Каква специалност да запиша в университета? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121037)
 Любов и изневяра (29669)
 Секс и интимност (14348)
 Тинейджърски (21878)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Каква специалност да запиша в университета?
преди: 11 години, 14 дни, прочетена 2067 пъти
Здравейте - чудя се право или икономика да запиша в Петричкия университет.
Помогнете, моля ви!!!
Чакам коментар, за това колко е лошо да се учи, а трябва да се работи, ама без грам знания в главата. Защото главата служи само за украса.
Чакам първия ТИ хейтърски коментар, защото май си стоиш вкъщи и ти си без работа... а даваш акъли да се работи :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 13 дни
hash: a3d26e8783
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Съветвам ТЕ изобщо да не записваш в Петричкия университет (нима има и такъв? ), а да изчакаш година, да се подготвиш и да те приемат в истински университет или най-добре - да почнеш да учиш някакъв занаят.
Дори ядрена физика да завършиш във въпросния „университет“, след 4 г. ще си клиент на бюрото по труда.
Успех

 
  ...
преди: 11 години, 13 дни
hash: e1e4d0f14a
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Знаеш ли, точно щях да започна да пиша коментар, за да ти помогна, когато прочетох послеписа ти... И реших да напиша друго.

И да запишеш право, и да запишеш икономика (а между другото всеки втори е икономист), с тази нетърпеливост (да се записваш сега в Петричкия университет, като както каза Н:1 можеш да учиш и да те приемат в истински университет), с този мързел и отношение, без ДОРИ да си прочела хейтърски коментар, мисля, че няма да стигнеш до никъде.

Сега вероятно коментарът ми ще се сметне за хейтърски, но простата истина е, че казвам истината. На 18-19 години не би трябвало да се държиш като такъв ядосан и многознаещ пубер...

 
  ...
преди: 11 години, 13 дни
hash: 138349c5ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Автора - Номер 1 и 2, явно много добре ме познаваш, защото умело се заяждаш с мен. Познаваме ли се?

 
  ... горе^
преди: 11 години, 13 дни
hash: 5f7cde452f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Омръзна ми от хора, които пишат колко са били преуспяли и как чистили тоалетните преди да преуспеят - така не помагата на никого, а само се изтъквате!
На баба ми ги разправяйте, че може така лесно човек да се издигне в живота.

 
  ...
преди: 11 години, 13 дни
hash: 19aefbeaf5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   По въпроса мога да ти кажа, че е важно да имаш диплома от добър университет и не се сърди като хората ти казват, че петричкият университет не е добър. Влез в чичко гугъл, намери една класация и виж на кое място е този университет. Ако наистина искаш да имаш познания и главата ти да не служи само за украса, се постарай да влезеш в някой университет, в който ще те карат да използваш сивото си вещество. Иначе стига да искаш съм сигурна, че и с диплома от петричкия университет ще успееш, но ще се наложи да разчиташ на собствена мотивация и воля да учиш - тоест сама да четеш допълнително литература без това да се изисква от теб.
Иначе в пряк отговор на въпроса ти бих казала, че бих записала икономика. Първо във всяка една фирма имат нужда от икономисти. Второ, ако си наистина добра можеш да работиш навсякъде по света. Правото във всяка държава е различно, тъй като законите и съдебната система са различни. Международно право е хубава специалност иначе.
Друго нещо, което е много важно, за да преуспееш е да си промениш нагласата и отношението към другите хора. Не може ти да провокираш и да нападаш и после да се чудиш защо имало "хейтърски" според теб коментари. Когато ти не слагаш етиките, тогава може да очакваш и другите да не го правят. Като цяло успешните хора са позитивни, привличащи хора около себе си и много комуникативни. И за да не ми кажеш, че не се познаваме те цитирам:
"Омръзна ми от хора, които пишат колко са били преуспяли и как чистили тоалетните преди да преуспеят - така не помагата на никого, а само се изтъквате!
На баба ми ги разправяйте, че може така лесно човек да се издигне в живота. "
Някой от коментиращите да ти е казал такова нещо? Не мисля. Но имам чувството, че ти си написал/а тази тема с тайната надежда човекът с тази история да коментира, така че ти да можеш да го нападнеш. Всъщност се чудя дали търсиш наистина съвет какво да запишеш или просто искаш да спориш с някого?
И не си мисли, че когато някой е чистил тоалетни това е най-лесният начин за преуспяване. Лесното е мама и тати да имат познати и да те нареждат. В този живот трябват воля и късмет, които явно този човек е притежавал. Волята да иска нещо повече от живота и да се бори да го постигне. Естествено, че има и доза късмет - не случайно старите хора са казали "роди ме мамо с късмет и ме хвърли на смет", но не трябва така и да не признаваш качествата на хората. Трябва да умееш да се радваш на чуждите успехи и да признаваш техните заслуги. А това дали ти вярваш, че с чистене на тоалетни се преуспява или аз дали вярвам тотално няма връзка нито с темата ти, нито като цяло с живота ти. Дали човекът зад компютъра лъже, че така е преуспял или не какво те засяга? Важното е ти да си добре и не гледай в чуждата паничка. Тези коментари може да не смяташ, че ти помагат, но не виждам и по какъв начин ти вредят.
Съжалявам, ако сложиш коментара ми в категорията "хейтърски". Приеми, че макар последната част от коментара ми да звучи като лекция е всъщност градивна критика към отношението ти. Всеки иска да е заобиколен с позитивни, вдъхващи надежда и оптимизъм приятели, колеги, служители, съседи и т. н.
Ана

 
  ...


...
преди: 11 години, 13 дни
hash: da783339f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Къв Петрички университет, бе брат? ! Живея 20 години в Петрич и университет там не съм видял! Да не говориш за Вапцаров, където можеш да учиш и след 12 клас?

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker