Какъв сертификат ще получа ? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120670)
 Любов и изневяра (29587)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18389)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Какъв сертификат ще получа ?
преди: 10 години, 10 месеца, прочетена 2269 пъти
Здравейте,
На 8 юни се явих на изпит FCE, сега излезнаха по-рано разултатите от които съм силно разочаровата. Има оценки А B C но аз съм покрила ниво на знание за В1 и така пише и в резултатите, искам да знам какъв по-точно сертификат ще получа и въобще трябва ли ми за някъде.. много ме е страх все още да кажа на наще защото знам че ще ги разочаровам супер много, дайте ми някаква утеха и информация :((((((((((((((

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 10 месеца
hash: 24d7ee3e93
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Принципно е трябвало да провериш за къде ти трябва такъв сертификат преди да се явиш на изпита. Дали си го изкарала с А или не, не влияе по никакъв начин на използваемостта му. Принципно В е доста добър резултат на такъв изпит - доколкото си спомням се равнява на 75-80% верни отговори, което си е наистина добро. Друг е въпросът, че ако искаш да го използваш като вход за университет ще ти трябва CAE с В или по нагоре. На много места предпочитат TOEFL и IELTS - лошото е при тях, че са срочни. Доколкото знам FCE не е с достатъчно ниво на трудност и затова не е достатъчно доказателсто за владеене на английски език за повечето институции.
Ана

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 9aacf9331b
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Аз имам FCE и е достатъчен за да си намериш работа в БГ обаче това B1 дет ти си избабанил изобщо ще получиш ле сертификат FCE?

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 131caef4cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   FCE принципно доказва ниво на владеене В2, но щом на теб ти пише В1, явно си го взела с С. Иначе всеки сертификат е от полза за работа в чужбина, това е международно признат документ. И не е вярно, че оценката няма значение, напротив - аз имам А на САЕ, което сега се равнява на ниво на владеене на езика С2, но моят сертификат е от старите и на него си пише С1. Така или иначе за обучение в чужбина ти трябва ниво С1 за университет, така че те съветвам да изкараш и САЕ и този път да учиш по-стабилно, защото той е много много по-труден от FCE.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 2f1eec70c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Взимаш сертификат FCE ако имаш A, B или C... Не си написал/а колко точно имаш, но няма и значение. Ако имаш до C, си взимаш сертификат FCE. Аз се явих преди 4 години някъде и имах С, пишеше просто passed... или нещо такова, не помня вече. Никъде не ми пишеше нивото, явно са го променили. За къде ще ти трябва, зависи. За университет навън се иска САЕ с най-малко В, но понякога и С. Само с първия сертификат не съм чула някой да приема до сега.
Ана, в университетите, където аз кандидатствах преди година - в Шотландия и в Германия, се искаше втория сертификат да е издаден най-много 2 години назад. Тоест, се получава като с TOEFL, валиден е само 2 години, поне според университетите. Според Британският съвет е за цял живот. И на САЕ имах С, явих се на TOEFL и имах 105 точки от 120- леко разминаване, а не мисля, че беше по-лесен. И ми се признаваше и в САЩ. Тоест, Авторке, в бъдеще, ако мислиш за чужбина, по-добре се яви на TOEFL.

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 4c57430555
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   От авторката
Сигурна съм че мога много повече, но миналата година просто му бях отпуснала края. Колкото до номер4 видях нещо за Германия. Бих искала да те питам нещо повече за университетите в Германия защото целта ми е да отида в Германия да уча медицина-зъботехника, имаш ли напредстава за например един светсен престижен университет какви изпити трябва да изкарам и какви оценки, срокове, такива неща?

 
  ...


...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: b061520810
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Всеки университет в Германия си е престижен по свое му. Има една уловка, обаче. Медицина, фармация, стоматология (предполагам и зъботехника)- всичко това е на немски. Трябва ти висока диплома от училище, мотивационно писмо, автобиография и сертификат по немски (ниво В1 минимум).
Аз съм в специалност на английски, пак са биологии и химии, но не е медицина. Има много университети, които предлагат програми по науки като Микробиология, Генетика и т.н на английски, предимно за магистри, но има и за бакалаври. Този тип училища са предимно Hochschule (висше училище)- по-практично е, тоест откъм наука е по-добре от университет- има повече работа в лаборатория. И по закон дипломите на висшето училище и на университета са равни при търсене на работа. Този сайт е едно добро начало -https://www.daad.de/en/ . Но от личен опит те съветвам- ако ще ходиш в Германия, научи немски първо! Има и опция да останеш една година в Германия и да учиш само езика към някой университет и после да се запишеш в него. Всеки университет би трябвало да предлага зъботехника. Харесай си град и ги попитай какви са им точно изискванията и как може да се запишеш за курс по немски към тях. Успех!
Номер 4.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 9 месеца
hash: b061520810
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   * Забравих да спомена- срокът за подаване е до 15ти Юли. Трябва да си легализираш дипломата, което отнема близо седмица и българите обичат да я връчват в последния момент, за да си изпуснеш хубаво всички възможни срокове. Аз, обаче успях и изпратих документите на 14ти Юли и на 15ти бяха в Германия. Зареди се с много търпение и здрави нерви.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker