Какво да уча след 12 клас? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121031)
 Любов и изневяра (29666)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Какво да уча след 12 клас?
преди: 10 години, 9 месеца, прочетена 6276 пъти
Здравейте,
тази година ще бъда 12 клас. Имам огромно желание да уча, но проблема е че не съм ориентирана. Не зная как стоят нещата с университетите. Опитвам се да се информирам, но не разбирам. Можете ли да ме посъветвате какво да уча и къде разбира се, имайки предвид, че по никакъв начин не желая да изучавам английски (уча го от малка, но не ми се отдава и не разбирам нищо) и по възможност без математика, но математиката не е болка за умиране, а английския.
Моля ви, помогнете ми, за да почна да се подготвям. Писах в много форуми, но уви отговор няма...
Благодаря предварително!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 9 месеца
hash: ac54b13d75
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ако кажеш в какво те бива, а не в какво не те бива е по-лесно да ти отговорим. Без английски можем да ти изредим специалности от медицина, та до право чак...

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 04f55ac1a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   как може да очакваш отговор, ние не можем да решим вместо теб какво да учиш :) помисли какво ти харесва и в какво си добра, разгледай списък на професийте в интернет и т. н.

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 849a9cd2a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   При мен работата беше може би като при теб Английския не ми се отдаваше, но при мен и математиката ми беше адски чужда, макар да учих много. Влязах в университет с надеждата да науча нещо. ОСТАНАХ РАЗОЧАРОВАН! Реших да посетя няколко други университета просто да видя как е там като посетя няколко лекции! Установих едно в България университетите не струват! Там преподавателите не искат да те научат на нещо, а само да си изкарат часа, да си продадат учебниците, които са адски изостанали в сравнение с тези от чужбина и накрая да те скъсат без да ти проверяват работата, за да се изгаврят с теб. Това ти го казвам съвсем сериозно! Освен това разбрах, че и да имаш висше, ако не знаеш езици или нямаш връзки и съответно трябва да си склонна да работиш за малко пари иначе работа няма да намериш освен ако не си в София! Така че каквото и да учиш не очаквай много, затова поне учи нещо, което те влече и ти е кеф!

 
  ... горе^
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 5a8e2522c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   Здравей! На мен също ми предстои да съм 12. клас и също като теб не съм си избрала със сигурност каква специалност да запиша по простата причина, че хем искам да ми харесва, хем да има добра реализация. Повечето хора мислят прагматично, затова записват топ 4 "неизчерпаеми"- право, медицина, фармация, архитектура. Според баща ми с тези професии може цял живот да си изкарваш хляба, а и са добре платени, затова и на него му се ще да запиша някоя от тях. Какво мисля аз? Пълна скука! Господинът ми по китара казва, че ако е мислел прагматично, никога е нямало да се захване с музика, а е щял много да изпусне, понеже страхотен музикант. Та, мисълта ми е, дори да не знаеш какво точно искаш, да избереш нещо, което поне ти е интересно, а не да осъществяваш амбициите на някой друг и да робуваш на утвърденото прагматично мислене!

Аз се колебаех между две специалности- психология и медийна журналистика, като сега последно се спрях на скандинавистика. Обичам западните езици, проучих специалността из основи и ми допада, а и перспективите след това също са добри. За дестинацията си съм твърдо решена отдавна- Германия. Запозната съм добре с нея- харесва ми атмосферата, хората (не е вярно, че са студени! ) и въобще всичко! Пък и тя е първата икономическа сила в Европа. Ще имам и нужните предпоставки, за да замина- сертификат за владеене на немски на ниво С1 и САЕ на Кеймбридж (английски, пак С1).

Като цяло бих те посъветвала да се ориентираш към западните развити държави- Германия, Скандинавието, Холандия, Дания и пр. Образованието там е безплатно, има само някакви такси, които са ти за библиотеката, транспорта и неща от сорта. Единствено остава животоиздържката ти, която попринцип би отнела повече разходи в тези страни. Но смятам, че със студенстки кредит би могло да се уреди, а също и ако работиш.

В България не съм смятала да оставам досега, понеже смятам, че качеството на образование не е добро. Освен това не бих могла да постигна реализация и развити в областите, които ме вълнуват. Единствено според мен си струва Софийски университет "Свети Климент Охридски", в случай, че решиш да останеш тук.

Всичко хубаво, обаче след като не искаш английския да се намесва, става сложно, понеже за горе изброените държави ще ти трябва ниво на владеене на английски, с изключение на Германия, но пак зависи каква специалност. А ти щом имаш трудности с английски, тогава немският ще ти се стори кошмар...

Съветвам те обаче, знаеш ли някакъв език, да се насочиш към съответната държава с продължаването на образованието си. Обичам си България и ми е мъчно за нея, но не мога сама да щракна с пръсти и да променя положението, а животът си тече!

Дотук се ограничава общата информация, която имам относно следването. Оттук нататък мога да те информирам по- конкретно за следвани в Германия, така че пиши, в случай, че те интересува.

Аз съм от Варна и тук се проведоха напоследък няколко изложения на университети от различни държави, както и ни раздаваха книжки и брошури в училище за това как протича следването в различните държави, за стипендиите и т. н. , така че сигурно и в твоя град има- поинтересувай се. Все може да прочетеш за нещо, което да ти допадне!

А пък може и просто да се разровиш в различни сайтове на университети и да потърсиш за специалности, свързани с твоите интереси! Само че ние не можем да ти кажем какво е най- подходящо за теб- ти сама трябва да го откриеш!

Поздрави и успех!

Waternity

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 82fe505e53
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Недей учи ами се развивай и стани млад милионер !

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker