Фокус при учене. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121195)
 Любов и изневяра (29709)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6473)
 Здраве (9600)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18525)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Фокус при учене.
преди: 10 години, 4 месеца, прочетена 1772 пъти
Първа година студен съм и в сесия ми се налага да изчитам и асимилирам значително количество материал от порядъка на 200-300 стр. за изпит. Проблемът е в това че изпитвам значителни затруднения при изчитането и асимилацията на текста. Предварително разкарвам от полезрението си всичко което ме разсейва и сядам сутрин с идеята че днес трябва да мина през стотина страници но изпитвам изключителни затруднения в това да се концентрирам над материала. Чувствам как едва ли не се напрягам физически докато се стремя да проследя мисловната нишка на текста и на всеки 5-6 реда я губя и се връщам назад. Все едно през едното ухо влиза а през другото излиза. Не усещам кога се отплесвам. А отплесването в случая е все едно защитна реакция на организма от претоварване тъй като наистина не съм притеснен от външни фактори а в съзнанието ми нахлуват хаотични ниско значими мисли и то все някак неусетно хващайки се 10 секунди по късно. Асимилацията на 1 страница ми отнема 20 мин. вместо 3-4 мин. като при прочитна художествена книга и изчитайки 2-3 стр се чувствам значително изморен от стремежа си да се държа фокусиран а все още е изминал едва час и ми остават 97стр за деня ако е необходимо да следвам нормата тъй като времето наистина е фактор. Да не говорим че това е само 1 прочит. Как да се справя с проблема които ме прави така неефективен? Разполагам с малки срокове от време и като че ли това че ми е трудно да се фокусирам и напредвам бързо ме кара да правя по чести почивки, да игнорирам недостига на време и да оставям нещата да се натрупват все повече и повече.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 4 месеца
hash: 9de1073b47
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Знам за какво говориш, същият съм.
Просто не си давай толкова зор да следиш нишката, повярвай ми, дори и да имаш усещането на съзнателно ниво, че не разбираш нищо от прочетеното и си изтървал материята, която четеш, то на подсъзнателно ниво всичко остава запаметено.
Много пъти съм се убеждавал, например когато чета по-тежки книги, губя нишката много често на всяка една страница, и преди се връщах назад... веднъж пробвах да не го правя, и когато завършвах отделните глави се върнах мисловно назад, и осъзнах, че съм асимилирал цялата информация в тях.

За това - просто не си давай зор и чети, дори машинално. Няма страшно, просто различни видове памет.

 
  ...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: 39b3d03712
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Това според мен е най-често срещаният проблем сред нас, студентите. Аз бих ти препоръчала да проучиш за някакви добавки, които помагат за съсредоточаването. Аз отскоро почнах да взимам желязо с витамин ц, на опаковката пише, че помага за умора. Също така, кафето може да ти помогне, въпреки че е вредно. Енергийните напитки имат ефект веднага, но те са още по-вредни. Тъй че е важно да взимаш стимуланти само ако е много напечено, защото вредят на организма. Аз лично понякога правя компромиси, защото в крайна сметка ми е важно да си взимам изпитите, но енергийни напитки спрях да пия отдавна.
Също така, не пренебрегвай ефекта от храната, която консумираш. Всичко това влияе на твоя организъм и обяснява защо не можеш да се съсредоточиш.

 
  ...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: 7dc1bba907
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Tова са негативните ефекти на интернета. Получаваш много инфо наведнъж, мозъка препуска от сайт на сайт и от банер на банер и не се застоява на едно място. Така изчезва способността му за съсредоточаване.
Когато четеш книга се получава точно обратното-държиш мозъка на нишката-идея чак до степен медитация и не го изтърваш.
Тези ефекти са добре известни на когото трябва и неслучайно натириха хората в нет-а.
Нет-а е една химера, илюзия. Ако го използваш умерено няма да имаш проблеми, но попаднеш ли в лапите му с теб е свършено.
В книгите е истината, приятелю.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 4 месеца
hash: c00ae62376
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Този метод, който предлагам, е малко изморителен. Нагласяш си алармата за около 6 часа сутринта, ставаш и започваш да си четеш и учиш. Когато мислиш, че е достатъчно пак си лягаш и така. Знам, че звучи малко тъпо, но аз правя така... Надявам се да съм помогнал.

 
  ...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: 1550694491
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Аз съм същата, абсолютно. Ще следя темата :))

 
  ...


...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: 2fbae893aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Гладай по интернет видео лекции на темата, по която учиш и след това изчети материала, който трябва да научиш за изпита. Със сигурност ще ти е по-лесно.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker