Моите слаби предмети - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Моите слаби предмети
преди: 10 години, 3 месеца, прочетена 3436 пъти
Здравейте! Момче съм на 15 години и съм в 8 клас! :) Тази година уча в ново училище с нов клас и се справям добре, но само по някои предмети! Силните предмети са ми Английски, Български и Математика. Като почна да уча думите си по английски и за 30-40 мин. съм си научил 20 думи. По Български, веднага намирам правописните грешки, пунктуацонните грешки и т. н., но другите предмети ми са слаби. По Физика 1-вият срок завърших с 4, което е долу-горе добре, защото във Физиката има и Математика, но само толкова. По Биология, Химия нищо не мога да разбера. Колкото и да си чета уроците, сестра ми(която е по-голяма) да ми помага, на частни уроци да ходя, нищо не мога да запомня. По Биология само 3-ки изкарвам и то като е на тото, само една 5-ца изкарах, защото г-жата ни позволи да ползваме тетрадките. По Химия също не разбирам формули, валентност, дисоциации и т. н. Как да изляза от това положение, защото започнах с 3-ка по Биология, с 2-ка по Химия и с 3-ка по Физика, моля помогнете ми.

П. С. на хейтърите не обръщам внимание, така че спестете си времето да пишете коментари под историята ми :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 3 месеца
hash: 5d8166e640
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Спокойно, мила всеки е имал силни и слаби предмети в училище и особено в гимназията където нещата се учат сериозно няма как да имаш 6 по всичко. И мен едно време математиката и физиката ме докарваха до отчаяние, но пък по литература и история бях най-добрата. Какво да правиш всеки си има талант. На един едно му се отдава на друг-друго. За това не се отчайвай и си учи по всички предмети, а по тези, които не ти вървят гледай там да изкараш някакви 3 и 4 колкото да минеш, пък после в живота никой не го интересува колко си имала по химия в 8 клас и на теб никога няма да ти се налага да се занимаваш с тази наука повече. Да, знам, че има много родители, които са свръх амбициозни и правят големи проблеми за оценките, ама от опит ти казвам не е толкова важно. Така, че горе глава и успех! Толкова хора преди теб са завършили гимназия и ти ще успееш! А после в университета, особено ако те приемат в желана специалност, е доста по-приятно.

 
  ...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 6132d219a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   От Автора (не от авторката :D)
1-во не съм момиче, а момче и 2-ро проблемът е, че не родителите ми, а аз искам да се справям отлично по всичко. Ако не е отлично поне да е много добър :) Колкото и да чета, колкото и да уча, нищо не запомням..

 
  ...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: db795f99da
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   При химията и биологията трябва да разбираш нещата не да ги запомняш като при математиката. Химия започва да се учи в седми клас от там са пропуските ти, там се учи формули, валентност, дисоциации и т. н. в 8 клас се надгражда над знанията от 7, а ти имаш доста пропуски.
На твое място бих седнал един уикенд да изгледам клипчетата по химия за 7 клас в "уча се" да се мъчиш да разбереш кое от къде идва и защо, ще видиш, че нещата са толкова прости, колкото две и две е четири. после след време сядаш и натискаш другия предмет ще стане ще видиш. В уча се май вече е платено гледането, но е евтино и си струва, преподават материала в клипа толкова интересно, че се разбира лесно.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 6132d219a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   От Автора: Да пропуските са ми от 7-ми клас, но не съм се разболявал (т. е. не съм отсъствал) и всичко слушах. Проблема е, че който или каквото да ми ги казва и да ме учи, аз няма да ги науча. В смисъл ще ги науча, но на другия ден ще е все едно почвам от начало :/

 
  ...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 6aea6e1f94
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Здравей.
Аз съм от хората, които докато не проявят интерес към нещо, колкото и да внимават, не могат да го научат. Английският ми беше слаб до 10-ти клас, докато не ми стана интересен (главно от употребата на интернет). Сега съм 12-ти и нямам никакъв проблем, освен теоретичното помнене на граматиката, но някак си успявам да се досетя как точно трябва да направя изречението/думата, а почти не съм сядала в нас да уча, допускам сравнително малко грешки. Просто ми е интересно и внимавам в час.
Може би и при теб е така, не знам как да ти помогна, освен да те посъветвам да посещаваш консултации, да питаш за това, което не ти е ясно. Ако стоиш на задните чинове се премести на 1-вия, където да можеш да виждаш дъската и да чуваш учителя докато обяснява. Относно трудното запомняне на тези неща те разбирам напълно.
(А няма да ти казвам как съм си изкарвала оценките по биология, защото не искам да ти давам лош пример, не се гордея. В своя защита ще заявя, че госпожата изпитваше доста гадно. )

 
  ...


...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 5675cda65b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   проблема е че си самонадеян.
Всъщност си един посредствен ученик.
Истината е че на вашето поколение критериите ви са силно занижени, точно за това ти се е удало да изкараш няков добра оценка по български математика и англииски.
(за математиката не бързай да се хвалиш още не си минал геометрията, теореми аксиоми- в алгебрата пък още не си стигнал дори до производни, граници на функции, изследване на функции, )
така че за математиката е рано да се каже.
Относно химията, биологията, физиката, - това са фундаментални предмети, които изискват РАЗБИРАНЕ И НАДГРАЖДАНЕ>
Ти сам каза по английски за 30-40 минути си научил бил 20 думи.
Като цяло очакваш резултати и ги обвързваш в срокове.
Сядаш да учиш, и очакваш за 30-40 минути да научиш всичко.
Добре да речем по английски като изтървеп една дума ще запомниш
другата и пак нещо си научил.
Във физиката биологията и химията обаче нещата не седят така.
Там ако не си разбрал първото изречение не пристъпваш към второто
А ти искаш с механично четене да постигнеш резултат
Тук няма да успееш
Не стават нещата така.
Небрежните усилия водят до нулев резултат.
трябва да си промениш нагласата. Към тези предмети.
Малък съвет от мен- по тези предмети като учиш си води записки -
Следвай точките на уроците и си записвай най важното от тях
Използвай моя метод и пак пиши да видим дали още си на това дередже

 
  ... горе^
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 9bb597d0c7
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Според мен основният ти проблем е, че имаш пропуски, дори и да си посочил, че не си отсъствал и нямаш такива. Както писаха по - горе, погледни видео уроците в Уча. се, много добър сайт, обаче сега се изисква абонамент, макар че началните уроци все още ги има. Ако не ти се плаща за абонамент, погледни поне тези уроци, които са безплатни. Гарантирам, че ще ти помогнат. 7-ми клас съм, в момента уча химия и биология(тези предмети, които са ти много кофти) и бих казала, че разбирам прекрасно уроците(пфф, май излязох много надута, а? ), а химията и биологията са ми много интересни. Започни отначало и ако имаш познати, помоли ги за учебник по химия за 7 клас, прочети всичко отново, пробвай да се упражниш с някой тест. Гарантирам ти, че ще постигнеш поне минимален напредък, ако се занимаеш за час. Надграждай и надграждай и ще видиш, че ще успееш. По биология за съжаление не знам как да ти помогна, лично на мен ми е много интересна и явно затова така се получава, че всичко разбирам, а нямам нужда от допълнителни занимания. Но поне по химия би трябвало да вдигнеш малко нагоре...

 
  ...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 59648bcad5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   От Автора:
Номер 6 нямах предвид, че си давам срокове. Просто дадох пример как за кратко време научавам каквото трябва. А както казах, на частни уроци съм ходил, не са ми помагали :)

 
  ...
преди: 6 години, 15 дни
hash: fbc84a8532
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Химията, биологията и математиката са доста трудни

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker