Не мога да издържам повече. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121052)
 Любов и изневяра (29673)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21881)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18485)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Не мога да издържам повече.
преди: 10 години, 8 месеца, прочетена 3149 пъти
Много ми е противно ученето. Просто нищичко не знам , нищо не мога да запомня , не ми е интересно. Абе с две думи просто нямам никакво намерение и мотив да изучавам тези неща. 8-ми клас съм и ще кандидатствам нямам представа как во ще правя понеже сега на входните нива имам 4 двойки и 1 тройка. В 7-ми клас на матурите попреписах колкото за 3-4. Не знам просто какво да правя , направо имам чувството , че ще повтарям тази година , а именно заради това се тревожа . Кажете ми какво да направя супер много изпуснат материал , супер много пропуски , нямам представа какво ще правя. Обмислял съм да се запиша на уроци , но те едва ли ще помогнат като не ми е интересно.

П.П. Всеки ден като съм на училище , примирам от страх , да не изпитват по нещо или да не изкарам двойка...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 8 месеца
hash: e6a7ccf9dc
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Лоша работа! И на мен някои предмети ми куцаха много, ама си седнах на трибуквието и завърших. Виж, ще ти кажа на мен какво ми подейства мотивиращо. Затворих си очите и си представих два сценария за живота ми след години. Във вариант А имах добра работа, прилични доходи и добър живот, във вариант Б бях бедна и безработна. Е, ти как искаш да протече живота ти? Предполагам, че избираш Вариант А, само че има една малка уловка, за да стигнеш до там ти трябва образование, а за да го получиш трябва да се потрудиш. Не казвам, че е лесно 12 години в училище и после още 4-5 години в университета да учиш какви ли не скучнотии, ама като знаеш, че това е единствения път към целта... стягаш се и действаш! След това вече можеш да помислиш за уроци и частни учители, които да ти помогнат да наваксаш, но ако сам/а не се мотивираш и не се убедиш, че е важно, просто нищо няма да стане и ще си е чисто губене на време и на пари. Ти решаваш! Обаче си помисли, че от това решение ще зависи животът ти през следващите 50-60 и дори повече години! Нали не искаш цял живот да работиш някаква ниско платена работа и да си броиш стотинките? Е, тогава знаеш какво трябва да направиш. И не казвай, че в България заплатите са малки. Да, вярно е и образованите получават смешни пари, ама пък да знаеш тия, които са съвсем без образование колко са зле...

 
  ...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 7dc18a6e52
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ам, то не може всеки да е учен, все пак трябва да има и чистачи.

 
  ...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: fa1b80c2de
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   И аз съм така. Значи, на мен ако ми е интересно, го научавам, но иначе не мога, дори и да искам. В момента решавам задачи по математика и единственото, което виждам са ЙЕРОГЛИФИ. На матурата си нямам представа какво ще правя.
Момиче, 13.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 458a2af031
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Я се стегни и си изкарай поне средното.
Всеки трепери да не го изпитат,но това не е концерт по желание.
Едва 8-ми клас ще става и се разхайтил !
Нямаш право да спираш,не си го помисляй,сега не го осъзнаваш,но после цял живот ще си подритван.
Обмислят дори за шофьорската книжка да се иска средно.
Аз не ти натяквам за висше образование.
Средното стана като едно време нашите като са имали основно,маловажно е,все едно нямаш нищо,а ти дори него не искаш да изкараш.
Мързи те,но се постарай,защото един ден така ще те мързи и да работиш и ще се оправдаваш,че никаква работа не ти е интересна и те е страх шефа ти да не те подценява.
Това е безотговорност,не че си тъп и нищо не можеш да запомниш,можеш,но си мързел.
Ти си момче,доколкото разбрах,какъв мъж ще стане от теб,щом не ти пука за нищо?

 
  ...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: bb15953fe8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Страшна работа... разбирам те, защото и аз съм така. Момиче на 15 съм, 10-ти клас /1 година по-рано съм тръгнала/. До 5-ти клас бях отличничка, но станаха едни проблеми в училище и оттогава ми спадна успеха, изпитвам апатия към всичко, нямам никаква мотивация да уча. Не ме питай как изкарах изпита по математика в 7-ми клас, защото специално този предмет страшно ми куцаше. По български бях добре, но по другото нищо не знаех. С майка ми деня преди изпита учих цял ден.. насила, естествено.. просто го мразех този предмет, а по принцип той не ми беше единствения, който ми куцаше.. а как минавах ли? Еми... преписване, учене насила чат-пат, просто всичко ми беше безинтересно и така. Сега съм още по-зле. Сега направо си ме мързи, но поне имам добра приятелка, която ми помага. Също така, когато усетя, че може да ме изпитат сядам да уча, колкото и да не искам. Трудно се концентрирам, но не се отказвам. Пак нямам високи оценки, но е по-добре от 2. Също така и преписвам. От тая година имам нов метод: нали седя на първия чин, точно пред бюрото на учителя.. като отличниците си оставят контролните на бюрото, аз виждам идеално и преписвам. Така се спасих. Майка ми и баща ми също са ми обяснявали уроците, така че да ги разбера. Нещо друго, което мога да ти предложа е следното: Сега предполагам, че още нямате оценки. Ами колкото и да не искаш, ще се напънеш, ще научиш нещо и ще станеш да те изпитат по желание. Така още 2-3 пъти и няма да те закачат много учителите. Обикновено се изпитват тия, които се крият и нямат оценки. По-добре се помъчи 1-2 часа няколко пъти в срока, отколкото цяла година да трепериш и да се страхуваш, че ще те изпитат и ще изкараш 2, още повече щом ще кандидатстваш. Иначе напълно разбирам защо ти е безинтересно.. то не само, че учим толкова много излишни неща, но и нещо просто е обяснено по много сложен и безинтересен начин...

 
  ...


...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 7ddcd872c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Не бой се
И аз 9ти, 10ти клас бях като тебе ама изкласих до 12ти. Имам уникална тактика- цяла година не пипвам нищо и после като стане наложително от април до юни се скъсвам :дд (не ти я препоръчвам, ако си 9ти или 10ти клас имаш шанс дори и за 4 с малко усилия, от личен опит ти го казвам)

 
  ... горе^
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 7ddcd872c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   За какво по дяволите са ти частни уроци? Това което трябва да направиш е да седнеш на задника си, да си отвориш учебника и да започнеш да четеш. В дадения урок е обяснено какво да учиш, т. е трябва да си прочетеш урока.

Ученето е най-елементарното нещо...

 
  ...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 7ddcd872c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Какво да ти кажа, аз също никога не съм обичала да уча, до 8 клас бях добре, кандидатствах, справих се и без уроци. Ама от там нататък мъкаааа... средното го завърших с общо 4... приятелките ми цял живот трябва да ги черпя, че ми учеха уроците.. и ми обясняваха 100 пъти дискримаманта, магнитни полета, релефи, и нз си кво още.

Съветвам те да помолиш някое приятелче, което схваща да ти обясни, да ходиш на консултации и така. Догодина кандидатствай с езиков профил, където имат по-малко предмети.

 
  ...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 7ddcd872c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Ти давай, па не можи.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 7ddcd872c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Да учиш е отвратително. Разбирам те напълно. Но ще трябва да траеш. Докато не кандидатствашв университет, и не запишеш специалност, където не се учат 300 неща , ще го търпиш.

 
  ...

...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 7ddcd872c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   №7, Говори за себе си :D И аз не съм и фенка, обаче ми трябват оценките и искам не искам с много зор съм пълна отличничка. Но ходя и на уроци.. Просто трябва да се постараеш)

 
  ...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 5c8075ec59
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   http://ucha.se/
Влез в тоя сайт, има хора, които обясняват за няколко минути уроците, а и са доста по-оригинални от учителите. Успех!

 
  ... горе^
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 7ddcd872c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Я се стегни малко. Никой не е умрял от науката. Аз съм учила в училище с толкова високи изисквания, всеки божи ден правихме тест и ни даваха огромни домашни въобще и не се оплаквах. Не съм отишла и на един частен урок. Само в 7-ми клас, но за кандидатстването. Учебният материал по-скоро всичките ЗНАЕТЕ, че не трябва да ви харесва и нарочно почвате да го мразите, щото всички го мразят. Малко ако се напънеш хич не е сложно.
Ако имаш НЯКАКЪВ въпрос да ти обясним нещо, ще се постараем да ти го обясним както аз казвам "като за бавноразвиващи" и трябва да го разбереш. Ама стига с т'ва мразя да уча 'щот ми писна. Напънете се малко.
BTW: Има точно 3 специалности във висшето образование, което не се изисква зубрене. Това са:

Музиката, Рисуването и Спортовете, но все някога в живота ще ти се налага да използваш поне малко мозъка си.

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 23644c7fee
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   13, що пък да се напъва? трябва да има и нискоквалифицирани работници, не може всички да са умни и високообразовани. нали трябва някой да копае, да чисти, да нарежда стоките по рафтовете и т. н.
като не му е интересно, да ходи да работи нещо такова и толкова.

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 09cc074327
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Аз мисля, че си в депресия.. Много хора депресията ги хваща още през ученическите години.. Или прекалено много ти идва стреса.. Жалко, че повечето родители, а и повечето пораснали хора като цяло, не взимат на сериозно емоционалните състояния на децата.. , а просто използват думи срещу тях като "мързел" и "лиготия":

"Всичко, което причинява стрес в живота, включително тревожност, гняв и изпадане в депресия, вреди на някои части на мозъка, отговорни за паметта.


Депресията води до увеличаване на нивото на кортизол в кръвта, което от своя страна повишава количеството на кортизол в мозъка. С помощта на модерни устройства лекарите вече са в състояние да проследят как повишеният кортизол намалява определени области на мозъка, главно хипокампуса.


Изследване показва, че депресията води до 12-15% загуба в хипокампуса. Тъй като той е център за краткосрочната памет, продължителната депресия унищожава способността на мозъка да запомня нова информация. "

Източник: "http://www. puls. bg/health/mind/news_7926. html"

Смятам, че няма нужда да пиша още по темата.. Всеки, който се замисли малко повече ще разбере какво имам в предвид..

 
  ... горе^

...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 0a1ab5051c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Много е лесноп да обвиним МЛАДЕЖИТЕ - не им се учело много лесно - НЕ е така грешите всички - преподавателите са И СЛАБИ И НЕОБРАЗОВАНИ И МЪРЗЕЛИВИ
Гледат да нахвърлят урока на 2 на 3 и да излязат междучасие и така час по час ден след ден седмица след седмица заплата за заплата
Изобщо не ги интересува че учениците им не схващат нищо.
Мързи ги и да обясняват и да обръщат внимание по отделно на всеки.
Единия не разбира едно другия друго на всеки трябва да се обясни по отделно.
Да не обръщам темата за образоваността на учителите. Ще останете разочаровани.
Сега да обясня кой съм и защо знам толкова - висшист съм и карам второто си висше (първото ми е по икономика)
сега уча електротехника
учил съм и медицина
имам познания и по география, история
Истината е че винаги съм бил отличник.
Никога не съм се подмазвал на преподавателите.
Винаги съм бил скаран с тях защото не се съгласявам с методите им на преподаване- набързо нахвърлят урока не ги интересува кой е разбрал и кой не а после аз заради техния мързел трябва да убивам десетки часове у нас затворен над учебниците за да разбера това, което те така се постараха да не разбера в час- пишат ми 6 защото нямат избор.
Но това съм аз и знам че не е правилно така - не всички ученици са като мен.
Вървяха ми всички предмети от училище освен математиката
и то само алгебрата не ми вървеше
по геометрия имах пълно 6
по алгебра едвам с усилие 4
и така средно 5
Мислех си че просто някои хора не разбират математиката и аз съм от тях.
И така до преди 2 месеца, когато срещнах един колега в час по висша математика в университета.
Само след 2-3 часа уроци с него започнах да разбирам математиката, която с години не разбирах.
Последваха още поне 20 часа и сега с увереност мога да заявя че учителят ми по математика от средното е пълен глупак и ми е нанесъл огромна вреда с неговата некадърност и мързел.
Та съвета ми към всички е да се концентрирате върху учебниците сами в къщи, а това, което не разбирате търсете такива, които го разбират, за да ви го обяснят
Голям бич е необразоваността да знаете - сами се обричате на бедност и мизерия
УЧЕТЕ
Лесно е да ги обвиним учителите, че те са виновни за дето не обясняват добре, но потърпевшите от техните неуспехи сме ние учениците.
За това не минавайте по лесния път като се отказвате - УЧЕТЕ

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 7ddcd872c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

21.   И какво по-точно ти е трудно? :D От всички тези прости неща? Е, помня един предмет ми беше труден и това беше математикато, но тя е трудна във всеки клас. Другото е просто и това е. Айде стига

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 7ddcd872c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

23.   От Автора: Предложете ми някоя гимназия където не се набляга толкова на зубренето, а на спорта или музиката.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 7ddcd872c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

24.   В повечето случаи много зависи от учителя. До 7 клас ( от 5 ) бях пълна скръб, едвам връзвах тройката, но това според мене се дължеше в доста голяма степен на учителите. Преместих се след 7 клас в хубава гимназия и от тогас петицата в края ми е в кърпа вързана, но доста разбирам уроците си благодарение на даскалите, които преподаваха по-добре. Вземай малко консултации или отивай на уроци. Щом още от 8 клас си толкова зле не знам как ще изтраеш до 12. Смисъл ти ще завършиш макар и с тройка примерно, но просто ще се мъчиш доста.

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 7ddcd872c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

25.   Авторе, мога да те насоча към спортното училище.


№13, не всички сме гении, това, че ти си била в престижна гимназия, имала си много часове и не си ходила на частни уроци-супер, браво на теб. Ама не всички имаме точно тия заложби и се справяме по-добре с други дисциплини. Не хейтвай толкова.

 
  ...

...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 7ddcd872c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

26.   И аз съм осми клас като теб. Е, и? Изобщо не е трудно. Просто те е хванал яката мързела!!! Я се стягай! Имаш и учебници и там трябва да ти е обяснен всеки един урок! Успехът се постига само с упоритост!!! Учи много здраво!!

 
  ... горе^
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 7ddcd872c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

27.   Събрали се 4-ма професори и си говорили колко мразят Бербатов =/

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 7ddcd872c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

28.   Колко ми е познато всичко това..
И все пак, ако седнеш да учиш с някой, който повече разбира нещата, няма как да нищо да разбереш :).

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 7ddcd872c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

29.   Ох, мамин сладък той... не можел да издържа повече...
Няма такова нещо като НЕ МОГА. Има МЪРЗИ МЕ. Хващаш учебници и тетрадки, или пък викаш мама/тате/някой съученик дето може да усвоява учебният материал и почвате. И консултации има за тая работа.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 7 месеца
hash: f00990c93b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

30.   16, колко много си учил, а една пунктуация не си усвоил. Ама те преподавателите са виновни- карай се с тях, че пишеш грешно.

 
  ...

...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 7ddcd872c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

32.   Прави като мене - преписвай. От началото на годината до сега нищо не знам, с преписване оценките ми са 3, 3, 3, 4, 4. По-добре от двойки все пак.

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 7ddcd872c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

33.   Хайде стига сте се оплаквали, и аз съм завършвал класове с 3-ки и аз мразя да уча. Просто не те виждам какво ще правиш, ако учиш в университет. 12 клас се стегнах и завърших с общ успех 5. 00, най-трудно ми беше в 9-ти клас, другото, не е толкова трудно стига да не те мързи!

 
  ... горе^
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 7ddcd872c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

35.   Какво да ти кажа.. и аз не харесвам ученето, но с малко усилия се опитвам да издържам в тези скромни 6 часа.
Започни да проявяваш интерес, попитай учителите си да ти обяснят уроците и да те изпитат на същият материал, след това от следващите и така. :)

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 7ddcd872c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

36.   25, не го карам да става следващият Айнщайн. Но да оставаш в 8-ми клас да повтаряш е много несериозно. Не е чак толкова трудно. Казах му, ако има конкретен въпрос по някакъв предмет да му се обясни нещо и аз, и другите бихме му обяснили. Ама това "мразя да уча" в 8-ми клас. До 12-ти какво ще правиш? А в университета? Ще станеш метач на улиците, защото те мързяло/инатяло да научиш едни нещица? Хайде, бе!

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 7ddcd872c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

37.   Хахаха, ами ще мразиш, като те карат да мислиш.

Нищо, брат, нищо, най-много да хванеш по лошия път. Да си помислиш, че предметите ти се отдават. После ще гризнеш дръвцето като разбереш, че никой не търси келеши без грам мозък, а ти ще можеш да мислиш само праволинейно и ще се чудиш откъде ти се е паднала тази толкоз тежка съдба.

Има клипове с видео-уроци. Като си преглътнеш детинщината, признаеш си, че всичко е от глезотия и решиш да промениш нещата, заповядай за въпроси и насоки.

 
  ... горе^

...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 167fc9696b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

38.   2, Да не се шегуваш? :)

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: c62352de1d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

39.   Аз по принцип обичам да си представям визуално всички задачи по математика, уроци по разказвателните предмети и т. н.
Например буквите и числата в математика са човечета или колички или насекоми. Тези неща пътуват за някъде. Зависи от задачата. Представяй си нещата визуално и следвай логика. Дори и реално да не е логично, запомни специалната логика и я използвай.
А по разказвателните предмети визуалната представа е ключова. Например по история се поставяй на мястото на дадена личност или поглеждай нещата от гледна точка на държава. Във визуалната представа е всичко! :)

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 7ddcd872c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

40.   Няма да стане чистач, ако знае какъв е химичният характер на водния разтвор на амоняка, ако знае третия етап от Втората световна война и международните отношения или нещо подобно. Ясно е, че автора трябва да се стегне и да изкарва поне някакви средни оценки. А в университета има специалности, в които не се изисква учене.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 7 месеца
hash: d0f4d800b8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

41.   И кои са тези специалности, много ми е любопитно?

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 8c1a7937e1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

42.   Това се нарича мързел. Но спокойно трябва да има и чистачи, и служители в макдоналдс, и т. н. Спокойно само. Все някак ще си намериш работа.

 
  ...

...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: f1a272e6f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

43.   До тези, които са писали коментари от рода на "стегни се" и пр. : аз съм пример за човек, който се е стягал...
Аз бях в положението на автора от 4. -5. до 12. клас. С тази разлика, че аз се стягах... и изкарвах предимно 5-ци и 6-ци... по всички предмети. После влязох в университет, в специалността, която исках... Браво ще ми кажете, но ето какво излезе от цялата работа:
Дали имам елементарна обща култура? Не, защото си натъпквах главата с "всичко, което се изисква по учебен план" и след като изкарам заветната 6-ца всичко изфирясваше, барабар с "основните" неща.
Дали имам добра работа? Влязох в университет. Там на теоретичните изпити изкарвах оценки както в училище. На практическите занятия обаче, което всъщност би трябвало да работя след като завърша, нищо не разбирах (добре че работехме по групи и минавах между капките и взимах заверки)... Пробвах да работя обща работа, работа "като за прости хора", три места смених и дори и там се провалям!
Това вашето "стягане" ми взе и най-ценното - здравето, вече пия хапчета за нерви... на 23 години.
Ето това става, ако човек ви слуша "съветите", на мен същите неща ми ги казваха нашите, как някога ще бера плодовете на труда си, ами ето какво бера сега!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker