Страх ме е,че няма да се справя на матурите - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121189)
 Любов и изневяра (29708)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18521)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Страх ме е,че няма да се справя на матурите
преди: 11 години, 1 месец, прочетена 8479 пъти
Здравейте искам да Ви споделя за един мой проблем аз съм момиче и скоро завършвам 7-ми клас- Страх ме е, че няма да се справя на матурите по Български език и летература и Математика просто мисля, че няма да успея. Ходя на уроци и по двата предмета, но просто много се притеснявам, защото по бъргарски колкото и да е ще хвана някаква оценк, но по математика не мисля, че ще се справя, защото от един месец сме с нова госпожа, защото старата ни е доста тежко болна. Тази новата ми госпожа е ужасно с много големи изисквания я не, че старата не беше, но при нея ми се очертаваше 5-ца за срока и ца годината, а сега като дойде новата тотално си сринах успеха и родителите ми много ми се карат, но не зависи от мен по цял ден уча правя всичко възможно и пак слаби оценки.... Просто ме е страх, че няма да успея.... няма да се справя сега ми се очертава 3-ка по математика за срока при новата г-жа, аз исках да вляза в паралелка с английски и немски или английски и руски, но ще ми гледат освен оценката по английски и по математика и български, а по математика, ако искарах слаба оценка няма да ме приемат, защото за там се иска 5 и 50 за да вляза, така че мечтите ми се сринаха и сега съм на вариант паралелка История с Английскино и където и да отида ще ми гледат оценката на матурата по математика. Уча старая се, но просто не се получава. Какво да правя? Моля дайте ми съвет! ;(

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 1 месец
hash: ba63f531d8
гласове:
1 2 3 4 5
  (30 гласа)

1.   Здравей!
Ясна ми е твоята. Само да ти разясня, че просто НЯМА случаи, в които учениците да учат по цели дни, да ходят на уроци, да имат мечта и да имат 3ка. Просто няма! Ако наистина искаше да влезеш в това твое училище, щеше да притискаш госпожата, да си нахална, да искаш да те изпитва, да учиш, да караш вашите да те изпитват и сама да се изпитваш, щеше вместо да се оплакваш в сайт как не можеш да пребориш мързела да седнеш да учиш и да повярваш, че можеш и знаеш. Знам, че звуча сякаш говоря клишета, но аз съм минала през това. Нека ти разкажа, току виж си се поучила.

Когато завърших 7 клас реших да кандидатствам в едно много елитно училище, в което искаха шестици по български и математика на матурите, а и в училище за края на годината. На мен ми куцаше литературата. Всичките произведения с особеностите им - лирически встъпления, отстъпления, кое е метонимия, кое синекдоха и подобни глупости ми бяха напълно непонятни! А в това училище залягаха най-вече над литературата и историята. Отначало се заинатих и си казах: "Ами каквото изкарам, не мога"! През април месец, когато наближиха матурите, здравата се шашнах, защото не бях учила и грам през цялата година, бях с настройката, че просто НЕ МОГА! В края на април хванах учебника по литература и започнах да чета. 20тина пъти спирах, хлопвах го, хвърлях го настрани, после го взимах обратно, четях, не разбирах, ПЛАЧЕХ дори от яд, че не ми върви гадната й литература. В началото на май вече нашите забелязаха какво се случва и ми казаха, че знаят какво е положението, да не се напъвам. Няколко дни по-късно ги чух в хола да си говорят. Майка ми казваше на баща ми: "Какво да правим, няма талант, за разлика от М. (да наречем сестра ми така)" Когато чух тези думи, реших да покажа, че мога, мразех да ме сравняват с преуспялата си сестра, учеща в колеж в Швейцария! Четох учебника ВСЕКИ ДЕН, по няколко часа, цялото си свободно време посвещавах на това! Явих се на матурата. Чаках резултатите със смесица на ужас и нетърпение. В деня, в който ги научих, осъзнах докъде се простират човешките възможности. Имах 5. 92, бях надскочила себе си. Очаквах, с цялото това учене, да хвана поне 5. 50, но каква изненада претърпях, когато гледах резултатите и не можех да повярвам. 5. 92! 5. 92 имаше момичето, което получаваше оценки между 2 и 4 по литература. Момичето, чиято учителка бе казвала да не се надява на много на матурите( да, беше реалистка), момичето, чиито родители обясняваха как няма талант, това момиче изкара най-високата оценка във всичките четири паралелки на тогавашното училище. Няма да забравя сълзите в очите на учителката ми (появиха се след като разбра, че е нямало и как да преписвам, хаха :) ).

Разказах ти това, за да ти докажа колко грешиш. Вместо да се опитваш да оправдаеш мързела или недостатъчното си желание за успех, седни, учи и напиши какво е станало. Ще следя!

Надявам се не си приела коментарът ми като "хейтърски" :))

КАли, 18 г.

 
  ...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: ab54d188a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

2.   Случайно попаднах на тази тема.. номер 1 - мотивира ме!

 
  ...
преди: 10 години, 1 месец
hash: 3cdc3da927
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Спокойно!!! Защо се притесняваш недей! Трябва да си много спокойна и да не мислиш, че на всяка цена трябва да изкараш 6. Аз съм в 4-ти клас и днес имах матура по български. Бях съвсем спокойна!!! А другите не! Ако мислиш само в оценката само ти как ще мислиш в задачите? Ето ти един съвет:"Този предмет по който си добра трябва да учиш повече по него, а останалите по няколко часа на ден или през почивните дни и леко по-леко ще ги усвоиш по-добре. Ще ти дам пример. Аз съм добра по езиците български, английски... Докато в математиката имам повече петици, но не съм чак толкова зле. И така с майка ми решихме да си взема частен учител по английски език. Много съм доволна!!! Ей, страхотна госпожа! Много добре обяснява и не вика. Но има и накои предмети по които просто си имаш талант. Сега ще ти кажа нещо шокиращо за теб. Аз не съм учила за никое контролно по български и английски език. ДА. И познай какви оценки съм имала - шестици. Ами това не значи, че съм учила по тях през целия си живот тона е дарба, талант. Така, че и ти трябва да решиш кой предмет ти е най-силен и да се занимаваш повече с него и с другите да се занимаваш по няколко часа на ден. И нама да казваш, че те е страх, а че можеш и ще изкараш най-високата оценка, защото си положила зверски усилия!!!
Искрено се надявам да ти е помогнал моят коментар!

 
  ... горе^
преди: 10 години, 1 месец
hash: 249b799ccc
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Номер 1 ти си суперррррр, обичам те! Толкова ми хареса това, което написа!

 
  ...
преди: 10 години, 1 месец
hash: 50823313dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

5.   Номер 1 Каза всичко нужно!!! Евала просто!!!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker