FCE и CAE сертификати - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121141)
 Любов и изневяра (29694)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21890)
 Семейство (6468)
 Здраве (9595)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18507)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

FCE и CAE сертификати
преди: 10 години, 3 месеца, прочетена 4888 пъти
В момента карам подготвителен курс за FCE, на края на годината е изпитът който струва 300 лв за регистрация и при преминаването му се взима сертификат за FCE. Та въпроса ми е - има ли смисъл да давам пари за изпита, какво точно ми дава той, не можах да намеря в интернет точна информация за това. Чух от познати че CAE е важният изпит (следващото ниво) който със сигурност ще взема. Въпроса е - да си губя ли време и пари (300 лева не са си малко) за FCE изпита, или да го пропусна и догодина да си се запиша на подготовката за CAE и на края на другата година да го взема. Общо взето - какво губя и какво печеля ако съм взел FCE и CAE и ако съм взел само CAE. Благодаря предварително!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 3 месеца
hash: e065704332
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Аз лично не бих се явила на FCE - сертификат за владеене на езика е, но не доказва достатъчни познания и не важи пчти пред никъде. Има някой университети, които го признават, но са сравнително малко на брой. За повечето ти трябва CAE - за по-сигурно взет с B или A. Същото е за работа. TOEFL и IELTS също на много места се признават, но са с давност, а не са доживот като тези на Кеймбридж.
Тоест този сертификат, ако мислиш да ходиш в чужбина няма да ти е много полезен. За българските работодатели предполагам върши работа, ако въобще ти изискат сертификат. За мен това са 300лв дадени за нищо - още поече, че ще си явиш и на CAE.
Ана

 
  ...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 7151c86534
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

2.   И аз миналата година като теб се явих на FCE и го взех. Догодина планирам да отида на CAE. Няма значение дали е изпит, състезание или олимпиада. Ти натрупваш опит. Ако се явиш на 1-ви сертификат и изкараш около 90% в документа ще пише, че достигаш C1. Също ще придобиеш самочувствие и мотивация да вземеш и други сертификати. Това не са пари, хвърлени на вятъра. Аз имам съученици, които решиха направо да се явят на втори сертификат, но сега не съм много сигурна, че още имат желание за това. Те не знаят какво представлява изпитната обстановка и си мислят, че е много лесно. Някои дори мислят да не ходят на никакви сертификати. Ти си решаваш, но 1-ви сертификат въобще не е безполезен.

Успех!

 
  ...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 66d38aef60
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Ако смяташ да учиш за САЕ и със сигурност да се явиш на изпита, няма смисъл от FCE. Но пък е добър опит при всички положения - самата подговка за изпита много дърпа нивото нагоре.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 6a0b220366
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Вземи направо втория САЕ аз направо за него се готвя!

 
  ...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 4051432814
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

5.   Аз постъпих точно така - изкапах си нивото за FCE , но не се записах за изпит.Изкарах си и следващото ниво за CAE и направо се записах за този изпит и си взех сертификата.Няма смисъл да се явяваш на FCE , ако със сигурност възнамеряваш да си вземеш CAE.Разликата между двата изпита като трудност е голяма.Вторият ти дава възможност да учиш в университети с преподаване на английски в която и да е страна , както и много по - добри шансове при интервюто за работа . CAE си е CAE и веднъж взел ли си си го , нямаш абсолютно никаква полза от първия . Защото при един прием във ВУЗ или кандидатстване за работа , ти ще приложиш най - добрия , който имаш , а не и двата . Просто напълно ще ти е безсмислен FCE , ако си вземеш втория . Ще събира само прах у вас. FCE е предназначен за работещи хора , не за кандидатстване , и то пак вече ненавсякъде го считат за достатъчен. Докато споменеш ли само , че имаш CAE , веднага ти казват , че нямаш нужда да представяш каквото и да е друго доказателство за английския си.Даже не те питат с каква оценка си го взел . Единствено ако ще ходиш в Англия , всеки уни си има изискване - дали с A , B или C , макар че и това е съвсем условно и пак приемат . Но за FCE там и дума не може да става , освен ако не ходиш да вършиш "черна работа " като имигрант / помощник в бар , мияч , прочие / Не си давай парите за FCE . Учи за CAE !!

 
  ...


...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: d2b15e7d71
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   FCE за кандидатстване в чужбина(университет) няма да го приемат почти никъде( да не кажа изобщо), и според мен няма смисъл от него, по-добре се подготвяй за CAE направо. аз така направих, след месец ще ходя на CAE изпит, който ми го искат и приемат от всички унита, където кандидатствах. за него вече си струва. успех

 
  ... горе^
преди: 10 години, 2 месеца
hash: de311c6cea
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   За да свикнеш с обстановката на изпита има нещо наречено 'пробен изпит' в "няма да споменавам името на школата" е 50 лв. и е в съвсем реална изпитна среда, а ако си караш курс за подготовка в същата тази школа имаш mock exam в края на курса, което си е пробния и е безплатно. Моят съвет е - CAE! Ако се прави нещо- да се прави като хората! Така разсъждавам аз :)

 
  ...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: c7cd84a434
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

8.   Ако така си тръгвал да пропускаш изпити, по-добре направо вземи СРЕ. Хем ще си спестиш парите от САЕ, хем ще ти е напълно сигурно приемането в университет с английски, защото в болшинството университети в Англия приемат САЕ само ако е изкаран с А. Затова път СРЕ го приемат с С.

 
  ...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 48f097f6e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   И аз смятах до последно да се явя на ФЦЕ, обаче се отказах, защото исках да уча в Германия, а ми казаха, че е по- добра да извадя САЕ и си изкарах него- едно ниво по- нагоре винаги е по- добре! Но все пак зависи конкретно от твоите бъдещи планове кое ще ти послужи по- добре. :)

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker