Ще се радвам на вашите съвети и мнения - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121155)
 Любов и изневяра (29696)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21892)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Ще се радвам на вашите съвети и мнения
преди: 10 години, 11 месеца, прочетена 2138 пъти
Здравейте! Тази година ще бъда 11. клас. Времето неусетно си минава, в края на 10. клас ни караха да изберем какъв ЗИП ще учим. Свързано е с втората задължителна, но избираема матура ( историята се учи до 10. клас, но в случая аз съм избрала да се явя на втори зрелостен изпит история, това значи, че ще продължа да да уча този предмет ). Насочих се към история, защото имам голям мерак да уча право, за да осъществя мечтата си: "В бъдеще да бъда адвоката". Искам след като завърша 12. клас тук в България, живот и здраве да следвам в друга държава (примерно Франция).. Някой може ли да ме информира, дали има представа кое, как става? Аз чета много по интернет, но навсякъде има различни отговори и т. н. Най-вече ме притеснява това, че малко съм объркана и не знам точно на какво да наблегна. В момента решавам най-различни подготвителни тестове по история, чета неща свързани с това, което искам... Усетих, че е много трудно да решиш нещо, но отвътре ми идваше само желанието за адвокатка, а за да направя крачка към тази професия са ми нужни - историята и българският език. Реших от сега да почна с подготовката, защото наистина времето си тече много бързо. Явно ще ми бъде доста трудно в друга държава, но наблюдавам и осъзнавам, че в повечето случаи в нашата държава трудът не се цени, ако просто не дадеш нещо повече от труд от себе си.
Благодаря предварително на всички, прочели и дали ми съвети! :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 11 месеца
hash: 3d0fa47348
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Абе заглавието напрао ме втрещи. Хаха! Съвет не знам какъв да дам.

Violet

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 267c6d4b95
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   И как мислиш да кандидатстваш в университет във Франция с българска история и български език? Провери първо какви са критериите на желания университет, не вярвам изпита там да е свързан с българска история или български език.

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: fa0030dfeb
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Да вземеш сега да си избистриш исканията. Ако отидеш да учиш право в чужда страна, оставаш там завинаги. Като ще ходиш във Франция на каква литература и на каква история наблягаш. Нито ще учиш български, нито ще те изпитват на българска история. Трябва ти ДЕЛФ за ниво на езика и диплома. Изобщо нещо не си на ясно къде и за какво се захващаш. Ако искаш да го учиш с идеята да станеш юрист в България и си мислиш, че може да го завършиш на запад си се заблудила доста. Наблягай на литература и история, ако смяташ да ставаш български юрист, т. е. да учиш в български университет.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 11769add35
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Все пак благодаря на всички Ви, мисълта ми беше тук да си завърша образованието до 12. клас да си мина матурите и т. н, а не да уча във Франция с български език и българска история.. Чела съм и продължавам да се информирам от различни места. Съгласна съм, че още не сън наясно с нещата, именно затова съм решила да потърся съвети, а до заглавието - да не е подходящо, но не се и досетих в момента, в който пишех. Не виждам нещо смешно, но щом си решила да се смееш смей се.

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: db6c5aefef
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   се пак благодаря на всички Ви, мисълта ми беше тук да си завърша образованието до 12. клас да си мина матурите и т. н, а не да уча във Франция с български език и българска история.. Чела съм и продължавам да се информирам от различни места. Съгласна съм, че още не сън наясно с нещата, именно затова съм решила да потърся съвети, а до заглавието - да, не е подходящо, но не се и досетих в момента, в който пишех. Не виждам нещо смешно, но щом си решила да се смееш смей се.

 
  ...


...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 2cc22a2998
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Решението си е твое. Само искам да ти кажа, че мнението ти за България е грешно! Ако отидеш в чужбина всичко българско в теб ще започне да крещи. Аз живея в България и с честен труд печеля не много, но достатъчно, за да чувствам щастие и удовлетвореност.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker