Тежък избор относно свободно избираемата матура след 12 клас.. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121049)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Тежък избор относно свободно избираемата матура след 12 клас..
преди: 10 години, 3 месеца, прочетена 10477 пъти
Охх много ми е сложничко в момента.. След година ще завършвам, а още се вея някъде из облаците и не знам, какво искам.. дам объркана съм.. Принципно мислех история, защото ми се отдава (е не съм чак такъв гений, ама все пак ме бива), но се притеснявам, че няма да се справя, защото нещата се забравят (не може всичко да се помни). После се замислих дали да не избера биология, защото всеки казва, че е лесно, но, като се замисля тя не ми върви много.. Също така и се спрях за момент на психологията, но веднага я зачеркнах от мислите си и минах на география.. позамислих се и разбрах, че макар и да е ''лесна'' според повечето, винаги резултата е катастрофален, ако не ти се отдава наистина.. Та, моля споделете, вие на кой предмет се спряхте и колко изкарахте!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 3 месеца
hash: f3715b5bec
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

1.   Ще ти кажа едно и ме слушай внимателно - НЕ избирай биология!!! Толкова скучен предмет няма! Аз се подведох да държа матура по биология и сега си чупя главата, чак ми се плаче... официално пише, че се учат учебниците за 9 и 10 клас и част от 8ми... ДА АМА НЕ!! Мършите ми казаха вече след 3месеца че се учело и допълнително още 2учебника някакви теми... такава скука... искам да се самоубия направо...
та.. още веднъж..
НЕ ИЗБИРАЙ БИОЛОГИЯ /казва ти го човек който преди я харесваше/

 
  ...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 875ef3b371
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Аз в гимназията учех Немски език и съответно го избрах като втора матура. Без да съм се готвил изкарах 5, 60. По принцип тези матури, които се знаят като "лесни" и много хора ги избират нарочно се пускат все по-трудни със всяка изминала година. Трябва да се гледат основно две неща: За кой предмет ще е необходима най-малко подготовка и какви възможности за прием в университет дава. Първото става като се решат няколко падали се вече матури (има ги в нета), а второто може да се намери от сайта на всеки университет. Тук е мястото и да вметна, че за медицинските университети матурите по био/химия са повече вреда от колкото полза.
Успех!

 
  ...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 4cdb60a918
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

3.   Аз по принцип избрах математика-изкарах почти 5-ца, но според мен, най-лесната матура е психология!

 
  ... горе^
преди: 10 години, 3 месеца
hash: e0a4fa77db
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

4.   история(нямаше какво друго, не ми е слабост)5, 40

 
  ...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 4a3b90b1c7
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

5.   ако искаш да учиш след това, избери предмета които ще ти трябва... Аз карах биология и изкарах добър резултат, матурите не са толкова трудни...

 
  ...


...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: dfcf05714b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Ако знаеш език, избери него, матурите по език са най-лесните. За другите не мога да те посъветвам, но биологията определено не е от лесните. Имаш още доста време да мислиш -ако не се лъжа, някъде март месец в 12. клас се подават документи (аз завърших миналата година и ми е прясно). Но най-добре се спри на език.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 3 месеца
hash: ca55e4743a
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Географията не е лесна. 40 са темите от конспекта за развиване и това само за география на България, а за световната да не говорим. Отделно пък са всички подробности за полезните изкопаеми, регионите и куп други.
Историята е океан. Години, имена, страни... и теми за развиване.
Психология... ами надявам се знаеш, че матурата обхваща целия философски цикъл - Психология и логига, Свят и личност, Философия.
Чужд език = океан от думи, глаголни времена... чудо...
Биологията.. ами не е чак толкова сложна като вземем впредвид, че матурата е тест от 50 въпроса без тема за развиване. И какво като не си ОК с нея? Нима с другите предмети сте си първи дружки? Съмнява ме. За всеки един предмет ще се отделя по известно време за подготовката, въпросът е в рамките на разполагаемото време, дали ще успееш да се вместиш?

Не знам, но е най-добре да обмислиш всичко предварително, а не в последния момент. Успех

 
  ...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 1719cc07e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

8.   Ако си мързелив и все търсиш да ти е лесничко - която и матура да избереш, ще се омажеш. Хубава оценка, на какъвто и да е изпит, се изкарва с предварителна подготовка.
Много са ми интересни твърдения от рода на - по География е най-лесно. Това, че знаеш посоките, две-три планини и реки, не означава, че всичко си знаеш. Мой познат, си мислеше така - скъсаха го 3 пъти по география, накрая избра английски и мина.
Според мен, не трябва да търсиш най-лесната матура, а тази която ще ти свърши работа. Сядаш и учиш, това е.
Успех

 
  ...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 68d6bd967d
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   Географията е гадна, недей да държиш нея. Не знам номер 1 какви глупости дрънка за биологията, но аз лятото преди 11 клас (т. е. това лято) правих разни матури, давани минали години и ми си сториха доста леснички и без да съм учила целия материал още, та към биология по-скоро съм се насочила за догодина

 
  ... горе^
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 4a5dc7dcaa
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   За мене една от най-неянгажитащите матури е по Английски. За нея с най-малко учене ще успееш да я минеш поне с 4. Ако имаш сертификат за C1 вероятността да изкараш минимум 4, без почти никаква подготовка, е огромна. Втората много лесна матура е тази по Математика, но само ако подготовката ти в 10 и 9 клас е била много сериозна. Матруата по математика е и най-сигурната матура, защото ако си решиш всичко няма от къде да изгубиш точки. По философски цикъл резилото е голямо. Това е много гадна и неприятна матура, която може да я, а може и да не в направиш добре. Проблемът с нея и тази по Български е, че на есетата не знаеш какъв човек ще ти се падне и как ще ти проверява матурата. На времето имах по Български преподавателка, която ми пишеше на есетата по 10-15 точки (тоест тройка) и после на реалната матура изкарах 28 точки на есето и имах среден резултат- 5.89. По философия имах 5.67 среден резултат като от есето ми бяха дадени 29 точки от 35. Но аз и с философия и с български се занимавах от 9 клас, изключително сериозно. По математика в Софийски университет изкарах 4.45 и влязох математика.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker