FCE-speaking - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120674)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

FCE-speaking
преди: 9 години, 11 месеца, прочетена 1428 пъти
Здравейте, обръщам се към тези които вече са се явявали на 1ви сертификат и/или знаят как стоят нещата. Въпроса ми е конкретно за частта с говоренето, която е 14 мин и по принцип се явяват 2ма кандидата, но аз съм разпределена в група от 3ма. Обърнах внимание че няма промяна във даденото ни време за отговор. Ще съм благодарна ако можете да ми споделите как е протекъл вашия изпит дори и да не сте били 3ма. :))

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 11 месеца
hash: ea181da019
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ами аз бях на FCE четвъртъка, така че ще ти споделя много прясно мнение. По време на изпита ми беше много неловко (може би заради тъпите въпроси, които имахме) и постоянно се хилех. Аз бях с едно момче, което говореше много бавно и затова не можахме да свършим 3тата част, за което вероятно ще ни вземат доста точки. Вторник съм на писмена част, където се надявам, че ще компенсирам малкия проблем в speaking-а.

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: fb009182e6
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Всичко е въпрос на това дали си сигурна в себе си. В реалния живот като седнеш на маса ще говорите и двама и трима и четирима. Важното е хората да видят, че можеш да участваш в дискусия, че можеш да изразиш гладко мнението си и накрая да изразите единодушие независимо дали ви харесва картинката например.
Иначе изпитите с двама са по-лесни от тези с трима. Явявах се на CAE в 11 клас и като бяхме три беше малко прецакано - взех го, ама беше кофти, защото едно е 1 да те прекъсва и сецва, а като са 2ма е още по-зле. Отделно другите две момичета се познаваха и малко ме изолираха от разговора, а все пак трябва някой да те пита нещо, както се казва да подхвърли нещо, за което ти да се хванеш и да изразиш мнение. Та с двама е по-лесно, защото иска или не трябва с теб да комуникара, а с 2ма е по-трудно да говорите по-равно.
Просто поговори с другите двама - говорите примерно да харесате третата картина независимо от всичко, говори с тях да се въртите, а не някой като хване думата да няма спиране и другите да мълчите и т. н. Хубаво е да пообсъдите как ще протече изпита - макар и това да се случи 5 минути преди него.
Успех и споко :) Бъди релаксирана и покажи, че можеш да говориш.

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 76fa5a32fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Взех изпита октомври миналата година. И аз като теб забелязах повече отделени минути за говоренето и се бях притеснила, че ще бъдем 3. В крайна сметка се оказа, че бяхме 2.. Не се притеснявай, лесно е. Помни само, че не трябва да бъдеш доминиращия, нито мълчаливия. И се усмихвай много, реагирай приятелски и всичко ще е наред.
Успех!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 11 месеца
hash: df9b8ae294
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Аз съм била на FCE и на CAE. И на двата изпита ни прекъснаха на 3-тата част с картинките като имаш предвид, че с момичето, с което бях, бяхме правили супер много speaking и се бяхме уговорили да си помагаме, кой по колко да говори и т. н. Така че всичко е мноого индивидуално и зависи какви въпроси и изпитващи ще ти се паднат. Дали си с двама или трима не е от значение... важното е както са написали преди мен да гледаш да се вредиш, не само 1 да говори. И най-важното е естествено да си спокойна.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker