Японски - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120674)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Японски
преди: 10 години, 10 месеца, прочетена 5150 пъти
Здравейте! Напоследък започнах да гледам много Анимета. Също и Японски филми. Харесва ми и историята им. (четох малко в Уикипедия) Японците са много сладки. ;* Харесвам също и Корейците. ^_^ Но това няма значение. ;д Та, се питах дали някъде във Варна ще мога да изучавам езика? Благодаря предварително.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 10 месеца
hash: eca80fc610
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Японският е много труден, както и останалите подобни източни езици. Ще ти трябват дълги години работа. Накрая ще съжаляваш за изгубеното време. Откажи се още сега, такива прищявки, породени от един филм, не са сериозна причина.

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: ef60dc8893
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Аз съм от София и уча японски в училище... Във Варна едва ли има такова училище, но може някъде да дават частни уроци.
Дано намериш... И ако намериш успех (езика е труден само ако не го учиш ;) )

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 013a00bb9c
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Добре дошла в клубааа!! ^^ Влюбена съм в корейците и японците! Обожавам Kpop И Jpop!!! Японския е ми е любимият език, даже повече от българския! Аз съм от София, но още не съм намерила къде да уча японски, а и нямам време... Корейския ми е на едно ниво заедно с Японския!

 
  ... горе^
преди: 10 години, 10 месеца
hash: cdb114810b
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

6.   По-добре седни да учиш испански, френски, английски, руски... Някой от тези, вместо японски. Никъде няма да ти бъде полезен. А пък за корейския да не говорим... За какво ти трябва? Да пееш Gangnam Style?

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: d516ffea0e
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Не мисля, няма кой да те научи. В България онези, които говорят японски се броят на ръка. Езикът се състои от около 10 000 символа и е сред най-сложните езици въобще. Най-много да се научиш да броиш до 20, но се пробвай, няма лошо.
Да знаеш, че ако отидеш в Япония, там по-скоро говорят повече английски, в училищата например децата учат история, география и т. н на английски език. Една приятелка замина да учи в Япония преди около 7-8 години, горе-долу знае езика.
BTW аз също съм фенка на аниметата <3! Гледам Naruto Shippuuden в момента както и Fairy Tail, а свърших преди около 2 месеца с Fullmetal Alchemist Brotherhood.
:)

 
  ...


...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 7e119c91fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Споко и сама можеш да го научиш.
А щом са ти интересни културата и историята им, препоръчвам ти да прочетеш романа "Шогун" от Джеймс Клавел. На мен ми е любимата книга, но я търси в библиотека, че е много скъпа (40 лева).

 
  ... горе^
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 9932130f1b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Ееее, браво, браво!!! Един свестен човек! И аз преди гледах много анимета и се реших да уча езика. Учих година и половина и после станах седми клас... сещаш се какво е тогава. Обаче да ти кажа не е толкова трудно, колкото повечето хора казват. Иначе аз съм от София :Р Не мога да ти помогна особено, но твоята история ме зарадва... Ей, браво!

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 93878fdb99
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Това че гледаш анемета и японски филми още нищо не означава. Японски можеш да научиш само от японец и във варна има такива. Проблема идва от това, че изреченията им са с различна конструкция, ударението се поставя различно и има много удължени звуци. Имат три азбуки- две йероглифни и една латиница, като по-възрастните дори не различават знаците на латиницата, точно както ние не различаваме техните йероглифи. самите йероглифи имат три нива на изписване, като съответното ниво се ползва от съответната каста и по-ниската каста от обществото не е обучена да разчита начина на изписване на йероглифа от по-горната каста. Там действително много хора учат англииски, но това не означава, че го говорят. Ако отидеш там трябва да знаеш 7-8 думи и фрази на японски иначе никой не ти обръща внимание. Трябва да можеш да казваш добро утро, добър ден и добър вечен на японски, а също така млагодаря и моля. После може да говориш на какъвто си искаш език те се чувстват задължение да ти върнат жеста, че си научил най-учтивите обръщения от езика им.

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: ffebd30d9b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   Аз съм също така! Гледам АНИМЕТА и искам да уча японски! Сега гледам ONE PIECE!!!

 
  ... горе^
преди: 10 години, 10 месеца
hash: cd8c9ce685
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   В София в 18 има паралелка с японски.

 
  ...

...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: c0d60ab09f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Ако искаш да учиш езика е добре да има с кои да говориш. Не си мисли че само с филми и речници ще го научиш. Казвам ти го от личен опит, йивея в Япония от 5 години, и почни не общувам с други освен с японци. Езика наистина е много труден. Не говоря за писане и четене, да говориш правилно ще трябва да мислиш отзад напред. Словореда няма нищо общо с европеиските езици. Има думи и звуци които се променят много в зависимост от употребата. Чесно казано има един момент в които ти гръмва главата. Ако наистина много харесваш езика предполагам ше имаш успех. Но трябва да говориш с някои които наистина знае езика, а не някави псевдо-учители, които си мислят че разбират.
А за някои от предните коментари направо СМЕХ... СМЕХ СМЕХ :)
Отиваш в Япония и само на англииски и си перфект.. да бе да глупости на търкалета. Щели да ти се отблагодаряват че мойеш да кайеш Добър ден и Благодаря. Няма такова нещо. А за това че в училище учели на англииски.. като го прочетох направо ми идваше да си срейа вените :Д
Азбуките са 3 - Канйи, Хирагана и Катакана. Незнам какви са тия латиници. Ниските касти в обществото не различават йероглифите от високите касти? Това пък за първи път го чувам :) Какви касти какви 5 лв? Хората които учат знаят, няма горни и долни.
Разрови се в интернет и азбуките мойеш да намериш, но се учат трудно ако не ги вийдаш често.
С аниметата мойеш да запомниш доста думи мейду другото.
Успех ;)

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: a8fe79450a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Йо от Русе ^^ И аз обожавам аниметата и езика от година насам и реших да уча в гимназията в Русе с японски. Приеха ме много лесно с бал 27. Японския е труден да, но ако имаш волята да го учиш и ако наистина го харесваш не се предавай! В момента ми е голям кеф и нямам търпение да стане септември.. в гиiмназията дори имаме и униформи.. като в някое аниме съм ;д
Та аниметата наистина помагат за лесното наизустяване на думите. Продължавай да гледаш и се заслушвай какво казват като междувременно четеш превода на български.
Всичко, което мога да ти пожелая е успех.
Ganbatte, akiramanaide :3

 
  ... горе^
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 4a4aa4ab58
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Konichiwa :3 (Здравей) :)
Добре дошла! ^-^
Аз също съм влюбена в японския и корейскя.. Не само японците са сладки.. бих казала, че всички азиатци са.. soo kawai :3
Само едно ще ти кажа.. езика е труден, но няма невъзможни неща. :)
Казвам ти го, защото аз уча японски.. уникален език. :)
Успех! :)
Sayonara! :3

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 61109e45c7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Така. Изучавам корейски в училище. Също и японски. Отново в училище. Девети клас съм, но живея в София и училището, за което говоря е 18 СОУ "Уилям Гладстон". Училището е елитно, преподавателите са на много високо ниво, специално за източните езици знам, защото от западните не се интересувам. Ако наистина имаш желание, защото подобен език изисква много труд, можеш, след като завършиш дванадесети клас, да пробваш в Софийския Университет със специалност японистика или кореистика. Не слушай хората, които ти говорят, че полза от такива езици няма. Напротив.
Разбира се, ако не е поредната ти прищявка, защото и аз гледам анимета, чета манга, интересувам се. При мен не е прищявка и усилията ми се възнаграждават.
Животът е пред теб. Живи и здрави да сме, всичко се постига с желание и труд.

 
  ...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: ca60dd7cad
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   И аз съм влюбена в корейския и японския език и изобщо в Азия и обожавам кпоп-а!!! Аз също съм от София и знам че в 18 СОУ се учат корейски, японски и китайски дори и от 1 клас. Според мен корейският е най-лесен те използват много кръгчета и само да научиш буквите с малко упражнения и вече ще можеш да пишеш. Увлякох се малко тук става въпрос за японски, но... :) А пък китайския според мен е най-труден и за писане и за изговаряне- много беззвучен ми се струва и нямат "р"и използват "л", докато в японския е обратното- нямат "л" и използват често "р", а в корейския ги има и двете и много ми харесва като звучене. Също така обожавам корейските драми!!! ^-^
А тва, че не значело че като учат английски го знаят... Точно в Япония всичко е толкова стриктно и строго- в училище ги затрупват с домашни и учат като луди!! Затва най-яките коли са японски :)

 
  ... горе^

...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: ba7dec15be
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

19.   Аз съм от Русе! :) Само да кажа, че японският език е съставен от 3 главни и още една, която не се използва особено наречена Ромажи. Демек всички азбуки са: Хирагана, Катакана, Канжи и Ромажи. Японският език наистина не е много лесен, обаче ако се учи като хората, няма да ти е трудно :)! Аз също гледам много анимета и съм запомнил много думи, даже съм си направил Нотепад на компа и съм си записвал много фрази и думи.. може би ги имам около 80 думи.. че може и малко повече.. Но не трябва да обръщаш гръб и на английският език, доста е важен и се изисква почти на всякъде. В момента искам да си намеря учител по японски през лятото, за да мога да го науча по лесно. За момента мога да пиша и да чета на Хирагана само. Това, което мога да ти пожелая е късмет и здрава работа ако си се решила наистина да го учиш езика. :)

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 84ae6a3db3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   И аз искам да науча японския. Харесва ми как само с една дума изразяваш емоцията си ^_^

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 670d868766
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

22.   Аз гледам one piece пък мислех че никой друг него гледа

 
  ... горе^
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 6cc9eef94c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

23.   Само да попитам аз съм от Русе и японският език много ме вълнува от година поне. На 15 съм и искам да го уча. Някой знае ли къде мога да започна да го уча и да ми предложи добър преподаеател. Благодаря предварително ^^

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 0ecbc46c7d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

24.   Здравейте,
Разбира се че японският е труден, но вече много балгари го ползват.
В София има много частни езикови центрове, има гимназия и университет.
Във всички тези места може да се учи японски.
Заповядайте в езиков център Нов Стандарт! Аз съм далгогодишен преподавател там. Заваршила съм СУ и съм била в Япония.
Успех!!!

 
  ...

...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: ae9f7f5320
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

26.   Спокойно! Схванеш ли го ще ти се стори супер лесно! Аз съм на 12 и взех
първо ниво на владеене на японски език и започвам второ. Няма да съжаляваш ако започнеш да го учиш.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 9 месеца
hash: a5053da2a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

27.   А мога ли да ви запитам защо се интересувате точно от японски и корейски... има много други страни в региона. Защото тези страни са по-развити технологично ли в сравнение с другите източни страни, от там ли ви идва интереса към техния език и култура?

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker