НБУ - ТОП тест - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121010)
 Любов и изневяра (29665)
 Секс и интимност (14343)
 Тинейджърски (21872)
 Семейство (6460)
 Здраве (9584)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3165)
 Образование (7293)
 В чужбина (1649)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18475)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

НБУ - ТОП тест
преди: 10 години, 1 месец, прочетена 28580 пъти
Здравейте! Тази година мисля да кандидатствам в НБУ, но там разбрах, че се влиза с ТОП тест. Ако някой е кандидатствал там може ли да каже какво трябва да се подготвя за него и трудно ли се влиза в НБУ? Да отбележа само, че не живея в България и до сега съм учила в чужбина, така че този ТОП тест ми се вижда доста труден. Като цяло какво мислите за университета? Благодаря предварително.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 1 месец
hash: c14e5a7a84
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Тестът в НБУ е повече обща култура, нищо кой знае какво - няма някой да не го е взел...
Относно НБУ - ако искаш бъдеще и имаш амбиции за нещо - бягай надалече от там!!
НБУ е такъв университет, че и едно кученце да вържеш там, стига да му плащаш семестрите и то ще завърши...
Колко ще ти даде университета е спорно, а колко ти ще вземеш като знания от там също, но едно е сигурно, дори и всичко да вземеш, винаги ще си по-долна ръка кадър пред работодателя само защото в дипломата ти пише НБУ - университет който се слави с това че куцо кьораво и сакато влиза и изкарва без проблеми....
Какво искаш да учиш там?

 
  ...
преди: 10 години, 1 месец
hash: 7345911a77
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

2.   Не ходи там. Иди в Софийския, даже в Унсс ако трябва. Но недей да ходиш в НБУ, това е най-пропадналият университет.

 
  ...
преди: 10 години, 1 месец
hash: 6dc5bff69b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   ТОП теста представлява тест от 100 въпроса, като е необходимо да покриеш минимума от 40 верни. Не съм сигурна, но мисля, че мнинималния успех, с който могат да те приемат е 4, 50.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 1 месец
hash: 071da117d7
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

4.   Отиди в университета и се информирай. Вземи си примерни топ тестове. Включват въпроси от всички предмети в училище.
аз съм завършила нбу и съм много доволна. Ако имаш желание да учиш, постоянно се организират различни семинари и ти дават право на реализация. Ако не ти се учи, може и да не посещаваш лекциите, няма да ти пишат отсъствие и можеш да се явиш направо на изпит. В интернет се качват учебните материали. А можеш и да си влачиш изпитите с, години или ако не си посещавал тази година даден курс да, го посещаваш догодина. Общо взето е много либерално, стига да имаш желание да учиш, защото има много студенти, които само си плащат, а не учат и им се чуся на акъла.
Отделно базата е много добра, компютри, спортни съоръжение, богата библиотека (ако търсиш книга и я няма, я купуват и ти я дават).
Топ теста си е труден. Взима се и оценката от дипломата плюс изпита за специалността. Ако на първо класиране не те приемат, то на второ или трето си вътре, защото много от приетите се отказват, защото са ги приели и в държавни университети, където е по евтино.
Преподавателите също са на ниво, с някои изключения, но като цяло както казах съм доволна.

 
  ...
преди: 10 години, 1 месец
hash: c5d4319298
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

5.   Аз завърших университета и съм много доволен. Имаш избор ако ти се учи университета дава страотни възможности, ако не ще закрепиш 3-ките. Относно ТОП-а ако си учил сериозно досега единственото което ще те затрудни за въпросите от Литература. Има 10 различни вида въпроси, литература, бг език, химия и тн. Успех!

 
  ...


...
преди: 10 години, 1 месец
hash: 2f0a9509dc
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

6.   Аз уча в НБУ и мнението ми относно университета е изцяло положително. Ако имаш желание за развитие, знаеш с какво искаш да се занимаваш, редовна си, посещаваш различни семинари - ще останеш доволна. Но е много важно какво точно искаш да учиш, така че помисли добре, запиши нещо наистина с желание - тогава си заслужава. Ако ще е да отбиваш номера и нямаш време да посещаваш университета, не мисля че има смисъл, тъй като и таксата не е малка. Имаш ли желание, това е мястото, а ако имаш отличен успех, може и да получаваш стипендии. Кредитната система е изцяло по европейски стандарт, така че имаш опция и да продължиш обучението по специалността си в чужбина. Общо взето всичко е на ниво, отрицателни мнения е нормално да има, но ми прави впечатление, че са от хора, които не са учили тук, не познават начина на обучение или са учили нещо с нежелание. И аз отначало имах някои резерви, но се изненадах много приятно, голяма част от преподавателите са най-добрите от други софийски университети, така че сама си прави изводите за тези мнения. Освен това има специалности, които ги няма на друго място в България. Но както всичко в живота, от теб зависи как ще се развиеш, имаш си базата, избор, помисли и разучи много добре накъде ще се насочиш. В случая това е най-важното, за да имаш желание за развитие и да извлечеш ползите от своето обучение, дали в НБУ или в друг университет.
За ТОП теста като начало се сдобий с примерни такива от всички минали години, решавай много от тези тестове, виж си пропуските... Именно по тях може най-лесно да се ориентираш на какво да наблегнеш при подготовката. Нещата като цяло са 10-12 клас, има и логически задачи и семантика, което е доста добре, защото се вижда реално какво мислене имаш и ако имаш пропуски от другите науки, там може да дръпнеш с точки. Това беше при моя прием, предполагам нещата не са се променили. Вече ако си се насочила към специалност със специализиран изпит (може да видиш кои са тези специалности в сайта), доста водещо е как ще се представиш на този изпит, заради формирането на общия бал, там подготовката е доста по-сериозна, отколкото при теста... А за ТОП-а - решавай много тестове, може да отидеш на всички дати и да свикнеш, което е хубаво. Подготвиш ли се и знаеш ли какво искаш, няма от какво да се притесняваш;)! Може да отидеш в университета да проучиш, хората са положителни и ще те насочат. Ако имаш някакви въпроси - питай :) Успех!

 
  ... горе^
преди: 10 години, 29 дни
hash: 071da117d7
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

7.   За тези които искат да учат, нбу е мястото.

 
  ...
преди: 10 години, 28 дни
hash: 7345911a77
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

8.   http://www.youtube.com/watch?v=iqC0Syq79hg
Само за информация за къде се готвиш. Хвани отиди в СУ и недей да се занимаваш с простотии.

 
  ...
преди: 10 години, 28 дни
hash: addae0baf5
гласове:
1 2 3 4 5
  (20 гласа)

9.   Колко мъка има по този свят....
Аз човек от НБУ не бих наел, може студентските години да са много хубави там, с лъскави тоалетни и т. н, ама нали учите за да можете да работите след това? Не слушай какво ти говорят студентите, кой доволен и кой не, повечето са влизали само в 1 университет и нямат база за сравнение, виж работодателите, които всеки ден виждат всякакви какво мислят за НБУ...

 
  ... горе^
преди: 10 години, 28 дни
hash: daf6982448
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Oт авторката: Забравих да спомена, че искам да уча кинорежисура, а тази специалност я има само в НБУ и НАТФИЗ. За НАТФИЗ ми казаха да си го избия от главата, защото се влизало само с връзки, така че се насочих към НБУ. Едва ли е толкова зле ако някой наистина иска да учи, а не да ходи на лекции от дъжд на вятър, но благодаря на всички ви за коментарите. Мисля, че ще пропусна една година сега за да се подготвя, а и няма да хвана ТОП теста, защото имам други изпити тук в чужбина за да си взема дипломата и се получава една голяма обърквация. :)

 
  ...

...
преди: 10 години, 26 дни
hash: 82d4356860
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

11.   Топ тестовете са няколко, има много дати, последната е на 15ти юни според сайта, като записването за самия тест е до 11ти юни. Все пак може да се обадиш да питаш допълнително за всеки случай. Ако Кино и телевизия е точно това, което искаш да учиш - има специализиран изпит: "Създаване на текст по художествено изображение. Всеки кандидат-студент получава ксерокопие на художествена фотография, съдържаща възможности за изграждане на различни сюжети, инспирирани от изображението, и създаване на киноразказ. " Изпита би трябвало да е някъде юли месец, трябва да се обадиш в департамента за по-подробна информация. Има една приказка за НБУ, че лесно се влиза, но трудно се излиза, което не е лъжа. От моята специалност завършиха по-малко от една трета, не поради финансови причини. За специалностите реализацията навсякъде е строго индивидуална, много мои колеги от НБУ си намериха още преди да завършат работа по специалността, общо взето зависи основно от теб какво можеш и дали имаш желание да го развиеш. Затова най-добре да се свържеш със студенти, които учат точно тази специалност в двата университета, всичко останало са празни приказки.

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: b1810e5962
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Не би наел студент от НБУ... учи това, което ти харесва и там, където ти допада. Не ги слушай простите работодатели, ако имаш качества той ще ти пада в краката да работиш за него (въпреки, че най-доброто е реализация на собствен бизнес).
Успех!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 481dce9a01
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

13.   Ако ще пропускаш една година, подготви се за НАТФИЗ! Трудно се влиза и не е само с връзки! И аз се колебаех между НБУ и НАТФИЗ, но за специалност ФТМ, Избрах НАТФИЗ. Това че някой ти е казал да си го избиеш от главата е само защото не вярва в теб :) Има кандидат-студентски консултации, на които можеш да се запишеш и на тях се запознаваш с комисията. Все пак късмет ти желая! :)

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: a8c331e330
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

14.   Аз съм завършила НБУ и работя в международна фирма на мениджърска позиция. Доволна съм от наученото. Разликата е, че в СУ учиш прашасала теория, която за по-новите специалности е неприложима, а в НБУ нещата са доста практически насочени, с много казуси от истинския бизнес. Да, има мамини синчета, които са там само за една диплома, но ако искаш да научиш нещо, имаш всичко необходимо да го направиш. Зависи си от теб. Изборът е винаги твой. Аз сега кандидатствам отново в НБУ и искам да си припомня за ТОП теста, така че, моля споделете по въпроса, имам изградено мнение за университета вече

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 2d4ae751ef
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

15.   Все още съм 11 клас, но и аз като авторката искам да кандидатсвам в НБУ, но с Журналистика, та въпроссът ми е към тези, които учат там или са учили (ако са с Журналистика - още по-добре) какво мислите изцяло за университета? Имам в предвид и учащи и учители и самата обстановка. Мерси предварително!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker