Как да препиша на матурата - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Как да препиша на матурата
преди: 11 години, 1 месец, прочетена 14489 пъти
Значи трябва да отбележа, че съм от малък град и не само в нашето училище, а в целия регион се преписва масово. Не знам как е положението в другите градове, но тук съм убеден, че е така.

На теста по БЕЛ най-много се притеснявам от последния въпрос, където трябва да направим ЛИС или есе върху дадена тема. Мисля, че ще се справя с останалата част от теста, но тук определено ми трябва помощ. И така искам съвети от миналогодишни зрелостници ако може да ми дадат някакви насоки. Това са 90 и няколко теми има хора от класа, които са си ги преснимали всички теми, но ми е интересно къде ще ги скрият как ще намерят точната тема измежду всички тези смисъл нещо не ми взе доверие. Иначе ги помолих и аз да преснимам, но разбрах, че явно не сме били толкова близки приятели почнаха да ми мрънкат, не искали всички да пишем едно и също и т. н.. Добре разбирам ги няма значение.

Това според вас най-добрия вариант ли е? Или ще ми кажете нещо по-добро? И да попитам ако не теста всичко е вярно, а не напиша ЛИС или есе има ли възможност да изкарам поне 5. Защото има хора, които твърдят нещо подобно, а учителят ни каза, че дори ако решим правилно целият тест, не напишем ли нещо на последния въпрос най-много 4 щели да ни пишат. Така ли е? Сещате се защо искам помощ от вас нали не съм ги чел тези 90 теми само 4-5 от тях хал хабер си нямам от останалите.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 1 месец
hash: 4b37d190d6
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Най-лесния начин да препишеш е с... химикал.

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: eb050dec89
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Толкова ли не можеш да драснеш 5 изречения по дадена тема? Произведението ще го имаш пред себе си, четеш го, ако не си го чел/а, пишеш каквото ти дойде наум и това е. Спокойно, дори да не напишеш нищо, пак ще си я вземеш, ако решиш останалата част разбира се. Аз на моята матура преди 2 години импровизирах, даже произведението го виждах за първи път (на Далчев беше) и имах даже максимален брой точки. Така че - смело съчинявай и да не ти пука другите дали преписват или не! :)

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 54637ae6f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (50 гласа)

3.   По принцип винаги трябва да се пише и по двата компонента, за да се изкара хубава оценка... Като станеш студент дори е задължително като имаш изпити да пишеш и по двете, само по едното дори и безгрешно решено резултата е слаб
Относно преписването, защо искаш да рискуваш? Номер 2 достатъчно добре се е изказал, все ще измислиш нещо, все пак за това ли си учил 12 години, да се чудиш сега как да препишеш? !

 
  ... горе^
преди: 11 години, 1 месец
hash: 0a515a51f4
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Преди 5 години аз като звършвах, също се притеснявах от това, как ще напиша ЛИС. Просто не ми се получаваше, не ми се отдаваше. И затова така и не го написах.
Ходих на хиляди уроци и се справих с тестовата част, обаче с ЛИС не можах. Накрая имах 4. 50.
Така че ако изискванията не са се променили, спокойно и ти може да имаш сравнително добра оценка, стига да се справиш с останалата част:)
Успех на матурата и се пробвай да драснеш няколко реда за ЛИС, дори да не е вярно, поне няма да е празно полето, аз така правех. :)

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 0fb27bf410
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Да, ако всичко друго е вярно, ще имаш 4, ако не си писал по последния въпрос. Доста точки носеше. Не рискувай да преписваш, защото ако те хванат ще имаш 2, а не 4. Мен също не ме биваше изобщо по литературната част, затова си написах само основните идеи за всяка творба... излиза не повече от 5-6 листа, и на матурата разтягах локуми по тях. Имах Отличен 5, 62. Няма как твоите съученици да имат точните теми за творбите, може да се падне всичко. Само като си представиш романи като Тютюн или Под игото, с толкова много теми в тях. Никой не очакваше на нас да ни се падне: От здравия разум до поетическото безумие в Под игото с откъс, на който никой не беше обърнал внимание. Още повече, че трябва да коментираш само откъса, който ти е зададен, не може да вместваш неща от други глави, които знаеш. Плюс това, основните идеи на творбите ще ти трябват и за тестовата част. Ако не си ги чел и дори не знаеш за какво се говори в тях, и 4ката ще ти е мираж.

 
  ...


...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 2167877fb3
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

6.   Боже! До какви теми се стигна! Защо няма тема "Как да науча за матурата? "? Аз не разчитах на преписване, а на собствените си знаня и успях. Не изкарах 6, но не изкарах и 3. Така че вместо да джиткаш с колата на тате или да ходиш на кафе със съучениците си... си седни на задника и си развивай темите!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 1 месец
hash: d44e95adfd
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Завърших преди 3 години. И мен мн ме беше страх и за двете матури, но не може да се каже и, че съм седнала да уча кой знае колко. Специално за матурата по БЕЛ прегледах главно правописните и граматични норми и пунктуацията. Другото, което попрочетох беше малко за авторите и произведенията (неща, на които сме наблягали в час и беше вероятно да се паднат на теста). Бях прочела текстовете на произведенията, но подчертавам, че не съм чела и не съм се опитвала да запоням или заучавам нито един анализ. Въпреки това изкарах над 5. 50. Не пиша това, за да се хваля или нещо такова, а за да ти дам кураж, че можеш да изкараш хубава оценка и без да преписваш (не, че съм против самото преписване, но просто точно за тази матура не ти е нужно). Ако проблемът ти е само съчинението трябва да знаеш, че изобщо не е нужно да пишеш точно дума по дума това, което сте развивали в час. Просто си научи изразните средства (метафора, хипербола, сравнение, епитети, олицетворение, метонимия и още няколко от по-често срещаните), за да можеш да ги разпознаваш в текстовете. И като ти дадат темата - пишеш това, което успееш да си измислиш, а не да се опитваш да се сетиш какво сте говорили или писали в час. По принцип тези съчинения се пишат точно, за да те накарат да се замислиш и изобщо да те научат да мислиш, а не да преписваш нечии чужди разсъждения. Ако си знаеш изразните средства и пишеш грамотно няма начин да не мине добре, ако ще дори и самите произведения да не си чел. Успех;)

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 9d9768f899
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Все още имаш малко време - седни, прочети всички произведения, които имате и си разработи няколко теми (ама сам, а не някой да ти ги направи; така ще ги запомниш). Ако имаш късмет, може да се падне някоя от твоите теми, но дори и да не се падне, поне вече ще имаш представа как горе-долу се прави ЛИС. А тъй като ще си прочел всички произведения, ще знаеш за какво става въпрос и все ще напишеш нещо.
Ако си толкова сигурен, че ще можеш да препишеш - вземи си телефон с Wi-Fi и когато видиш каква е темата, просто си извади телефончето, напиши темата в google и препиши. Стига да си уверен, че ще успееш, ще се справиш! Успех и не се притеснявай, с едната матура не ти свършва живота.

 
  ...
преди: 11 години, 29 дни
hash: b6681868b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   И какво стана? Преписа ли?

 
  ... горе^
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 4066cec233
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Ето тук има най-голямото разнообразие в България на техника за преписване, правят устройства и по поръчка. http://microslushalka.eu/

 
  ...

...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 26b7cf3354
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Здравей, при търсене в интернет намерих ето това http://zamaturite.com/как-да-си-взема-матурата/

предполагам няма много да ти свърши работа, но все пак виж :)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker