Има ли бъдеще - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121301)
 Любов и изневяра (29736)
 Секс и интимност (14373)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6477)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3183)
 Образование (7307)
 В чужбина (1655)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18555)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Има ли бъдеще
преди: 10 години, 5 месеца, прочетена 3698 пъти
Здравейте... тази година завършвам и се чудя да стана хирург или анестезиолог в България... но не мога да преценя. Но също доколкото разбрах за да станеш хирург ти трябват много пари търпение учене и връзки за по лесно. А анестезиолозите учат 6 години обща медицина и 4 специализация а през това време взимат минимална работна заплата но не съм 100 процента сигурен ако може някой да ми каже със сигурност. Искам да попитам и минималната работна заплата през кой период я вземат 1 или 2. И дали след като завърша ще имам натрупан стаж и колко ще е той и след завършването ми дали ще мога да започна веднага. А ако някой има информации за пълни стипендии за Америка по анестезиология или хирургия.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 5 месеца
hash: 6c9f18dcbc
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Човек, нищо не разбирам от медицина, ама ако не си от богато семейство и искаш да учиш 10 години (да, толкова е), в името на бъдещата заплата - откажи се.Около 1300 и повече лв. взимат хирурзите , но от сутрин до вечер правят клъцни - срежи и са в готовност 24 часа, дори и през отпуската си.
Освен това се замисли дали си способен на такова учене,защото не всеки има такъв вид човешка интелигентност и мозъчен капацитет за толкова много информация и напрежение, а като гледам колко правописни грешки си допуснал - ще си помисля,че дипломата ти няма да е от най-високите.

 
  ...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: 64a67551b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Евалата ти правя, че си решил да ставаш лекар в България. Общо взето каквато и специалност да избереш ще те вземат на работа с отворени обятия, толкова е зле положението на много места у нас. Като факт мога да ти кажа, че хирурзите все още се държат, не са се изселили всичките в чужбина. Анестезиолозите обаче, заедно с патолозите, са на изчезване в нашата държава. Тоест ни трябват МНОГО. Много повече са студентите, които записват хирургия отколкото анестезиология. Аз не съм експерт, но лично не си представям как един хирург прави операция без упойка. Относно заплащането не мога да ти дам точни данни, за съжаление. В частните клиники едва ли ще взимаш минимална заплата, но в държавна болница - може би, разрови се повече.
Сега, за Америка – аз завършвам 12ти тук тази година и мога да ти кажа, че изключения са колежите, които приемат кандидати след 1ви Януари. Тоест срокът вече изтече, трябваше да почнеш да мислиш от лятото. Всички хора, които познавам вече са подали документи, някои още от октомври. Процесът никак не е лек, дори и за американците. Знаеш ли колко есета има за писане? Ако искаш пълна стипендия да не говорим... последните 3 месеца почти не съм излизал, само попълвах апликации. Абе откачена работа.
Естествено винаги можеш да опиташ другата година, но ще загубиш много време. По-добре започни да учиш в България. Всъщност, голям е шансът цялата ми работа с апликациите да отиде на вятъра и да се върна и аз това лято. Щатите не са лошо място, но не са за хора като нас, пич. Все пак не само ще учиш, но и ще живееш тук. Няма да ти хареса, не си първия човек, на когото го казвам.
А с пари и връзки е ясно, чевсичко става по-лесно. Ученето и търпението обаче си зависят изцяло от теб, а лесния начин не винаги е най-добрия. Представи си някой некадърник да стане точно лекар с връзки. Е ти би ли искал да те лекува такъв, за какво ни е? Моето призвание далеч не е медицината, но все пак ми се работи в България и за България. Ако всички бягаме, как ще си оправим държавата? Хипокритично е да имигрираш и после да ревеш, че в България положението само става по-зле. И ако някой ще ме пита аз какво търся в Щатите – тук съм от малък; този избор не беше мой.

 
  ...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: c168d4c5f0
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Смятам, че има бъдеще за лекарите в България. Но в чужбина това образование е изключително скъпо. Така че може тук да завършиш и ако все още имаш желание да емигрираш - пак ще го направиш. Анестезиология и хирургия са доста различни специалности, за които се искат различни умения. ако не те е страх да режеш и си добър в всякакви дейности изискващи прецизна ръчна обработка може и да стане от теб хирург. Ако не - по-добре се насочи към някоя по-масова специалност - хирургия, вътрешни болести, ендокринология....

 
  ... горе^
преди: 10 години, 5 месеца
hash: 2d158bda53
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Кандидатствай, ако не те приемат пиши и за медицинска сестра или в твоя случай брат(доколкото разбрах си от мъжки пол... :)

 
  ...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: 3707778d9d
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

5.   В България нищо няма бъдеще ако не си връзкар, в чужбина ще изкараваш добри пари така че заминавай най-добре там да завършиш. Минималната заплата, ако изобщо вземат нещо, ще я вземат през период две- тоест по време на специализацията. През период едно не вземат нищо защото са студенти и нямат право да практикуват.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker