Криминология в Дания-информация ВАЖНО! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121138)
 Любов и изневяра (29693)
 Секс и интимност (14355)
 Тинейджърски (21890)
 Семейство (6468)
 Здраве (9595)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3176)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18507)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Криминология в Дания-информация ВАЖНО!
преди: 10 години, 5 месеца, прочетена 3129 пъти
Здравейте, аз съм момиче на 15, и напоследък силно ме вълнува образованието ми след 12 клас. Решила съм да уча в чужбина и по-конкретно в Дания. Първо поради липсата на такси и второ заради международно признатите им сертификати (дипломи) или там както се наричат. Също така съм решила да уча Криминология, но така и не можах да намеря конкретна информация за тази специалност, абсолютно нищичко, а доста се разрових из нета. Най-напред искам да попитам за колежи и университети с тази специалност. Много ще се зарадвам ако ми дадете линкове към сайтовете на тези колежи и университети. Второто, мога ли да запиша направо бакалавърска степен с Криминология и после магистърска степен с нещо друго тясно свързано с Криминологията, или първо трябва да запиша бакалавърска степен -Право и след това магистърска степен с Криминология? Желанието ми е, в за бъдеще да бъда криминолог(профайлър). Следващият ми въпрос е свързан с реализацията след това. Знам, че датчаните са много толерантни, но се пак това, че съм българка ще ми попречи ли да се реализирам? Също така бих искала да попитам, кои предмети да важни при кандидатстване със специалност Криминология, хрумва ми Психологията например, но други? Много ще съм благодарна, ако се намери някой компетентен или поне малко информиран човек, който да ми помогне. Искам да допълня, че нямам нужда от насърчаващи коментари от сорта на, , Стига гледа Хорейшио'' или, , Много филми гледаш'' или, че имало време до тогава! Първо искам да кажа, че мога сама да решавам какво да уча и кога да се интересувам и колкото и да сте доброжелателни с коментарите си от този сорт по принцип е малко дразнещо казвам го с най-добри чувства и благодаря предварително за вниманието и коментарите Ви. :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 5 месеца
hash: 3b995ac45d
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Първо, образованието в Дания е безплатно откъм такси, но имай предвид разходите за живот, които са доста високи.
За съжаление, не мога да ти дам информация за специалността от първа ръка, но в моя университет в Германия има специалност Forensics, което е част от криминалистиката. Оттам идва и разликата- искаш да разследваш случаи или да обработваш случаи? Forensics е в моя факултет, а именно- Факултета по природни науки и се учат химии, биологии и технологии за изследване. Учат също и правни науки и етика, но мисля, че се занимават само с анализ на събрани доказателства. Ако е просто разследване, то не знам как се нарича тази специалност и какво се изисква. Обаче- кандидатстването в чужбина (Европа) не включва изпити по предмети, а просто диплома за средно и сертификат по езика, на който се учи. Така че спокойно- не ти трябва предварителна подготовка.
Аз също подадох в Дания за Биотехнологии и не ме приеха, защото часовете по химия и биология в училище били твърде малко и не отговаряли на техните изисквания. С други думи- преди да подаваш си провери колко часа по какво ти изискват. И не допускай грешката, която аз направих с Германия- когато искаш да учиш на английски не мисли, че местният език не ти е нужен и че ще го учиш в движение. Започни да учиш датски предварително. Повечето германци знаят английски, но не им става приятно като го говорят в тяхната си държава заради теб, не знам дали е същото и с Дания. Плюс това- шансът да си намериш местни приятели без местния език е да не кажа никакъв...
Успех ти пожелавам!

 
  ...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: d91a4a623b
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Погледнах набързо в нета, и видях, че тази специалност я има в Олборг. Но доколкото съм запозната се учи на датски. Всеки университет си има списък със специалности които могат да се учат на английски, всичко останало е на датски. Тук идва въпроса къде ще научиш толкова добър датски в България. Разбира се най- добре е да провериш и дали изобщо допускат чужди граждани в полицейската си система, аз лично не съм чувала, но все пак не е невъзможно. За повече инфо напиши kriminologi danmark в гуугл и сайт по сайт с преводачката :) Успех:)

 
  ...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: 862af0f529
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Forensic science би трябвало да е името на курса, ако напишеш това в гугъл : forensic science course, ще ти излязат страници на различни университети, но за Дания не знам дали има такъв.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 5 месеца
hash: 592e0af8c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Здравей! Няма много общо с въпроса ти, но съм разговаряла с хора, чиито деца са учили там и казват, че е хубаво, но животът там е сравнително скъп. Тоест едното е за сметка на другото и трябва да си помислиш много добре дали ще можеш да си осигуряваш нужното поне на минимум. Успех!

 
  ...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: 350a703e35
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Че гледаш много филми-ясно. Обаче замисли ли се за другите разходи? ! Дания е скъпа страна! Такси няма, обаче и стипендии няма! а наемите са от 700 лв. нагоре! Храната ти излиза минимум 400 лв. Също и не съм сигурен, че съществува такава специалност...

 
  ...


...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: 85cfec0670
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Много благодаря на всички за коментарите Ви :). Forensic science до колкото знам се отнася за криминалистиката, а аз се интересувам от криминологията, а между двете науки има разлика както уточни номер 1. Също така искам да кажа, че съм напълно наясно със стандарта на живот там и съм го обмислила достатъчно със семейството си. Тази тема както и темата за датския език и неговото изучаване, бих казала, че за този момент няма нужда да бъдат обсъждани. :) Другото нещо е, че наистина трябва да проверя дали допускат чужди граждани в полицейската си система, според мен не би могло да има проблем при положение, че съм завършила техен университет, но разбира се това са мои разсъждения, все пак трябва да проуча. Колкото до Олборг преди ден сигурно разглеждах, но открих само, че има право, днес след като Ви прочетох коментарите реших да търся през датския гугал и отново попаднах на университета в Олборг и установих, че има магистърска степен с Криминология както коментира и номер 2, което също ме устройва, така че отново много благодаря на всички. :)Все пак аз продължавам да се интересувам от темата си, така че силно ще се радвам, ако някой друг има информация, например за други колежи или университети и прочие. :)

 
  ... горе^
преди: 10 години, 5 месеца
hash: 862af0f529
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   От номер 3:
6, и какво като е скъпа страна? Момичето точно затова иска да отиде, защото е страна с много висок стандарт и един ден тя може да има шанса да получава датска заплата. Тя щом пита, би трябвало да е наясно, че финансите са основния проблем. Приемите в чужбина стават лесно, после идва трудното, очевидно, че е скъпо. Не и отговаряш на въпроса дори.
Авторке, съветвам те да се свържеш с хора, които са там ( в Дания) онлайн, така ще получиш най-реална представа за нещата и най-полезна информация. Може да пишеш името на някой университет във фейсбук, да видиш какви хора ще ти излязат в търсачката и да им пишеш, очевидно не всеки ще ти отговори, но опитай!

 
  ...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: 43bbcf4294
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Благодаря за съвета, номер 9!

 
  ...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: 0d729382ad
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

11.   Авторке, сега ще ме нахулиш... но помисли си добре. Има агенции, в които можеш да получиш съдействие относно кандидатстването, веднага ми идва на ум Интеграл. Остава въпросът обаче дали ще можеш да се реализираш в Дания след потенциалното сипзавършване - да не говорим, че следователите там може би са държавни служители, а за такива длъжности в цял свят с оглед на националната им сигурност се изисква гражданство на съответната държава. Така че провери добре. Относно финансите, радвам се, че не изпитваш затруднения да си позволиш квартира за 400 евро и храна за минимум още 400 евро, имайки предвид, че само килограм месо там е над 30 лв. Но за датския език сериозно си помисли.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 4 месеца
hash: 4fcc2f3a76
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Благодаря за съвета номер 11 :), наистина трябва да проверя това което ми казваш, а случайно да знаеш колко години трябва да живееш е една държава за да получих гражданство и по специално в Дания?

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker