Много невзети изпити - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120671)
 Любов и изневяра (29587)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18389)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Много невзети изпити
преди: 9 години, 11 месеца, прочетена 2343 пъти
Здравейте на всички, пиша ви, защото в момента съм в много тежка депресия и се чувствам адски зле. Не знам как да намеря сили да се справя и как да изляза от ситуацията. Завърших преди една година в СУ, филология, но ми останаха още 4 невзети изпити( възможно най-трудните) плюс държвания, които трябва да взема възможно най-бързо, за да мога на 4-ти юли да се явя на ДИ. Майка ми не знае за тези изпити, защото не исках да я разочаровам, но утре ще дойде в отдел студенти с мен, защото не ми вярва и всичко ще се разбере. Не исках да й казвам, защото тя е много амбициозна и ще бъде ужасно разочарована от мен. Не знам как ще се справя. 4- ИЗПИТА СА УЖАСНО МНОГО. :( Изпаднала съм в жестока депресия, защото всички ми казват колко съм се забавила, кака ссъм се провалила, че съм се върнала от София в родния си град. Тук и работа няма. Работя на три места, за да си докарам едва двеста лева. Моля ви, ако някой е изпадал в моята ситуация нека ми сподели как да се справя.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 11 месеца
hash: dc8e418957
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   аз го правил това значи и ти можеш. Разбираш се с преподавателите ако можеш да си уговориш удобни дати. вземаш конспектите и четеш точно от това където те искат и точно колкото е достатъчно, не повече от любопитство. Не мисли за глупости. Концентрирай мозъка си върху изпитите. Стурктурирай си режим и план и действай без умора. Поне 3 най - малко ще изкараш. Бъди максимално сериозна. Знам, че ще успееш. Това, че ще разбере майка ти не е голям проблем

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 7306af146e
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Благодаря, наистина имам нужда от надъхване! Дано да се справя!

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 84ad38d61f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Ами как да се оправиш ли? С УЧЕНЕ! Първо обаждаш се на всеки един от преподавателите и си уговаряш дата за изпита, след това взимаш учебничено и конспекта и си сядаш на... буквието и четеш и пишеш и така. Друг начин няма. 4 изпита са много, но с труд и упорство става.
Аз имам магистратура, да ти кажа имало е моменти в които буквално съм плакала от отчаяние, ама се заинатих, че ще успея и успях. И после като си взех дипломата се шегувах, че ми е струвала много кръв (образно казано), по и сълзи (съвсем буквално). Толкова хора са успели да завършат и ти ще успееш, ама трябва труд и то много. Иначе цял живот ще работиш на 3 места за 200 лева.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 5f007a5ddc
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   мисли си за голямото отдъхване! да вдишаш с пълни гърди! след това. да завършиш нещо, макар и филология, е много удовлетворяващо, защото знаеш, че си се справил с една голяма и трудна задача и получаваш самочувствие, че ще се справиш и с други неща. послушай номер 1 и ако трябва, иди на психиатър да ти даде антидепресанти да ти помогнат малко. но имай предвид, че тяхното действие се показва едва след около 6 седмици. всичко това от личен опит ти го казвам, не си сама.

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 867b55809b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Ами аз съм била в подобна ситуация, с тази разлика, че уча в чужбина и проблемите далеч не бяха само невзети изпити. Слава богу се справих, затова бих могла да дам съвет. Това, което ми помогна на мен е да разбера, че е грешно да се сравняваме с другите, защото животът на всеки човек е уникален и има причина той да се сблъсква с определени предизвикателства в даден момент. Човек е способен да промени събитията и да използва несполуките си в своя полза. Повярвай ми, един провал може да те научи на много повече от един успех. Също така, зад всеки един успех стоят поне по няколко провала. Хубавото е трудно, а лошото е лесно.
Това че в миналото си допуснала грешка, не ти пречи да се промениш. Това, което получаваш днес е резултатът от миналия ти труд/бездействие, а това, което ще получиш утре ще е вследствие на днешния ти труд.
Ти си едно младо, здраво и умно момиче и няма причина да се депресираш. Просто се вземи в ръце, спри да се сравняваш с останалите, всеки има своя път, и си прости за грешките. Не се самообвинявай. Също така, много е важно в такива моменти да си благодарна за другото, което имаш, защото то не е даденост като здравето например. Животът наистина е неспирен път, не статичност, и няма как да имаме абсолютно всичко в него. Сигурна съм, че накрая всичко ще се подреди и това само ще те направи по-устойчива към пречките на живота, които сполетяват всички нас, въпреки че често ни се струва, че животът е несправедлив към нас, а благосклонен за другите, което не е вярно. Горе главата! :)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker