Кандидатсване с история - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121120)
 Любов и изневяра (29688)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21889)
 Семейство (6466)
 Здраве (9593)
 Спорт и красота (4696)
 На работното място (3174)
 Образование (7299)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18505)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Кандидатсване с история
преди: 10 години, 6 месеца, прочетена 5101 пъти
Здравейте. Искам да ви попитам къде мога да кандидатствам с история.

Първо ме влечеше за вселената, след това английски, география и сега от 1-2 години много се запалих по историята. В интернет и по енциклопедиите съм чел всякакви неща - древна история, античност, откритията на Христофор Колумб, Древна Гърция, Рим, Египет, палеолита и всякакви други... абе много ми е интересно. Мога да чета така по часове. Специално от българската история се вълнувам доста отдавна, защото съм много горд с нея.

Проблема ми обаче е, че не знам къде да кандидатствам. Ще държа втора матура по предмета, но все още не съм се ориентирал за университет. С майка ми проверяваме за различните специалности, но се надявам и вие да ми помогнете. Надявам се след време да работя някаква хубава и приятна работа и да взимам добра заплата.

Само да кажа, че исках да кандидатствам във школата в Симеоново, но там отдавна се знае, че тази година няма прием...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 6 месеца
hash: 688a8a81ab
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

1.   С история можеш да кандидастваш в СУ, мисля, че над 15 специалности приемат само с история, а ако прибавиш към това и литература стават към 20, включително и право. Така, че първо реши какво искаш да правиш в бъдеще, защото това "Искам хубава и приятна работа с добра заплата" двучи леко несериозно и тогава действай. Аз съм завършила магистратура по история в СУ и мога да ти кажа, че това бяха няколко страхотни години, ама после е доста трудно с намирането на работа, пък и заплатите са едни... та сега работя нещо съвсем различно, а историята я използвам за да давам частни уроци. Подготвям деца за Класическата, кандидати за университета, които са завършили преди да въведат матурите, помагам на закъсали ученици... ей такива работи. И ми е приятно. Така, че помисли си точно какво искаш да правиш в бъдеще и действай! Успех!

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 9ce0bdf456
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

2.   Много ми се искаше да уча право, но Българският език ми става все по труден и по труден, правила са ми прекалено, да не говорим за стотиците произведения по Литература, които сме учили и не мога да запомня, няма как... А и са ми казвали, че вече нямаш толкова голям избор с правото, адвокати много, клиенти малко... Това ми го казва всеки втори...
От АВТОРА.

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 99ebe07a36
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Само аз ли не разбрах каква е връзката между странните интереси на автора? Каква е връзката между Вселената и историята на България? Да не говорим, че се интересувал от чужди езици и от география... брех ти да видиш... да не станеш много учен? Нали се сещаш че това са само временни интереси, а в университета едва ли ще те учат на това колко звездички има по небето и кога ще дойде краят на светът? От тези специалности на твое място бих избрала географията. Нали се интересуваш от история, вероятно ще искаш да скиташ по света. Ами стани екскурзовод/ там ти трябват история, география и чужд език/, или учи история и стани учител.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 6 месеца
hash: f6786bd319
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   Великотърновският университет..? Там има история, майка ми е завършила там именно с това, е вариант... Макар че ако бях на твое място бих се ориентирала и към чужбина (ако имаш възможност де), но това ли е лично твое решение.

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 9ce0bdf456
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   До номер 3: Еми не си ме разбрала. Изброих към кои предмети съм имал интереси с течение на годините... В момента си ме влече историята и уча за втора матура. Знам, че това са временни интереси ама кво да направа... не мога да седна сега и да уча география, защото не ме влече, за разлика от преди 3 години примерно...

 
  ...


...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 1765f92b37
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Здравейте и аз се интерсувам от история. По точно искам да следвам право в Бургарския свободен университет. Търся си частен учител само, че живея в град Казанлък. Въпросът ми е следния до кой клас ще се учи история и от кой клас влизат оценките от дипломата???
Благодаря предварително!!!

 
  ... горе^
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 3c15a2f9d6
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Ако си профилирана паралелка, каквато е хуманитарната , то историята ти е интезивна форма от 9 до 12 клас вкл.
Ако си навит за право, то е най-добре в СУ или ПУ ( Преподавателите са едни и същи ).

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker