Психолог - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121113)
 Любов и изневяра (29686)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21889)
 Семейство (6466)
 Здраве (9593)
 Спорт и красота (4696)
 На работното място (3173)
 Образование (7298)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18502)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Психолог
преди: 10 години, 7 месеца, прочетена 1544 пъти
Така скоро ще трябва да направя много важен избор за живота ми, а именно да постъпя в университет/колеж. По принцип съм много общителна и обичам да говоря и да "давам акъл" на хората за проблемите им. Направих си няколко проучвания, но не знам.. От всичко, това най-много ме влече честно казано и мисля, че най-много ми приляга на характера. Питах се дали някой, КОЙТО ИМА ОПИТ, би ми казал в какво точно се забърквам, и да ми обясни какви дялове се изучават, колко време и изобщо всякакви подробности, за които се сетите. Също така кои са добрите колежи/университети ПО СВЕТА. Искам само да кажа, че имам американско гражданство, което е огромен +
Благодаря!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 7 месеца
hash: 6774899c9c
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   http://spodeli.net/17/story-24126.html
http://spodeli.net/5/story-19163.html
http://spodeli.net/17/story-25929.html
http://spodeli.net/17/story-33071.html

Ето и част от 2 коментара:

По закон имаш право да посещаваш лекции и без да си ученичка на висшето учебно заведедение. Може да посетиш няколко лекции по психология и да видиш дали ти харесват хорта там, преподавателите, матеряла.

ако искаш да се занимаваш с това трябва да седнеш и да учиш, а не да се надяваш на нещо такова от сорта на ''обичам да давам акъл''. То в Бг всеки ОБОЖАВА да дава акъл, а нищо да не прави.

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 2bfe4ef79a
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Да си психолог е призвание, не е занаят.

Трябва да имаш дарбата да разбираш хората, да умееш да синхронизираш своите вибрации с техните, да виждаш света, живота и нещата в него от тяхната гледна точка.
Трябва да имаш и богат, личен, практически опит, за да даваш адекватни съвети на базата на него. Също и педагогически умения - изгубените хора са като малки деца, трябва да ги хванеш за ръчичка и да ги водиш стъпчица по стъпчица, докато проходят самостоятелно.

В миналото такива хора са се наричали Свещеници, Учители, Водачи и т.н.

Всичко това на практика е точно обратното на "...обичам да говоря и да "давам акъл" на хората...". Светът е пълен с "теоретици" без покритие, които са огромни специалисти по проблемите на другите, само не и по своите собствени. На приказки всички са МНОГО силни. Пази се от подобни залитания като дявол от тамян!

Ако имаш горните качества, това къде и какви дисциплини точно ще завършиш, са само незначителни подробности от пейзажа. Не дипломите и престижността на университета, който си завършила, ще помагат и ще лекуват хората. Също така - не сложните научни понятия, не отвлечените изрази и теории, а най-прости думи, разбираеми от всички, но казани на място и подкрепени със съответното чувство и намерение, човечността и разбирането водят до преобръщане на психиката и до разрешаване на реалните проблеми.

Запиши задължително курсове по хипноза и хипнотерапия, защото е в пъти по-ефективна от стандартната фройдовска психоанализа.

Иначе комерсиален психолог, на работа и заплатка в някоя фирма или държавно учреждение винаги можеш да станеш, стига да си с IQ не под средното.

За ученето - Ludwig Maximilian University of Munich е не лошо място. Ако смяташ да практикуваш в Европа - завършването на американски ВУЗ НЕ Е предимство - точно обратното.

Поздрави и успех!
Ray

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: a6a7575f3b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Не те съветвам да следваш тази специалност. Тук в България тази професия няма никакъв престиж, което ми е леко странно, понеже именно хората, които се занимават с психология са много интелигентни и здраво стъпили на земята. Странно как простаците пробиват тук на максимално голямо ниво, а умните хора остават в сянка. Единствения психолог в България, който е "известен" и със сигурност много хора ходят и се консултират с нея, това е Ани Владимирова. Едва ли всички завършили психология си вадят хляба с нея, освен ако не са учители или педагози. Обаче не мога да не отбележа, че в последно време все повече млади хора избират да учат именно психология, което ме навежда на мисълта, че може би има едно Възраждане и не всичко е изгубено.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 512c20aac4
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Психологът в смисъл на терапевт не трябва да дава акъл, а да умее да стои на заден план и да предостави проекционна площ на клиента, който със собствени усилия, леко насочван само от терапевта, да достигне до своите отговори и решения. Ако обичаш да даваш акъл, няма да ти е много лесна такава задача. можеш да се насочиш обаче към социална педагогика, те работят повече с тренинги, в които има ясни правила и са повече консултанти, отколкото терапевти.

Иначе има трудова психология, онкопсихология, диагностика, методология, на личността, педагогическа, комунална, социална, клинична, невропсихология и др. За университет - едва ли някой има в главата си рейтинг на целия свят, Чикагският е добър адрес например. Гледай какви са преподавателите, важно е да практикуват това, което преподават, а не да се оседяли от 20-30 години в унито и да повтарят едно и също само.

Имай предвид, че само с унидиплома обикновено не можеш да практикуваш като терапевт, трябва ти следдипломна квалификация, която може да е много тегава и скъпа.

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 0f6c69c9a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Не учи психология!!! НЕдей! Това е загуба на време особено в България! Ако искаш да даваш акъл стани депутат или чиновник нещо. Психолозите не са хората които ти дават акъл, а тези които ти помагат САМ да откриеш правилното решение на даден проблем!!!

 
  ...


...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 6713a9cbd5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Вземи си психолог са себе си!!

~~Баба меца~~

 
  ... горе^
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 94a58adfb7
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Под имам американско гражданство мислех, че се подразбира, че живея в Щатите. Каквото и да става, ако не ударя някой джакпот не мисля да се връщам в България ;д.
Има ли такива, които са я учили и много ли е трудна.. По принцип аз не си падам много по ученето, ама се чуся, ако пък е интересно. До номер 2 имам качествата и мисля, че ще съм подходяща, дори и много хора са ми го казвали (:

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 7e36d8889a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Трудна е, да. От моя поток половината прекъснаха до края на втората година. Имаш много статистика, имаш био и физиология, в общи линии терапията не е застъпена особено, по-теоретично е. Защо не поровиш в учебните планове, да видиш какво се учи точно.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker