Българска филология в Пловдивски университет? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121147)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9595)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18510)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Българска филология в Пловдивски университет?
преди: 10 години, 5 месеца, прочетена 4951 пъти
Здравейте! Решила съм тази година да кандидатствам в Пловдивски университет със специалност Българска филология. Ще Ви помоля, ако имате поглед над обучението, преподавателите и учебния процес като цяло, да оставите своето мнение тук.
Също така - ако имате желание - ми пишете как влязохте (с изпит ли се влиза или с диплома), трудно ли ви е самото учене, колко дни седмично сте в университета, и изобщо - всичко, за което се сетите.
Обожавам литературата и българското творчество и мисля, че това е точната специалност за мен. Въпреки това ще бъда много щастлива, ако споделите впечатленията си.
За съжаление нямам познати, учили това и нямам поглед над нещата. Предварително Ви благодаря! :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 5 месеца
hash: 23cfa1f5d6
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Щом си твърдо решена да ставаш учителка по БЕЛ - давай.

 
  ...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: 067ca9c44c
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Не, не и не. Казвам ти от горчив личен опит.

 
  ...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: a41c48e276
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   НЕДЕЙ! Уча БФ и няма по-голям ад... ужасно е!!!! И аз обожавам българската литература и творчество, но тази специалност няма нищо общо. Втора година съм във ВТУ и ако имаше кой да ме спре на времето, щях да съм много благодарна.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 5 месеца
hash: b26e00b446
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Здравей! Аз съм 2-ри курс БФ, в СУ. При нас нивото е над всички останали, кой каквото ще да говори.Но... за специалността.Обожавам я.Наистина я обожавам.Стоим по четири дни в университета, като веднъж седмично сме от 10 сутринта до 6 вечерта. Понякога е трудно.Учат се излишни неща.Кошмарът ми този месец е изпитът по Старобългарски език.
Общата култура е незаменима, възможностите за работа безбройни.Един колега вече издаде стихосбирка, а една друга колега работи в "Труд" (не като стажант). Ако ти се учи, ако си влюбена в езика и българската и световна литература- давай.И не слушай икономистите. За тях вечно ще сме "учители по български".

 
  ...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: 067ca9c44c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Здравей! Искам да ти споделя моя горчив опит, без да ти давам насоки дали да учиш това, или не- ти сама ще си решиш.
В училище много обичах литературата. Винаги изкарвах шестици, постоянно четях книги(и сега продължавам), дори и на матурата по БЕЛ изкарах 5, 64. Така се класирах първа и записах, с надеждите, които имаш ти- ще изучавам българско, чуждестранно творчество и изобщо неща, които са ми в кръвта, само че записах задочно, защото ми се налагаше да работя, тъй като на мен няма кой да ми дава пари.
И така: в началото беше много лесно, даже смешно лесно. На първият ми изпит трябваше да направя презентация на Power Point на тема по мой избор. Следващия се състоеше в диктовка на текст, а ние трябваше да го напишем без правописни, пунктуационни и граматически грешки(само да вметна, че се извинявам за грешките, които допускам в момента, но искам да ти обясня колкото се може повече неща, а нямам много време). Изкарах 6 на двата изпита. Но всичко беше до тук.
Започнахме да изучаваме предмети, за които трябва да си някакъв вундеркинд за да изкараш някаква по-прилична оценка- например 4. Имахме един преподавател, доц. Бучков, който казваше:"Едно време, преди много години, имах една студентка, която изкара 5". Всъщност няма как да изкараш повече. Всичко е суха материя, почти еднаква и безинтересна. Всичко ти се слива и не можеш да направиш разлика между едното и другото. Не можеш да го назубриш. Не можеш и да го разбереш. Просто трябва да го знаеш. Също и няма как да препишеш, защото после има и устни изпити. И ако все пак си решила да го учиш, се приготви много сериозно. За един изпит ти дават 30 теми от по 50 страници. И трябва да знаеш всичко, защото ще получиш към 3-4 въпроса от различни теми, от различна част(може от началото, средата или края). Дори да знаеш перфектно 25, получиш ли въпрос от другите 5 и не успееш да отговориш-2.
Така, аз, за една година се смазах. От работа учене, от учене работа. По цял ден, всеки ден. И средно оценките ми бяха 3-4. И познай- накрая се предадох. Захвърлих целия си труд и всички пари, които дадох за учене. Но не съжалявам. И все пак желая ти успех!

 
  ...


...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: fba554ed4b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Здравей. Уча същата специалност в същия университет. За трудното - лесни неща няма, за реализацията лично се дразня от факта, че като кажеш на някого, че учиш БФ и ти казва "ааа, учителка!". Та, потокът е голям (над 100 човека в курс), първата година има доста трудни изпити, като цяло уводи. Във втори курс ще учиш един славянски език (полски, сръбски, чешки), руски език задължително, руска и славянска литература. Не се влиза трудно, аз лично влязох с матура.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 4 месеца
hash: 253fe1ba2d
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   . Мило момиче,работа няма да си намериш - това е сигурно с тази специалност...Казвам ти го от опит. Има много гадни изпити като старобългарски език,западноевропейска л-ра и т.н

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker