Подценяват ме, защото искам да уча Английска филология - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121037)
 Любов и изневяра (29669)
 Секс и интимност (14348)
 Тинейджърски (21878)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Подценяват ме, защото искам да уча Английска филология
преди: 10 години, 6 месеца, прочетена 5251 пъти
Здравейте, на 18 години съм, последна година в гимназията.. Искам да следвам, но доста време не знаех какво точно.. Харесвам много езиците, учила съм и съм ходела по курсове и уроци по Английски и имам Първия сертификат не Кеймбридж. Освен това знам и още един език.. Винаги съм си мислела, че ще уча езици, но сега откакто съм последна година, се колебая страшно много.. Обмислям най-различни варианти, но в главата ми (и сърцето) все се витаят мисли за Английската филология. Обмислям да запиша нея + някаква паралелна специалност или магистратура после.. Когато кажа на познати, приятели и най-вече, когато чета по форуми срещам негативни мнения и усещам, че ме подценяват.. Мненията са от рода учи нещо по-така, икономика, стопанство и пр, да получаваш после хубави пари, но никога не съм имала желание за тях, да правя сметки.. Лекар не бих могла, а за зъболекар закъснях с подготовката.. Мислех за рехабилитатор, но не знам, филолог не е ли по-добре? Аз много харесвам езиците, но поради факта, че не съм информирана за реализацията, не мога да направя своя избор - знам само, че се става учител и преводач. А аз винаги съм мислела, че учейки независимо каква филология, хората имат широка реализация, по-престижна, с добър доход.. Моля ви, коментирайте положението ми и малко или много ми помогнете да се успокоя..

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 6 месеца
hash: 32614ce7a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Намери баланса.

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 5ad83df27f
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

2.   Преди много години беше модерно да се учат инженерни специалности (по Тошово време). След 10 - ти ноември станаха модерни юристите и икономистите, а инженерите останаха без работа. Естествено, като няма работеща икономика. В момента толкова много икономисти са се нароили, че новите завършили стоят без работа или не работят по специалността.
Това са моди, на тях им отминава времето, а е прекрасно, ако можеш да си изкарваш прехраната с нещо, което харесваш. На това няма да му мине модата.
Мисли с твоята глава, не с чуждите. И успех!

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 176db1f63f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Аз уча Славянска филология, което се счита за далеч по-трагично от Английската. Остави какво ти приказват останалите, занимавай се с това, което ти е интересно и приятно. Не е задължително да ставаш учител или преводач, можеш да се развиваш в различни насоки - телевизия, списания, вестници и какво ли не. Всичко зависи от твоите способности, дипломите вече не играят кой знае какво роля за това.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 6 месеца
hash: af71b08faa
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Мислиш, че другите специалности имат по добра реализация, повече от две-три възможности за работа? Когато завършиш друга специалност имаш възможност да работиш само зъболекар, или само хирург!!? !?
Подценявали те, ами разбира се, това е начина да доказват на самите себе си, че техния избор е по добър. Те също не са сигурни в избора си. В това несигурно време никой не знае след 5 години, кое ще е по добре, но това съвсем не означава да седим с ръцете в джобовете. Ти самата защо търсиш тяхното одобрение, не си ли сигурна, в това което искаш? Като обичаш англииския и като не смяташ че е лошо да се работи учител или преводач, какво му мислиш? След три годинки ще видиш че и други идеи ще ти дойдат по важно е сега да се стегнеш и да се подготвяш за изпити.

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 8d05e28dff
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   Работа за учители и за преводачи има и даже ако преподаваш на частно ще си доста по-добре платена от средностатистическия икономист. Естествено добрите икономисти ще бъдат в пъти по-добре платени от теб, но това са малък процент от всички завършващи.
Важното е да си борбена и това, което правиш наистина да го разбираш. Една фирма няма нужда от зубрачи и отличници без капка мисъл, а от човек, който има желание да се развива и е наистина добър в това, което върши.
Ана

 
  ...


...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 09611e7fac
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   Каквото и да работиш, ако е със желание винаги е по правино отколкото да работиш нещо което неискаш!

 
  ... горе^
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 23422e66bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Ще те посъветвам да запишеш тази специалност - Английска филология, пред много други. Не избирай хибридни специалности като Английски и Испански или Български език и Немски език и т. н. Не е на добре. Специалността е много добра, единственото неприятно нещо е че Английския език е не добре платен. После ще те вземат в някой офис и ще те карат да си секретар и да им превеждаш по цял ден за без пари. Ако знаеш по - рядък език се плаща по - добре, защото не могат да те манипулират. Докато с Английският не е така - огледай се - не се търсят преводачи с Английски език. А да си учител не е добре, ама изобщо.

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 23422e66bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

8.   Още нещо... Тази специалност се признава в чужбина, докато другите не.

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 1133cd3ab8
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   Здравейте, благодаря на всички за коментарите и най-вече за това, че ми давате куража да следвам това, което ми е на сърце..
До номер 7, защо мислиш, че тези "хибридни" специалности не са на добре? Не, че ще запиша някой от тях, а просто питам, защото ми стана интересно.. И защо смяташ, че учител "изобщо" не е добре? Учителската професия винаги ми се е сторила благородна.. Е да, много зле платена, но ако е вършена с желание, то според мен не е чак толкова за подценяване.. Поне няма как да дойде ден, когато учители да не се търсят..

 
  ... горе^
преди: 10 години, 6 месеца
hash: b1aed46b60
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Учи каквото ти е на сърце. Хората не обичат да има по-добри от тях. Единствено искрени в мнението си могат да бъдат родителите, но дори и те понякога подценяват децата си.
Сега ако кажа на някой, че искам да уча в чужбина ще ми се изсмеят, ще ми кажат, че нямам потенциала и т. н.
А след години ако завърша ще завиждат... просто така е устроен Светът, за добро или лошо.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker