теб самата да идва вярата. Повтаряй си, че можеш, опитвай се! Да седиш и да чакаш нещо да се случи, смисъл няма. Трябва ти да постигнеш нещо, за да повярват другите, че можеш, като ти е толкова важно! Пример: Цялата рода мислеше братовчедка ми за пълно нищо. И даже не се занимаваха с нея, да й дават съвети. Преди време си намери страхотна работа и сега всички вече вярват в нея! Дори и да я уволнят, роднините вече ще знаят, че тя може!
Най-клишираното, но и най-важното - учи, вярвай и ще успееш!

 
  ...
преди: 11 години, 14 дни
hash: 59d5233e09
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Не мисля, че ще мога да ти дам най-правилния съвет, но пък поне мисля, че ще се почувстваш по-добре, ако момиче на 16, със същия този проблем, те подкрепи и вдъхне малко кураж. Искам да споделя първото си впечатление, което остави у мен. Изглеждаш ми интелигентно момиче, възпитано и дълбоко затворено в себе си. Да, определено трябва да вдигнеш самочувствието си, повярвай ми-има за какво! Помисли си дали си заслужава да се тормозиш с мнението на другите и с това какво знаят те за теб, при положение, че има толкова много хора на този свят, всеки с различно мнение. Грешно е да мислиш така, защото всеки е уникален само по себе си и притежава нещо, което другите го нямат. Може да не си добра в някоя си сфера, но пък да те бива в нещо дотолкова, че да нямаш равна. Защо сравняваш себе си с околните? Това е твоят живот и ако не го живееш с удоволствие и наслада, то кога? Според мен си изпаднала в депресия, която може да излекуваш като посетиш психолог. В това няма нищо срамно и страшно, напротив - полезно и успокояващо. Убедена съм, че пред терапевт ще можеш да споделиш тези неща и ще видиш спасението за този твой проблем. Още един съвет - направи още днес нещо, което ти доставя удоволствие, нещо, което правиш с лекота и ти се получава (дори това да е почистването на стаята ти или пък приготвянето на палачинки ^^) Намери вътрешната хармония със себе си! Тогава ще усетиш, че живееш.
Силно се надявам скоро да промениш мнението за себе си и да си доволна със всичко, което правиш! Не се отказвай и не се отчайвай, винаги има решение!
Даяна

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 49f6a3b034
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Здравей, през моето тийнейджърство аз също съм преживяла тежки емоционални моменти и колебания спрямо себе си, затова реших да ти пиша от скромния си житейски опит (22 години). Според мен трябва да промениш нагласата към себе си и това е единственото нещо, което ти пречи. Научи се да обичаш повече себе си и да цениш своето мнение най-много. Още от сега си с нагласата, че всичко в живота е трудно постижимо, а не е така. Когато правиш нещо не мисли дали то е лесно или трудно, не мисли какво ще кажат хората около теб, знам, че в тази възраст мнението на другите е от особено значение, но това преминава и в един момент тийнейжърското общество се разпада, защото всеки поема по пътя си, мисли за желанието си да направиш това нещо и за удоволствието, което изпитваш от него. Понякога е по-важен пътя е не целта, затова следващия път, когато се почувсташ провалена в нещо помисли какъв урок си научила. Най-важното от всичко е обаче да се научиш да живееш за себе си, а не за другите. Опитай се да си поставиш това за цел и не се отказвай от нея! Тази цел ще ти донесе смисъл и удоволетворение, според мен. Ако търсиш стимул и вдъхновение в някой момент, а си сама и няма човек, който да те подкрепи, препоръчвам ти да четеш литература за позитивното мислене, книжарниците изобилстват от нея. Също така ти препоръчвам и филма "The secret", пак става въпрос за позитивното мислене, независимо дали теорията, която представят в него е вярна, мисля че самата идея да се стремим да бъдем позитивни и да имаме самочувствие е добра. Започни да даваш на себе си и да се харесваш, това може да бъде твоето ново предизвикателство! Пожелават ти успех!

 
  ... горе^
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 6cdd56781a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   4, на думи звучи добре и действително когато правиш нещо, защото искаш без да се тревожиш дали е вярно или грешно, то се получава. Но е много трудно изпълнимо, когато не ти идва отвътре. Характерът е важен.
Знаете ли, че всъщност вярата в себе си не се основава на предишни успехи и опит, а на вътрешно усещане, че щом си човек на тая земя, щом съществуваш, ти можеш да правиш каквото пожелаеш. (в разни книги така пише... ) Все пак ако погледнем някой успешен човек, той все някога е имал за първи път успех, който не е бил базиран на нищо, тоест той е успял, защото е вярвал, че ще успее, а не защото е имал самочувствие и увереност базирани на нещо определено.
Аз също съм студентка и съм имала възможността да наблюдавам различни хора, и виждам, че действително разликата между тези, които успяват и тези, които се мъчат (като мен), е тази: наличието или липсата на вяра. И аз много пъти съм се чудела откъде да се заредя с позитивизъм, гледала съм въпросния филм, чела съм за позитивизма, но засега не виждам някакъв особен напредък. Вярата и самочувствието винаги вървят ръка за ръка.
Разбирам добре авторката, но за съжаление не знам какво да я посъветвам. Все пак, авторке цели се там, където искаш. Аз, въпреки че нямам високо самочувствие, винаги съм била отличничка и съм влязла добра специалност. Тази моя теория, че вярата не се базира на нищо конкретно пак си я доказвам, с това, че ето вече като съм постигнала нещо, пак не се чувствам така както съм очаквала и пак нямам достатъчно самочувствие въпреки че не мисля, че хората го забелязват (тъй като пред тях съм почти винаги изкуствено усмихната, изглеждам добре и тн).
Какво може да провокира един човек да започне да си вярва? Това е въпросът, на който аз не мога да намеря отговор...

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 655bdca656
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Здравейте, мили хора. Не намирам думи да ви благодаря за написаното и за опита ви да ми помогнете, оценявам го.
Някои неща се промениха от тогава, когато споделих с вас в този сайт.. Не, не съм започнала да си вярвам, не мисля че това ще се промени, просто след написаното от вас, аз започнах да мисля позитивно не само за другите, но и за себе си донякъде, защото преди мислех само за това как да помогна на другите, но не и на себе си.. а сега вече обмислям как да се променя.. поставям си цели.. за неща свързани с характера ми.. които се опитвам усилено да променя. Повярвайте това преди не се е случвало и благодарение на добри хора като вас аз започнах да гледам на нещата от друг ъгъл.
Аз все повтарям, че нещата имат две страни - добра и лоша и ние сами избираме коя да погледнем.. и обикновено гледаме все лошата и това ни пречи да повярваме, че нещата могат да се променят. Досега като че ли не осъзнавах пълния смисъл на това.. или поне не го правех, не гледах добрата страна.. до скоро. Но вече се променям и се чувствам по-добре, знам, че каквото и да стане животът продължава и настроението ни зависи само от нас.. Трябва да гледаме позитивно, да се усмихваме повече, да го караме по-леко и каквото ни е писано, това ще стане.
Съветвам ви, както и себе си.. да се радваме на това, което имаме и да не мислим и съжаляваме за това, което нямаме.. а да оценяваме малките неща, които хората правят за нас.. Така животът ни ще бъде по-хубав.
Пишете ми, ако имате нужда да поговорите с някой аз съм човекът. На среща съм, обичам да помагам :)
Благодаря ви от сърце милион пъти, не забравяйте да се усмихвате и посетете сайта.. позитивното. инфо в него има много интересни неща, които може да са ви от полза.
Успех и на вас във всичко!

 
  ...


...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: a4460cbe68
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   И аз, съм така и не знам какво да правя имам чуството че бог нарочно ме наказва по този начин да нямам никакво самочуствие, на 25

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker