Къде е по добре в гимназия или в техникум? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120674)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Къде е по добре в гимназия или в техникум?
преди: 10 години, 2 месеца, прочетена 7231 пъти
Здравейте, тази година ми предстоят изпити и се чудя къде е по-добре в гимназия или в техникум. според някои е по-добре в гимназия, а други твърдят обратното. Моля ви дайте ми съвет.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 2 месеца
hash: 7db578b66e
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   1во - „техникуми“ вече няма. Има професионални гимназии. Ти трябва да вземеш решение. Всичко зависи от това, до колко си добър/ра в училище и до колко искаш да следваш. Ако учиш в гимназия и не хванеш добър успех и не влезнеш в университет, лошото е, че няма да имаш никаква професия или специалност.
Ако учиш в професионална гимназия и в последствие все пак решиш да не учиш висше, то поне ще имаш специалност, с която можеш да работиш. 70% от българите нямат висше!
Внимателно обаче трябва да си избереш специалността - много в момента има глад за ел. техници и механици наприемер, но не и за шивачи да кажем, а и винаги можеш да дадеш газ и наравно с другите да следваш.
Аз съм завършила например професионална гимназия, елитна, но все пак - професионална гимназия и това нито ми попречи да завърша в чужбина, нито да науча езици и математика на много добро ниво. Всичко си зависи от теб. И макар, че никога не ми се наложи да си търся работа със средно специалното си, имам специалност, която и до ден днешен не би ме оставила гладна, докато често хората с моето висше образование не могат да си намерят работа. Фирмата, за която работя в момента също набира само хора със средно образование - просто такива хора ни трябват. Висшисти много, но добри среднисти с практика - малко.

 
  ...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: e808d4db62
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

2.   Ами зависи какво искаш да учиш. Ако има някой конкретни предмети, които държиш да изучаваш по-засилено е добре да избереш паралелка с такива или сходни профили.

 
  ...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: e6d3f82155
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Ами първо си зависи какво искаш да правиш в бъдеще. Ако смяташ да учиш само средно, то тогава професионалната гимназия (бивш техникум) е по-добрият вариант, че поне получаваш някаква професия, а не излизаш с едната гола диплома. Виж, ако след това смяташ да учиш и висше гимназията, най-добре профилирана, е по-добре. Нали се сещаш, че ако ще кандидатстваш право е добре да си с диплома от езикова гимназия, а не с диплома по готварство? Освен това за много професии в бъдеще ще ти е много полезно да знаеш добре западен език и ако си завършил езикова гимназия или езикова паралелка това си е в плюс. За това много си зависи какви са ти плановете за в бъдеще. Лекар ли искат да ставаш? Инженер ли? Или готвач? Не че ако си завършил професионална гимназия не можеш да учиш висше, можеш, ама ще ти е по-трудно. За това помисли си.
А и още нещо, зависи си от оценките ти. Ако едвам скърпваш 3 и ученето ти е последна грижа професионалната гимназия е по-добрия избор. Защото дори и по някакво чудо да те приемат в езикова или в математическа гимназия, направо ще ти стане тъжно, защото там от учениците се очаква доста и съответно е по-трудно. Та всичко си зависи от теб, от твоите желания и от оценките ти. Никой не може да го реши вместо теб, даже дори вашите нямат право да ти се месят. Все пак това си е твоя живот и твоят избор.
Успех!

 
  ... горе^
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 1e67bed9f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

4.   Всичко което мога да кажа, вече №1 го е казал.
Не следваш ли висше след гимназия, нямаш професия и оставаш и по ниско от тези, които поне имат професията си от техникума. Обаче ако си сигурен/а, че си добър/а в училище и ще учиш висше, много добра подготовка дават математическите, икономическите и езиковите гимназии.
Човек трябва да си прави планове според собствените си образователни възможности и според финансовите възможности на семейството си.
Съветвам те ако родителите ти нямат кой знае какви финансови възможности, да завършиш някъкъв техникум, пък от там никой няма да ти пречи и да следваш след това. Ти си имай занаята, пък може и на 40 г да завършиш висше, тоест когато имаш собствени финансови възможности.

 
  ...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: e2c93247fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

5.   Каквото и да се пише, важното е след това. Без висше си за никъде. Всеки ти търси образование, ценз. Много внимателно прецени как ще желаеш да се развиваш в професионален аспект. В момента има много ПГ-та с мениджмънти, икономики и т. н. Но какъв мениджър или икономист ще си без висше? ! Ако записваш ПГ - хранително-вкусова промишленост, това ти гарантира след това една професия, за която не ти трябва висше. Имам познати готвачи, които изкарват по 2000 лв. месечно. Както и имам познати вишисти, които си работят по специалността, но изкарват по 700 лв.

 
  ...


...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 4d36b72b89
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Всъщност има техникуми! Аз уча в строителния техникум.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 2 месеца
hash: badb1abd25
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Техникум (=Професионална гимназия)!

 
  ...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 98695e7bcf
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   До номер 6 можеш ли да ми кажеш за твоето училище дали си доволна/ен от специалностите, учителите, децата и изобщо от всичко защото и аз мисля да ходя там и бих се радвала на някаква информация. Благодаря предварително. А до автора успех с решението и нека избере да е там където ще се чувства най добре.

 
  ...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 83166c1dd8
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   Езиковата гимназия има две преимущества: първо, научаваш езика, който си избрал, като роден, а втория - на много високо ниво. Ако си избрал техникум (проф. гимназия), то след 12 клас си излизаш направо с професия.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 5c2db8c6bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Разликата дали ще завършиш гимназия или техикум(Професионална Гиманзия) е една. От техникума излизаш с професия и не е задължително да следваш, а в гимназията ако след като завършиш не следваш, най-много да отидеш да метеш пред общината! :) Иначе ако искаш можеш и в 11 клас да се преместиш от техникум в гимназия, (и обратното) така че не се притеснявай! Учи уроците и си гледай бъдещето! :)

 
  ...

...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 96a048c45f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Благодаря за съветите.От авторката.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: ab32be7784
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Как минаха изпитите

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker