Поставят ми граници в избора ? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121112)
 Любов и изневяра (29686)
 Секс и интимност (14353)
 Тинейджърски (21889)
 Семейство (6466)
 Здраве (9593)
 Спорт и красота (4696)
 На работното място (3173)
 Образование (7298)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18502)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Поставят ми граници в избора ?
преди: 10 години, 10 месеца, прочетена 2218 пъти
Здравейте на всички,
Това е първият път, който пиша тук и се надявам да получа все пак някакви разумни и сериозни съвети и мнения. На 17 години съм, момиче и уча в немска гимназия.
Искам и наистина съм убедена, че искам да работя като стюардеса. Знам езици и това не ми е проблем... главният проблем тук са родителите ми, които не ми позволяват да сбъдна мечтата си един вид. Знам, рискова професия е, но все някой трябва да я върши.. и това искам да съм аз. В момента, в който им казах, че ще уча авиация имаше едно "НЕ", с присмех даже. За мен тази професия е повече от перфектна за една жена, но родителите ми поставят граници... медицина, икономика, мениджмънт и прочее, но не и авиация. Ще съм Ви много благодарна, ако някой се е изправял пред същия проблем или поне има идея за оправянето му.
Благодаря предварително и се извинявам, за допуснатите грешки :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 10 месеца
hash: e6c5afce46
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не че нещо ама какво е една стюардеса... дефакто сервитиорка! Помисли си добре дали наистина това искаш? Има си и плюсове разбира се, като това че ще видиш някой друг град на аванта по-света ;) Ако наистина това искаш давай смело напред! Живота си е твой не го проваляй заради този или онзи и техните мнения!

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 7c67172dcc
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Моето мнение е : Завърши първо обучение, което може да ти осигури по елитна работа, след това, когато ще бъдеш по самостоятелна, можеш да си изкараш и курсове за стюардеса и да осъществиш мечтата си :)

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 615519121e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Когато си пълнолетна, имаш право да вземаш решения за живота си и да ги реализираш. Друг е въпроса, че това може да коства отношенията с родителите. Всеки би ги разбрал. Няма начин да се реши твоя проблем, просто трябва да избереш. Въпрос на приоритети.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 10 месеца
hash: f878e73d72
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ама то не е нужно да учиш Авиация! Щом знаеш езици, следи по страниците на компаниите и се запиши за конкурс! Така хем ще работиш, това което искаш, хем ще имаш и алтернатива, като учиш друго! А и както е казал номер 1 стюардесата= сервитьорка, а и до колкото знам, рано се "пенсионират"! Да си виждала стюард от 35 нагоре???

Дерзай и следвай мечтите си!

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: f9bc2e477e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   За да станеш стюардеса изобщо не ти е необходимо такова образование. Познавам няколко стюардеси и нито една не е завършила за такава. Така че едно образование няма да те спре, те си ги обучават, но са доста взискателни към външен вид, ръст, килограми. Отделно натоварен график, летенето по света обикновено не е придружено с екскурзии, а в повечето случаи екипажът няма право да напуска летището. Отделно като за рискова професия въобще не е добре платено. Освен ако не отидеш в Катарските авиолинии или други подобни. В България обаче... оставаш почти без личен живот, живееш все на пътя, но без реално да виждаш толкова много от света, не получаваш и големи пари, които да го оправдаят... Не знам, ти си решаваш, но според мен не си заслужава. Да, фръцкаш се с униформа, а и като цяло уважавам професията - стюардесите са много важна част от полета, обучени са да спасяват животи и т. н. И все пак... Помисли си добре. Според мен, записвай се да учиш нещо друго (ама каквото ти искаш, а не каквото ти казват вашите), а после се яви на интервю за стюардеса, пробвай се и сама ще прецениш дали стават нещата или не. Гарантирам ти, не се иска образование "Авиация" за целта.

 
  ...


...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 09f935013e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Не знаех, че трябва да се учи за стюардеса. Мислех си, че по-скоро са ти необходими определени курсове, няколко сертификата по езици, добра външност и това е. Моят съвет е да запишеш някоя друга специалност, пък после ако все още искаш да ставаш стюардеса, това няма да избяга. Междувременно учи езици.
Също така, нищо не ти пречи сама да проучиш различни специалности и какви неща се изучават в тях, какво ще бъде и след като започнеш да работиш. Може би липсата на достатъчно информация те е тласнала към това желание. Истината е, че да си стюардеса е лека не ненатоварваща работа, но пък затова пък никога не би излязла от зоната си на комфорт, все едни и същи неща ще правиш и... един ден ще остарееш. Докато ако си доктор, точно обратното, като остарееш, натрупала опит, може да си много по-ценена от преди. Все пак, не ти казвам, ставай доктор, не е нужно да бъде най-трудното, но защо да не се целиш някъде където ще има шанс за развитие в кариерата ти и различни занимания пред това да правиш нещо абсолютно монотонно?
И все пак ти с добре платена работа пак можеш да си ходиш на екскурзии, не съм сигурна, че стюардесите са толкова пък облагодетелствани, сигурно прескачат от едно летище на друго без особен шанс да видят нещо. Пък и какво да видиш от една столица за едно денонощие.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 9374774737
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Мило момиче, прави това което наистина искаш. При никакви обстоятелства недей позволява на родителите си да те ограничават в избора. Това си в твой собствен избор, не на родителите. Ако трябва го прави тайно...

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 74b9fc11a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Ами на мен ми харесва това което си решила. Все пак наистина някой трябва да върши работата, а ако до упастност строителите значи не трябва да се казват на строежите по 20 метра за да не паднат. Всички професии си имат риск. Следвай мечтите си!

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 42c048cf52
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   За да работиш като стюардеса не ти трябва висше, но от опит мога да ти кажа, два пъти съм опитвала да кандидатствам за стюардеса, без връзки е трудно, но пък можеш да си летиш и паралелно с това да учиш някакво висше, защото нали се сещаш, че то с летенето е до време и след това ще трябва да работиш нещо друго. Та както се казва и вълтът сит и агнето цяло. Ти си летиш, стискам палци да те наемат, а вашите са доволни, че паралелно с това учиш нещо "сериозно" и после на 40 като слезеш от самолета ще имаш образование. Перфектно! Така, че не се отказвай от мечтите си и давай смело! Да знаеш как ти завиждам, ама вече съм на 31 и шансовете ми да летя намаляват, а толкова много го искам. Направи го ти, заради мен и най-вече за да не съжаляваш, че не си последвала сърцето си! Пък ако междувременно запишеш някакво висше, може и задочно, което да е по вкуса на вашите, още по-добре.
Успех!

 
  ... горе^
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 3282087514
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Моят съвет е - не слушай родителите си. Вярно - те са те отгледали и възпитавали, грижили са се за теб, но вече идва време в което ще поемеш по свой път - все пак скоро ставаш пълнолетна. Няма цял живот да слушаш мама и тате и да изпълняваш покорно. Все пак ти си имаш собствена мечта и щом ти харесва и искаш да си стюардеса мога само да ти пожелая успех. Човек трябва да следва мечтите си и да работи не това което има а това което иска :)

 
  ...

...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 279c2cf558
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Това си е твоя живот! Трябва ясно да го кажеш на родителите си, да ги убедиш, че вече си решила и те са длъжни да те подкрепят! Успех!

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: ef64c9971f
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Да учиш за стюардеса е доста скъпо занимание, тъй че определено ще трябва да ги накараш да се съгласят за да има кой да плати... За съжаление обаче не знам как. Може би трябва да им покажеш, че наистина го искаш и си напълно сериозна, да ги запознаеш по-отблизо с работата и т. н.
Успех и дано един ден да летиш над света!

 
  ... горе^
преди: 10 години, 10 месеца
hash: eaf6d3dd87
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Мила и на мен ми е мечта и родителите ти няма да те спрат, стига да искаш! И аз като теб съм в гимназия и уча немски и се надявам еди ден да стане това. Не знам до колко си проучвала относно професията, но няма как да учиш авиация, имам предвид, че ти трябва само завършено средно образование, задължителен английски на добро ниво, а немския само ще ти е плюс. Бих те посъветвала само да не ставаш стюардеса в България, имаше една фирма в чужбина, минаваш самия курс (първа помощ, инструктаж, пробни полети и т.н.) и ти взимат парите от първите няколко заплати, стига да са те одобрили, разбира се! Ако решиш, така да се каже, да се "пенсионираш" кум 35-годишна възраст, ти дават 10 000 долара (или евро, не съм сигурна, но го четох наскоро). Всеки ще ти каже, че професията е трудна, но тя е и много повече от една сервитьорка, защото стюардесите могат да спасят живота на много хора във въздуха, освен в техните задължения влиза и това да успокояват хората, които да плашат от летене и т.н., а това да въздействаш на хората не е толкова лесно и не всеки може да го прави.
Пожелавам ти успех в мечтата ти и не се давай на вашите - родителите не винаги знаят кое е най-доброто за теб.

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 3253426ea3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   На 17 си, не на 7. Като ти казват ''НЕ'' ти им кажи ''МАЙНАТА ВИ ТОГАВА'' и се оправяш сама, но ако разчиташ мама и тати да те издържат ще слушаш и ще изпълняваш ;)

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 123a9e9dd1
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   Знаеш ли колко други професии изискват владеене на чужди езици и не включват излагане на опасност от смърт поради нечия немарливост в страна, където хората са немарливи в 90% от времето заради особености на характера, ниско заплащане и т. н.? А има възможност и от повреда, която не е свързана с човешката дейност. Не разчитай на чужденците, защото и тамошните авиокомпании си имат мърша. Имаш мечта? Всеки има, но повечето не застрашават живота си с нея. Аз съм на страната на родителите ти, защото разбирам нежеланието им да загубят детето си, защото имало мечта. И Ботев е имал мечта, но и не е доживял преклонна възраст, нали? Хитлер също е имал мечта и не е живял дълго благодарение на нея. Примерите може да не са свързани пряко с авиацията, но показват тъжната истина - мечтите могат да съкратят живота ни. :(

М 26

 
  ... горе^

...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 2c3a59380a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   човек трябва да прави това, което иска, за да не съжалява един ден за нещата, които са му били натрапени и са го изтласкали от собствените му мечти. Тогава никой от хората, които са давали съвети за нещо друго, няма да носят последиците, защото животът си е твой, никой дори няма и най -малко да съжалява. Пък и да съжалява какво значение има.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker