Испанска или турска фиология - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120684)
 Любов и изневяра (29590)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9553)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7286)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1731)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Испанска или турска фиология
преди: 10 години, 11 месеца, прочетена 2498 пъти
Здравейте, бих искала да ви попитам какво мислите за испанския и турския език. Питам ви защото съм доста разколебана и не мога да взема решение. В момента съм в 9 клас и според учителите трябва вече да се ориентирам към определена насока. Но ми е много трудно да избера какво да следвам тъй като и двата езика са много добри и не мога да реша. Испанският е един от челните места на най-говоримите в света и наистина много ми харесва. Но не знам дали ще преуспея с него дали имам бъдеще. Знаете че той е по-разпространен в южна Америка и това ме тревожи. Не знам дали ще успея и дали ще имам необходимите финанси. Турският напоследък също започна да се разпространява, и много турски фирми се отвориха в България. Държавата е близо до нас но не знам какво да правя. Разколебана съм наистина вие какво мислите. Кое ще е по-доброто за мен. Знам че английския е на първо място в света, но просто този език не ме привлича колкото и да е необходим. Благодаря че отделихте време да прочетете историята ми. Ще ви бъда благодарна ако ми дадете съвет.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 11 месеца
hash: a23da5b503
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   По-добре немски.

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: e91dd8b3ab
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Виж, не се сърди, но език къща не храни.
Испанският може да е доста говорим, но в АМЕРИКА, в Европа важни са
1. АНГЛИЙСКИ
2. НЕМСКИ
3. Руски, Френски
....
Испанският идва накрая, защото са и ЛЕШ като икономика. В момента има масирани езикови школи по НЕМСКИ език в Испания, защото самите испанци бягат от страната си в Германия - 40% безработица сред младите, в Германия безработица сред младите практически НЯМА.
Да не говорим, че в България НЯМА инвестиции от Испания и испаснки фирми, а и да има 1-2, то там бизнес езикът си е английски. В България навсякъде търсят КВАЛИФИКАЦИЯ английски на работно ниво (не ти искат филология), а е предимство да знаеш немски/руски.

Турски?
Ти луда ли си???? НИЕ СМЕ СТРАНА С КЪМ 1 МИЛ. ТУРСКО ГОВОРЯЩИ КАТО МАЙЧИН ЕЗИК - къде си тръгнала да учиш турски, когато всеки турски ром ще говори винаги по-добре от теб? Какви турски фирми има у нас? Ти терлици ли ще шиеш - ами за това турски не трябва!
Много турски сериали гледаш!!!!
Спри телевизора, преземи се в реалния свят и тегли чертата.
С разни филологии не можеш да просъществуваш, да се храниш. Има хора с руска, английска, немска филология се борят за работа. Ти с турски си тръгнала да работиш?
Отвори един вестник - колко работа има за турскоговорящи?
Колко работа има за хора с КВАЛИФИКАЦИЯ (инжинери, икономисти, юристи, архитекти... готвачи, сревитьори, кранисти, шивачки дори) АНГЛИЙСКИ/РУСКИ/НЕМСКИ ЕЗИК.
Има много прекрасни езици на този свят - това лепалийски, филипински, индонезийски, тайландски, сурогарски, узуруки.... прекрасни езици, но РАБОТА НЯМА.
Ако пък си търсиш испански или турски любовник - не ти трябва да знаеш техните езици, трябва ти добре да въртиш твоя си език .
От латиноамерикански и турски и сапунки не се живее - там не е представена РЕАЛНОСТТА, а някакъв измислен свят за пенсионерките и не е толкова лошо те да гледат - те са си изработили пенсията и нямат какво да правят, нека се радват, но е ТРАГИЧНО, когато МЛАДИ хора гледат такива бози и после си съсипват бъдещето и това на децата си!!!
РОДИТЕЛИ, ИЗКЛЮЧЕТЕ ТВ-то, седнете и поготоворете малко с децата си.

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 14389771bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Може да учиш всеки един от двата езика като допълнителен курс. Но ще ти кажа няколко неща- първо учителката ти не е права, че трябвало още от сега да се ориентираш. Има време, преди 12 клас ще го направиш. Сега можеш да наблегнеш да чуждите езици, но в Европа(а и в България) високоплатените длъжности изискват Английски, Немски и напоследък Руски. Освен Английския си избери някой от другите два езика. Френския също не е за подценяване. А с образование- фиЛолог, можеш да работиш като преподавател, преводач, евентуално журналист, но ако става въпрос на Българска филология... Избери си друга специалност. Но пак ти казвам не бързай от сега. Докато дойде време да кандидатстваш доста ще си промениш мнението.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 1b43458359
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Задължително турски! Може и цигански като втори...

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 75680bc561
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   За съжаление №4 е прав. Ти си 9 клас тоест на 15-16 години, след 10 години ще се наложи да излезеш на пазара на труда, а тогава количеството на цигани и турци ще е много голямо, ако продължава както досега, без тези езици ще си за никъде. Ако политиката на държавата продължава да иска учебници на "майчин език" ще са нужни учители на "майчин език".

 
  ...


...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 512e60fb2d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Аз мисля, че ще е по-добре да научиш испански, защото е много по-разпространен от турския. Ще ти върши много повече работа, ако решиш да продължиш образованието си в друга държава или да работиш извън България. Приятен е за учене лесно се запомня. Граматиката е много проста и самия език се произнася с много специфичен акцент и става приятен и слухово да го слушаш и писмено да го четеш и пишеш. Аз ти казвам знам три езика в момента уча четвърти, а съм само 7-ми клас(не, че знам езиците напълно не е така има какво още да уча разбира се). В много държави сме били не само от Европа и да ти кажа честно аз лично се оправям говоримо само с испански, френски и руски език. Отделно баща ми знае немски, а майка ми италиански. Никой от семейството ми не знае английски, а се оправяме, така че... ти си избираш все пак, който език смяташ, че ще ти е по-полезен и, който ще научиш по-лесно и бързо него избери. :)
Иначе аз знам руски, защото баща ми е руснак-другите езици ги уча, защото са разпространени. Не знам избирай си сама....

 
  ... горе^
преди: 10 години, 11 месеца
hash: cd392795bd
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Споделям мнението на номер 2, у нас е пълно с турско-говорящи хора, пък и всяка турска фирма би предпочела етнически турчин, отколкото българин, просто съм от смесен район и имам поглед над нещата. Няма никаква логична причина да запишеш да учиш турски, ако имаш намерение да живееш в България или Западна Европа, а не в Турция.

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 51e7023b66
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Имам една приятелка, която учи сума езици и в един момент реши да започне и урски да учи. Коментарът е беше нещо от рода на "Егати и ш***я словоред, егати и чудото! "

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 0846be950d
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

9.   Аз пък мисля, че първо трябва да научиш книжовния български език... и след това да се ориентираш.
В случай, че не си ме разбрала или решиш, че се заяждам безпричинно- пише се "филология". Все пак се интересуваш от това... :)

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker