Немската паралелка в ГПЧЕ Плевен - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120671)
 Любов и изневяра (29587)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18389)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Немската паралелка в ГПЧЕ Плевен
преди: 10 години, 23 часа, прочетена 8255 пъти
Тази година съм в седми клас. Успехът ми е много добър и ще кандидатствам, но непрекъснато се лутам между два избора - английски с немски или немски с английски. Моята мечта от много време е да уча немски език, защото обожавам Германия и искам да живея там. Английски с немски пък е най-добрата паралелка в Плевен (с най-висок бал на всяка кандидатгимназиална кампания), в нея средата е сред най-добрите, водят учениците ? на международни състезания... А и другото: за немските паралелки не съм чул почти нищо (добро или лошо)... А ми се иска... Моля ви, ако някой знае нещо за немските паралелки, нека сподели тук. Независимо дали е добро, или лошо.

Благодаря ви предварително!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 1 час
hash: d40a886261
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   И двете паралелки са добри, вече от теб зависи какво повече искаш да учиш - немски или английски. Паралелката Английски-немски е по-търсена, защото английският е по-говорим, но това не значи, че тази, която е Немски-английски е слаба. Напротив. Въпрос на приоритет. Аз съм възпитаничка на ГПЧЕ - Плевен и мога да кажа, че която и да запишеш - няма да сгрешиш. Успех! :)

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: dd7ce7403f
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

2.   Според мен най-добрият избор е да учиш в Ловешката езикова.
Аз уча там вече цяла година и по щастлива не съм била
Не говоря за ученето там е ясно че ще научиш защото всеки учител изисква максималното но там създаваш приятелства
аз уча там само от година и немога да си представя живота без хората с които се запознах там това училище ти дава много повече от образование
аз мисля че плевенската езикова вече не е толкова добра колсото преди но това е мое мнение решавай ти

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 010345981f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Здравей, избора си е лично твой. Имай в предвид, че английски-немски ще ти е сравнително по-лесно тъй като английския би трябвало да си го изучавал вече. Немски-английски за мен лично е по-трудния вариант - започваш напълно нов език и си трябва учене и то бая. Ще имаш средно около 20 часа немски на седмица което не е никак малко (същото е и в английски-немски, само дето 20 часа английски). Избора си е лично твой и двете паралелки реално са хубави, както каза, предполага се, че английски-немски е по-"елитната" паралелка. Ако имаш въпроси, може да питаш.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 11 месеца
hash: d4caf816bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Много ти завиждам, ако наистина са добри. Липсата на компетентни учители в моето старо училище(ГПЧЕ) провали класа ми.
Бях немска-английска.
Може да пробваш немски-английски, защото се изучава по усилено и ще знаеш езика по-добре, но само да не е като моя случай...

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 4336c8334d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Здравейте! Много, много ви благодаря, че ми отговорихте толкова бързо! Моят личен избор по-скоро е немски-английски, защото не съм изучавал нито английски (първият ми език е руски), нито немски, но ми е голяма мечта да го знам, защото искам да уча в Германия. От трудности не се боя :D.

А относно Ловешката ГЧЕ - съжалявам, защото съм от Плевен, нямам възможност да уча там, а и не искам да бъда на общежитие следващите 5 години. №1 И №4, бих искал да ви питам за немската паралелка като цяло: ученици, учители, как се усвоява немският... това... Чух, че имало някаква лоша госпожа по немски, която не учела учениците много-много и ме е страх да не попадна при нея. №4, откъде си?

 
  ...


...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 4336c8334d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   №3, каква е като цяло средата в немската паралелка? Какви деца влизат и по-важното - какви излизат? Заслужава ли си да влизам там, защото балът ми е около 32, или да кандидатствам другаде?

 
  ... горе^
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 010345981f
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   От №3 - Предполагам ме питаш за немски-английски? Знаеш, че винаги ще има различни хора, общо взето зависи кой учител ще ти се падне. Където и да влезеш, няма да сбъркаш... както казах зависи дали искаш реално да понаучиш немския повече или да си наблегнеш на английския. Самите учители са ни казвали, че втория език който ще изучаваме не се набляга на него перфектно и не всеки излязъл от езиковата знае било то френски, руски или немски - перфектно. Моя съвет е ако можеш да влезеш в английски-немски, влез там. Ако има нещо питай пак :)

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 623716d788
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Здравей! Аз също съм учила в това училище, паралелка немски-английски, но всичко е много субективно и ако наистина искаш да научиш добре език, по-добре направи всичко възможно да отидеш в Ловешката езикова, защото там със сигурност ще научиш профилирания език. По принцип в ГПЧЕ Плевен зависи много на какви преподаватели ще попаднеш, но практиката е почти всяка година да се сменят, което според мен е в минус за учениците. Разбира се, при добро желание, както е при теб, ще научиш и в Плевен едно средно ниво немски, но лично аз смятам, че другите езикови гимназии ти отварят много повече врати, тъй като имат специални класове (Leistungsklasse) и накрая на обучението ти дават Sprachdiplom, с която можеш да кандидатстваш директно в Германия и Австрия. А относно кой език да е първи, аз не съжалявам, че избрах немски, защото той е доста по-трудно усвояем, английски знае всеки поне малко. Ако си английски-немски, мога да те уверя, че няма да научиш немски, защото той изисква пълна отдаденост и сериозно преподаване. Важното е, че имаш желание да го научиш - тогава не е толкова трудно и непостижимо.
П. С Не мисля, че в Плевен вече има т. н. "елитни" паралелки, за съжаление. Успех при кандидатстването!

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: dc36238428
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   След като искаш да ходиш в Германия, записвай първи чужд немски, за да наблегнеш на него. Според мен обаче не пренебрегвай и английския, тъй като вече всеки го знае и си е срамота, ако не го владееш на някакво прилично ниво.

Колкото до учениците, всичко зависи от късмета ти. И аз мисля, че вече "елитни" паралелки в Плевен няма, така че не очаквай чудеса. Може естествено да ти се падне и приятен клас, бъди оптимист.

Също така много зависи и на кои учители ще попаднеш, което отново не зависи толкова от теб, колкото от късмета ти. В ГПЧЕ има отлични учители, които преподават добре, но за съжаление има и такива, които въобще не ги грее колко си научил при тях.

Като цяло това е от мен, успех.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 11 месеца
hash: adf775783d
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   А кои са добрите учители по немски?

 
  ...

...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: c8770fca72
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   А какъв е минималния бал за немски-английски в Ловешката ЕГ?

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 07e64a7f60
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Сега кандидатствах в ГПЧЕ Плевен с немски език. Много добра е паралеката тази година. Детето с най-нисък бал е, забележете, с 30,56, което за Плевен си е направо... А детето с най-висок бал е с 34,26. Ние сме паралелката с най-висок бал. Никой не би съжалявал, като кандидатства тук, поне това мисля аз.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 5eec903a9d
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   ГПЧЕ Плевен е пълно разочарование за мен. Вече трета година се възмущавам от пренебрежителното и грубо/стигащо до вулгарност/ отношение на по-голямата част от учителите, които преподават на децата ни. Начина на оценяване е меко казано субективен/т. е. оценките се пишат не за знания, а вероятно по симпатия/- не се обосновават, пишат се някакви оценки от "нищо-то" в края на учебната годината, за да се нагоди оценката, която съответния учител иска да напише. Ако случайно искаш шанс да бъдеш изпитан, за да докажеш, че имаш знания, ти просто си НАГЪЛ. Останах втрещена, когато на родителска среща чух коментар от учител-филолог:"Ама защо са дошли в испанската паралелка, като не знаят испански? ! " Да не говорим как не се спазва ППЗНП/Правилник за прилагане на закона за народната просвета/ относно наказанията. Ученик с едно закъснение/това е 1/3 неизвинено отсъствие/ за целия първи срок, в края на учебната година/без други допуснати неизвинени/вече е с 10 и е наказан директно с 2-рото по тежест наказание! Всеки знае, че наказанията НЕ могат да бъдат прескачани. И защо е наказан? - Защото класната е изгубила извинителната бележка и не е извинила отсъствията/А това е редовна практика там. Налагало ми се е да изпадам в неудобни ситуации пред личния лекар, като искам дубликат на поредната изгубена бележка от госпожата/. Или просто е преценила, че бележката е фалшива. И тук в ред на мисли-какво значи фалшива медицинска бележка? Това е бележка, която не е написана от лекар. Господа педагози, извинителна бележка издадена от личния лекар и заверена от медицинското лице в учебното заведение НЕ Е ФАЛШИВА. Общо взето учителите, с които се срещам през последните три години "не ги грее" дали са си научили учениците на нещо/а даже ще е по-добре да не са, защото няма да ти оставят избор-трябва да отидеш на частни уроци при тях/. Е, това е моето скромно мнение за тази "елитна" гимназия. Жалко е, че такива хора са ми колеги! От тук нататък - всеки сам ще прецени. Успех!

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 07e64a7f60
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Извинете г-жо №14, но знам за какво говорите. Попаднали сте на пияницата по испански, когото не знам защо не гонят. Но по-скоро оценките ви са за конкретни личности, затова НЕ правете цялостно мнение и констатации гимназията, защото всеки медал има две страни.

Сега ето и моето скромно мнение, но за две от елитните гимназии на Плевен - СОУ "Иван Вазов" и МГ "Гео Милев".

Първо за "Иван Вазов" - на нас се гледаше като на касичка с пари. За най-малкото се събираха пари от целия клас и потъваха в дълбокия училищен джоб. Когато се опитах да откажа, всички учители просто започнаха да се отнасят отвратително с детето ми, ниски оценки, всеки ден тормоз и просто тя се връщаше разплакана от училището. Част от учителите са просто некомпетентни, ръководството претендират, че са елитна гимназия, но нищо не показва това. Но дойде седми клас. Дъщеря ми кандидатства в МГ "Гео Милев" и бе приета. Там започна другият кошмар. Цялата паралелка беше пълна с нагли богаташчета, които просто я съсипваха, тя се връщаше просто посърнала от училище. Разпространявали по Facebook обиди по неин адрес, но за класа стига. Дойдоха учителите. Не искам да споменавам конкретно имена, но ще кажа за най-лошата за мен учителка по БЕЛ нещо. Тя просто се държеше невероятно нагло с децата, обиждаше ги най-долно, крещеше. Когато някой направеше нещо, тя веднага отваря "фабриката за двойките" - пише двойки на когото види. За учителката по физика да говоря ли, която наричаше най-редовно учениците "идиоти такива", за учителката по английски, която просто си харесва едни деца, които ходят на олимпиадите по английски, а другите са пренебрежително уплътняване на училищния бюджет. Тя просто нарочваше определени деца и ги изпитваше, докато не изкарат мечтаната от нея двойка. Една приятелка на дъщеря ми (да спомена, че всичко ми е разказвано от дъщеря ми и родителите на момичето), която преди не беше учила изобщо английски език, още в първите няколко дни и седмици я изпитвала с най-трудните задачи по английски, а не стига това - давала ? заданията на английски, въпреки, че момичето още няма необходимите познания по езика (то не е взимало този материал, както споменах). В резултат на това момичето колкото и да се страело резултатът бил един - двойка, двойка, тройка, четворка, двойка. На момичето просто му се наложи да се премести на друго място и в крайна сметка остана по-доволно.

Моля ви, публикувайте това. Наистина е хубаво да има и едно друго мнение, защото мисля, че в Плевен няма нито една елитна гимназия, но който учи, ще успее винаги.

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 5eec903a9d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   Да, естествено оценката ми е за определени педагози с които се срещам последните 3 години. Все пак и те са част от елита. Но авторитета на едно училище се гради от всички, които работят /и учат/ там.

 
  ... горе^

...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 5eec903a9d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Всъщност "пияницата по испански" ги научи на доста повече неща от "единствения" филолог в града. Госпожа - класната по литература... без думи. Тази жена трябва да преподава вероучение. От където и да тръгне все до Бог стига. Материалът за годината не се взема, но изпитването е "на ниво"-унижаващо, с подигравки, крясъци, обиди... Но така учениците ще станат по-силни и по-борбени. За това се е загрижила да ги закали и пом. директорката: "Селяндури, вървете си на село да пасете патките". Весело, нали? Аз за избор в това училище и дума не може да става. Нали ЗИП е задължително избираем предмет? Да, ама не. Там се избира, каквото ти позволят да избереш. Нали някои учители трябва да имат норматив? :) О, ами географията 4, 5, 5 - 4 за годината или 3, 4, 5 - 5 за годината. Преценка! Математика? - "Хайде да видя какво са те научили на частните ти уроци. То като си нямаш нищо в главата.... " И за съжаление всичко, което пиша е истина. РИО-то знаят, но те не са разследващ орган. Те просто вземат заплати. Писането на субективни оценки по симпатии не е критерий за взискателност. Та с едно изречение за "елитното" ГПЧЕ": Слабо ръководство/защото знае за проблемите, но си трае/, слаби преподаватели/освен, ако не са ти частни и са пряко заинтересовани/, липса на подготовка за учениците. Да, може това да е стечение на обстоятелствата-такива немотивирани учители да са се паднали, но това е съдбата на толкова много деца. А в този случай те са осакатени!

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: c822e51dd9
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

18.   Според мен училището е на ниво. Уча там от две години и мога да кажа, че по-компетентни учители не съм срещала.Тази година бях в 7 клас и мога да кажа, че подготовката е отлична. Без да ходя на допълнителни уроци, по който и да е предмет, изкарах много добри оценки и на двете матури и успях да вляза в паралелката, която исках - немски-английски. А сега ще ви помоля тези от вас, които са били в тази паралелка, да ми кажат нещо за учителите след 7 клас, тъй като оставам със смесени чувства. Благодаря предварително!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker