Искам да получа добро образование. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121361)
 Любов и изневяра (29751)
 Секс и интимност (14383)
 Тинейджърски (21904)
 Семейство (6482)
 Здраве (9609)
 Спорт и красота (4704)
 На работното място (3186)
 Образование (7309)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18570)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Искам да получа добро образование.
преди: 10 години, 10 месеца, прочетена 2085 пъти
Здравейте! След няколко години завършвам средното и наистина много искам да бъда студентка. Искам да кандидатствам в Юридически факултет, но след като споделих това с близки, които са по-възрастни от мене, получих тяхното негативно мнение. Някои ми казваха, че да си юрист не е лесно, и че няма да се реализирам тук. Така, че нямах друг избор и реших да чуя и някое друго мнение. Исках да кандидатствам в университета в София, защото съм чувала, че що-годе е добър университет, но когато чух тези негативни мнение се замислих, защо пък да не си опитам шанса някъде в чужбина? Та, ако има човек, който е завършил Юридическия факултет да ми каже как стоят нещата, не ме плаши многото учене, плаши ме факта, че може да е напразно. Или пък ако някой от вас може да ме насочи към някой университет в чужбина, който ще си заслужава, и в който няма да хабя пари и нерви напразно.
Всяко мнение за мен е важно. :)
Благодаря ви предварително!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 10 месеца
hash: 0c4cac34c3
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не се влияй от чуждото мнение. Каквото и да решиш, си го следвай и не го споделяй много много, защото винаги има скептични хора, които ще се мъчат да те разубеждават. Щом ти си искаш това, учи си го. Няма такова нещо като лоша специалност, важното е да ти харесва и да си упорита. Много добре си се насочила и е много хубаво, че си ориентирана, знаеш какво искаш за разлика от много твои връстници. В СУ можеш да получиш добра подготовка и шансове за реализация, но за чужбина не мога да ти кажа нищо.

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 5abca2881a
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Тук не само след Юридическия факултет, ами и след който и да е друг трудно ще се реализираш. Връзкарството му е майката...

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: e7511c537c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Авторке, нали си наясно, че правото винаги е тясно свързано с държавата? Тоест, ако завършиш в България, можеш да практикуваш в България. Ако завършиш в Англия, можеш да практикуваш само там. Така че ако избереш да учиш в чужбина, най-вероятно след като завършиш ще останеш да работиш там, защото няма да можеш да се върнеш в България с примерно английско право (или ако все пак решиш да се върнеш, ще трябва да научиш българското право, а то хич не е малко по обем). Така че първо си изясни къде искаш да живееш и работиш. Иначе в България най. престижен е СУ и смея да твърдя, че юристите, завършили там, се реализират, разбира се пазарът е преситен, но ако си добра, ще успееш.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 77abaaa703
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ако имаш възможност отиди навънка да следваш. Като цяло образованието в България е зле, но СУ ( за правото, журналистика, фиологията) и УНСС ( за икономиката) може да се каже, че са най-добрите от останалите. В практика най-много 20-30% да вложиш от изученото, не означава, че когато имаш отлични оценки в практиката ще си перфектна и както, и обратното. В момента много завършващи не могат да си намерят работа по специалността, безработицата е висока, на пазара на труда търсят хора с мин. 2-3 год стаж, да знаят 1-2 езика перфектно, но няма да те лъжа, че е много трудно човек да си намери дори каква да е работа. Не, че е невъзможно, но, ако нямаш стаж, познати, които да ти помогнат или други връзки, в голям процент не може да се намери работа не само в малките градове, но дори и в столицата.
Ти имаш време, наблегни на езиците, помисли си, за твоето време може нещата да се подобрят, нищо не се знае.

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 8b8b6cdd6c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Всички зависи от теб. Завърших СУ Климент Охридски със специалност право и университета не е лош. Но как ще се реализираш и колко ще знаеш е 70% твои усилия и 30% от университета. Имам колеги, които са завършили престижни университети в ЕС, но не блестят кой знае колко в професията. Реализация има в България и професията е много добре платена, но те съветвам да се насочиш към друга специалност, защото пазара на труда за юристи започна да се пренасища както тук, така и в световен мащаб и в бъдеще ще се намира трудно работа за новоизлюпени юристи.

 
  ...


...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: f8f95a253d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Докато не вярваш в себе си ще се ръководиш като овца от пастирите в стадото авторе. Наивните хора се управляват най-лесно. Ако мислиш, че няма да успееш, няма да успееш. Спри телевизията, компютъните игри, радиото и др. медии за манипулация. Ето ти една книга прочети я и ще разбереш не ми се обяснява надълго Луиз Хей - Излекувай живота си. Надява се да я разбереш.
Zake

 
  ... горе^
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 05283da04c
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   заеби!
Дано горното не се окаже най-добрия съвет в живота ти.

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: a1f8dcf7cf
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   От Авторката : Много Ви Благодаря за мненията.
Добре, номер 5 кога се дипломира? И в момента работиш ли? И ако работиш как по-точно се реализира, защото навсякъде пише, че ти трябват връзки за тая работа?

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker