Право - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120675)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Право
преди: 10 години, 10 месеца, прочетена 7546 пъти
Здравейте на всички! Пиша ви тук, за да споделя своите планове за бъдеще относно образованието и моля за няколко съвета. Момиче съм на 16 год., следващата година ще бъда 10 клас и съм се насочила към следване на право след 12 клас-адвокат. Знам, че дотогава има още доста време, но времето лети неусетно, а и аз съм твърдо решена. Проблемът е обаче, че съм още малка и не разбирам как стоят нещата относно професията, което ме тревожи. Отличничка съм в училище, историята ми се отдава още от 3-4 клас, тя е любимият ми предмет. Причините, за да се обърна към тази професия са доста. Родителите ми, които още от малка ме пращаха на конкурси за красота, не са много съгласни. Аз не искам да ставам поредният ''модел'', минал през леглото на разни дебели чичковци и да си изкарвам парите по този начин и да бъда поредната надувка без покритие, защото в тези среди колкото и да си почтен спонсорите само те използват като средство за печелене на пари, а аз не искам това. Искам да си изкарвам парите по честен начин, да си живея живота с мойте си пари, да си ходя на екскурзии по света и толкова още неща... модата също няма да загърбя, нещо повече-ще имам достатъчно възможности, за да бъда истинска поддържана жена. Притеснява ме това, че съм прекалено нежна и чувствителна, а професията изисква доста здрава психика, а относно многото работа това въобще не ме притеснява. Готова съм да се отдам напълно на професията си. Това от мен, а сега моля вас да ми обясните предимствата и недостатъците на професията и относно изпитите след 12 клас и най-добрите университети. Искрено ви благодаря за отделеното време и предварителните съвети, Доскоро! :))))

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 10 месеца
hash: 96ce37205f
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Аз уча право. Много е случно. Освен това има много университети и съответно студенти и съответно завършени специалисти в правото и всяка година се учеличават. Учи се повече от другите специалности и през учебните години и като години изобщо. Можеш да работиш като студент, но за никакви или незначителни суми. След това, живот и здраве, работата е много конкурентна и ако нямаш роднини, които да помагат е много трудно да се вредиш бързо и на място. Мои съученици, които влязаха специалности с компютри след 2ри курс започнаха да взимат по ок. 2000 лв.! И нямат много за учене и им устават само още 2 години. Аз с право нямам време за друго освен за учене (поне не много друго), ако реша да работя ще е за без пари или почти за без пари. И уча ощо 5 години семестриално и още 1 години докато ми дадат диплома (държавни изпити) и после имам задължителен стаж и изпит да провоспособност. И после ми трябват език и стаж (за който не са ми плащали) или роднини за да си намеря работа. Не мога и да работя в чужбина.

Не влизай право. Много сме. Няма толкова пари, колкото другите ще ти кажат, че има и е трудно. С мнооооого по малко усилия можеш да имаш добър живот.

Ако учех за учител щях да уча само 4 години и материя, която ми харесва. Щях да предавам половин ден, половин седмица, половин година. Огромен отпуск и много спободно време. Щях да давам частни уроци и да прибирам не малко пари. И щеше да ми е кеф. Ама се набутах с това право.

Имам една позната, която учеше някакъв мениджъмнт в УНСС и сега взима 2000 лв. месечно и учи магистратура, която ще и вдигне заплатата, а няма връзки и нито ден стаж, знае криво-ляво английски.

Правото скоро ще си изпее песента и всички, които се набутахме в него е съжаляваме.

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 48a61defa8
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

2.   Мога само да кажа мнение по въпроса "предимствата и недостатъците на професията" съжалявам но повечето са недостатъцити не че не обича адвокати, но недостатъците на бъдещо нещо епо добреда познаваш.
Та недосаттъци: добре ще завършиш, вероятността да си намериш работа в такава фирма по време на следването е минимална, защото студенти много, но добрите адвокатски кантори работят в техни си кръгове, още от сега ти казвам "ако нямаш чичо владка не кандидатствай в семинарията"
След като завършиш, как си представяш да работиш? Да си наемеш стайчка някъде до съда и да чакаш в нея клиентела ли? Е да ти кажа от опит /не личен/ не става, без връзки и това не става. Съжалявам, но в България тези среди са като свински черва, пълни с глисти. А да завършиш в България и да работиш в друга държава, точно това само с тази професия, не става.
Ако все още държиш да ставаш адвокат, като завършиш средно се намести в някоя кантора като секретарка и ако ти харесва, ако си сигурна, че там ще ти позволят да се развиваш, чак тогава запиши право.

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 55f234d556
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

3.   Здравей! Аз завърших семестриално право преди броени дни :) какво да ти кажа, не знам защо си избрала право.. Безспорно е елитна специалност (все още), но не знам до колко си наясно колко безработни юристи има и колко ще има? Целогодишно университетите бълват юристи, които стоят безработни. Бройките, които се реализират са много малко ( я на мама и на тате, я някой преспал с някой и т. н. ) Учи се доста, историята не ти трябва, освен за кандидатстването и после съвсем малко в първи курс. Правото много те променя - консерватизъм, просто се сливаш със системата. Ако до 12-ти клас все още си решена - давай, но пак си помисли много хубаво до колко ще имаш реализация. Аз за 5 години имам само 5ци и 6ци, но това никак не е гаранция за някаква реализация. Успех!

 
  ... горе^
преди: 10 години, 10 месеца
hash: e2d02fbe02
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

4.   Номер едно- да учиш за учител също не е голям купон, повярвай ми :) Иначе до авторката - браво, че имаш някаква идея за бъдещето. Моят съвет е да говориш с някой, който практикува тази професия. Имам 2-ма прависти в къщата си и ще ти кажа само, че е трудно и отговорно. Но ако си истински ришена ще имаш успех! Поздрави от един бъдещ учител :)

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: bee87638ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

5.   Здравей, да се включа и аз - като опозиция на горните негативни коментари :) Аз завърших Право, преди това завърших Българска филология - от 68 колеги Бълг. филология, 60 колеги записахме впоследствие Право - като второ висше образование. Защо ли? Ами, защото е елитно, защото с него влизаш в едни по- различни социални кръгове и прислойки, в които като учител или счетоводител просто няма как да влезеш... и защото с него се изкарват много пари, наистина много... Не е задължително да имаш вуйчо владика - да има го и това, но то в кое образование и коя месторабота го няма... Много мои колеги от Правото сега са реализирани магистрати - с по над 2 бона заплата... и да, не съм сгрешила цифрата... Други мои колеги започнаха работа в МВР - също със стартова заплата над 1200 лева, които са - човек без никакъв стаж и опит, но завършил Право - ами няма как да взема...
Аз също съм от реализиралите се прависти, без да имам вуйчо - владика...
Намерих си социална среда, по моят аршин и се наместих в едно семейство - потомствени адвокати - като бъдеща съпруга на сина им... Аз лично, не съм адвокат - магистрат съм... Така, че с малко повечко късмет и нахъсаност, Правото златни врати отваря - УСПЕХ!!!
А, ако решиш да бъдеш държавен служител в МВР или съдебната система - ще имаш невероятни социални придобивки, свободно време, в което ще можеш да пишеш докторат или да се развиваш по някоя нова магистратура...
та, такива ми ти работи :) Успех

 
  ...


...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 589dd9d64d
гласове:
1 2 3 4 5
  (118 гласа)

6.   За да следваш право, задължително е да притежаваш добра езикова култура. Историята дори да я владееш, тя няма да ти е необходима в процеса обучение по право. Самите професии, които позволява тази специалност са най-различни. Аз обаче имах детската мечта да стана съдебен изпълнител. Това е една добре платена професия, която гарантира и устойчивост на доходите. В България непрекъснато расте броят на длъжниците към банки, което от своя страна налага повече лица да упражняват тази професия. Има переспектива, така че това е мойта препоръка. Аз сега кандидатствам и при мен е голяма бъркотия. Правото ми е приоритет, но не зная дали ще бъда приет. Тази специалност гарантира добре платена работа, особено в условията на неустойчива политическа и икономическа обстановка.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 10 месеца
hash: e9a2ee805d
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Учи каквото душата ти иска, но не разчитай, че с правото ще печелиш много пари. Аз също уча право в най-престижния университет - СУ, но както казват колегите по-горе, това не е гаранция за бъдещето. Дори да си намериш работа в някоя кантора без връзки, което ще е трудно но не невъзможно, там ще взимаш 800 лв стартова заплата, а изискванията ще са много - предишен стаж, правоспособност, издържан изпит за младши адвокат, владеене на минимум 1 чужд език и работно време от 9 до 19ч. И товаако не е кеф, имайки предвид, че шест години си се бъхтала дапучиш като луда конспекти от по 80 въпроса и учебници по 800 страници на предмет...
Докато като манекенкаще ти е доста лесно, но пък трябва да си мила с чичковците, поне ако работиш в България.

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: b45ac80372
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

8.   Умно момиче си, затова не се набутвай в правото. Аз също много исках право, обаче в последния момент записах педагогика и не съжалявам. Сега на 28 год. имам професия, която обичам, учител съм по история. Иначе успех.

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: ba00d56aa4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   За да следваш право ти е необходимо да притежаваш добра езикова култура, стабилна психика и смелост да говориш пред публика. ПовярваЙ МИ историята като предмет няма да ти помогне! Ако си готова да решаваш казуси и да правиш за 1година по 12 курсови работи и да четеш на седмица по една книга с четиристотин страници продължавай да развиеш мечтата си :)

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker