Как да го науча този език? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121050)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Как да го науча този език?
преди: 11 години, 27 дни, прочетена 2058 пъти
Търся помощ!
След два месеца и половина ставам 7-ми клас! Знаете какво е в седми клас! Това е най - важния и труден от всички, след това кандидатствав и т. н. Изключително важно е и съм много притеснена защото цяла година се подготвях с езика (живея в чужбина), а съм много зле! Почти не мога да говоря, много малко разбирам, а за писане да не говорим. А след лятната ваканция ставам 7-ми клас. Представяте ли си как ще се справям като не мога да прочета условието на една задача по математика. А тука хората изобщо не ги интересуваш и не ти влизат в положението. Ако бях в англинскоговоряща държава - нямаш проблем, но тук не е така.
В България смятах след 7-ми да влезна в англинска гимназия защото много ми се отдава, и тук така ми се искаше и все още искам, но как като не мога да попитам човека къде се намира например банката? Много ми е зле и съм адски притеснена.
Мислих за някакви курсове през лятото, но никой не работи тук през ваканциите никога и е много скъпо. Какво да правя, отчайвам се!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 26 дни
hash: 5bf423c16d
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Цяла година учиш езика и не си научила почти нищо!? !? Изглежда не си учила а си се излежавала. Все още имаш време седни и се стегни, щом англииският ти е лесен и другите езици ще са ти лесни само трябва да четеш и пишеш да излизаш и да слушаш хората как говорят. Едногодишните бебета за една година се научават да говорят дадения език, ти по зле ли си?

 
  ...
преди: 11 години, 26 дни
hash: ac0aea734f
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Имаш много време, ще успееш да го научиш. Не е много трудно. Аз тъкмо се връщам от матурата по български език и очаквах едва ли не да се издъня, а тя беше исключително лесна :)

 
  ...
преди: 11 години, 26 дни
hash: 6655863100
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Човек всичко бях чувала, но за англиНско говоряща държава и англиНски език не бях... хаха вземи първо българския да научиш, пък тогава учи, който и да било друг език ;))

 
  ... горе^
преди: 11 години, 26 дни
hash: f411a32839
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   С кой език, къде си? Аз нищо не разбрах

 
  ...
преди: 11 години, 26 дни
hash: 949ef0a14a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Не може хем да ти се отдава един език, хем да не можеш да научиш 1 изречение за 1 г.
Аз например научих практически сама с много труд немски език на ниво С1 докато живях в България (имах в училище само малко немски), а после в Германия като студентка понаучих абсолютно сама (нямах пари за курсове) английски на ниво В2 пак за 1 година като накрая дори изпити на английски взимах четях свободно на английски литературата в университета, за което ми трябваше и този допълнителен език, а бях доста по-възрастна от Авторката. В 7 клас мисля, че би следвало много по-лесно да учи езици, но съветът ми е изобщо да не кандидататства в България, а да учи в държавата, в която са я замъкнали родителите ? - на 13-14 г. просто не е готов човек да живее сам, а и се е откъснала достатачно от българската образователна система, за да пропадне дори да я приемат теоретично в гимназията.

 
  ...


...
преди: 11 години, 26 дни
hash: bcef5537be
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   За кой език става въпрос? Защото в някои случаи към различните езици се подхожда различно..

 
  ... горе^
преди: 11 години, 26 дни
hash: 3c61b65679
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Какво му е сложното на Where is the bank?
Английския няма падежи, родове просто не знаеш как да учиш език. Гледай филми на английски, слушай музика(и пей), с компа също работи на английски. Този език е толкова разпространен, че е почти невъзможно да го научиш трудно. Нужно е само желание и да си изградиш интуиция върху него.
А ако си мислиш, че 7-ми клас е най-трудния.... В английска ще го учиш 21(или повече) часа седмично, а в 9-ти клас ще учите почти всичко на английски и тогава ако нямаш добра основа 7-ми клас ще ти стане смешен. : ) Успех!!!

 
  ...
преди: 11 години, 26 дни
hash: 0b6c7d462b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Здравей, момиче на 16 съм и аз живея в чужбина около 3, 4 години. От начало и аз бях така първата година нямах никакви приятели и изобщо и думичка не разбирах.
Така сам когато четеш или пишеш можеш да научиш някои думички които ще са ти полезни, но най- важното е да си намериш приятели със който можеш да общуваш, да чатиш и дори да кажеш нещо не-правелно, те може да ти се исмеят, но също така ще те поправят.
Най-добрият вариянт е да си намериш гадже. Аз така научиш езика много добре и сега нямам проблеми със това. Ако си имаш гадже което знае езика и сте заедно всеки ден или си пишете в интернет това ще ти помогне много. НО.. в никакав случай НЕ показваи че се срамуваш, не бъди затворен в себе си, намусен или да избягваш саучениците ти! Ако правиш тези неща които ти казах ще е много зле за тебе защото ще те имат за едно НИЩО и ще странят от теб, а ти ще си седиш сам в ъгала.

Така беше с мене и го знам от опит, но сега всичко е наред. Най- доброто е да си общителен и винаги усмихнат добър и позетивен, опитвай се да общуваш с тях и се навъртвай около тях. Покажи най доброто от себе си и се опитай да ги впечатлиш с нещо. Така можеби ще те харесат отивай също да играеш футбол с момчетата.

 
  ...
преди: 11 години, 24 дни
hash: 01afb1b642
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   ''Ако бях в англйинскоговоряща държава - нямаш проблем, но тук не е така. ''

Вие изобщо четете ли историята? ! Много ясно, че става въпрос за друг език.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker