Нова учителка - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120988)
 Любов и изневяра (29663)
 Секс и интимност (14341)
 Тинейджърски (21870)
 Семейство (6458)
 Здраве (9583)
 Спорт и красота (4693)
 На работното място (3165)
 Образование (7292)
 В чужбина (1649)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18470)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Нова учителка
преди: 10 години, 6 месеца, прочетена 2432 пъти
Дъщеря ми е 3-ти клас, в края на миналата година класната им се пенсионира, и сега имат нова учителка, от коятo моята дъщеря е стресирана, и я страх от нея. Вместо да ги поощтрява, тя направо си се "бъзика" с тях, ако мога така да се изразя. Беше много ученолюбиво дете, винаги с написани домашни, научени уроци, а сега дори няма никакво желание да учи. Редовно е изрядна, прави проекти едни от най-хубавите в класа и накрая на един отличник да пише 2-ки, това е направо позор. Излъгала я е, че ще и даде възможност да си оправи оценките, но и до днес, не и обръща никакво внимание, като детето всеки ден се готви и отива с надежда на училище, че ще се прибере в къщи радостна, но уви след училище е много разочарована и само плаче. А тези деца дето тя си ги харесва, без да ги изпитва им пише 6. Кажете какво да правя, според вас това е един психически тормоз както за детето така и за мен всеки ден! Дайте ми съвет как да подходя с детето и с учителката!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 6 месеца
hash: e8d880f904
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   А защо още не сте говорили с нея? Ами вместо това пишете по форумите... Проблемите се решават с говорене!

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: be888c34ac
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ами няма как да разбереш какво става преди да се запознаеш и с другата гледна точка, т. е. поговори с въпросната учителка и виж тя как вижда нещата, защото знам, че ти като майка вярваш на детето си на 100%, то така и трябва, но не съобразяваш, че тази жена не е частен учител и има сигурно още 30 деца, които искат внимание и съответно няма как да се занимава с твоята дъщеря през цялото време и да я изпита когато дъщеря ти иска. За това първо разбери цялата история в детайли и после мисли как да действаш, в най-лошия случай можеш да поискаш да преместят дъщеря ти в друг клас, въпреки че вече е средата на първия срок и за нея ще е малко стресиращо, но това като крайна мярка, ако изобщо не намерите общ език с учителката. Сигурна съм, че нещата не са чак толкова трагични, просто на децата им трябва време да свикнат с новата учителка, която сигурно преподава по различен начин от предишната и може би е малко по-изискваща и това ги плаши. За това говори с нея и виж какво е положението. Колкото до дъщеря ти, ако трябва помогни и малко с уроците, обясни и, че учителката не е лоша, просто е по-строга, защото иска да научат повече неща, предразположи я да спре да се страхува и нещата ще се оправят.

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: de46a1b028
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Поговори с учителката и директора/директорката на у-щето за да се разреши този проблем.

Предложете дъщеря ви да направи тест (даден от съответната г-жа) на нея и на някое друго дете от класа и. След това да ги сравни и да даде оценка (в присъствието на директора/директорката на училището).

 
  ... горе^
преди: 10 години, 6 месеца
hash: d211927f5d
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Да спреш да възпитаваш детето си, че двойката е голям позор, е добро начало.
Двойката е просто една оценка за моментните знания и справяне на ученика с моментния материал. И двойката в 3клас няма да преобърне живота на детето ви, вие и вашите коментари пред детето ще обърнат живота му.
Научете дъщаря си на приема по нормално провалите, защото точно малките камъчета преобръщат колата. Рискувате детето да получи нервен срив. А всъщност проблема не е чак толкова голям. Една двойка, голяма работа, госпожа не изпълнила навреме обещанието си, е й. Тя госпожата всъщност дата за изпълнение на обещанието си не е дала, нали?
Сега седнете и си признайте сама на себе си, защо вашата дъщеря има най-хубавите проекти, защото ги прави с мама у дома. Когато учителката види хубавия проект мисли ето имам умно дете в класа и очаква детето да се справя по същия начин в клас, но на детето в клас нито му идват идей, нито може само да изпълни задачите и така се стига до двойка.
Когато детето носи най-хубавите проекти, от него се очаква повече, да израства в развитието, а детето показва спад в училище. При децата с нормални проекти, си личи разтеж в знанията и моженето с времето. Това показва кой е правил проектите, мама или ученикът. Може би двойката е за ваше наказание.
Ако вас днес ви отрежат 20лв от заплатата така ли ще го приемете, че шефа ви се "бъзика" с вас, направили сте грешка глобили са ви и толкова, нали?
Детето ви просто има някъде грешка, пропуск, вижте къде му е проблема, помогнете му да научи пропуснатия материал, успокойте детето и готово. Заради вашия стрес от двойки детето си мисли, едва ли не, че земята ще спре да се върти. И спрете да правите вие проектите.

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 81fbb4d654
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Премести детето в друг клас.

 
  ...


...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 860f564f61
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Поговори с пенсионираната учителка или запиши детето в друго училище
Милата как се е стресирала просто не знам горкото момиче

 
  ... горе^
преди: 6 години, 10 месеца
hash: d87e08e053
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Милото дете! и моята сестра беше стресирана сега пак продължава но аз съм до нея

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker