Още един самотен човек - моята история - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121138)
 Любов и изневяра (29693)
 Секс и интимност (14355)
 Тинейджърски (21890)
 Семейство (6468)
 Здраве (9595)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3176)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18507)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Още един самотен човек - моята история
преди: 9 години, 11 месеца, прочетена 2181 пъти
Изключителни усилия ми костваще да започна да пиша такава тема. Все пак се реших някакви, предполагам мн съм депресиран, а по-принцип не търся съвети и гледам да се оправям сам.
Аз съм момче на 25 години(това лято на 26) и чак ме е срам, да си призная, че съм толкова отритнат от живота. Имам чуството, че съм забравен от всеки и всичко.
Няколко думи за живота ми кратко- завърших ЕГ, после влезнах в уни, изкарах 3 курс медицински- прекъснах, заради пари - нямаше кой да ме издържа - имам само майка. Отново кандидатствах, приеха ме история - ето сега държавен изпит имам само и край.
Но нищо няма значение, защото винаги съм бил сам. Никога не съм бил с момиче, което харесвам. Не знам какво е това да е споделена любовтта, да искаш да си с някой. От 5 г няма момиче, което да харесам истински, мн съм се затворил, а и те мн се извратиха. То не са купони, то не са извращения и тн. Хората, които са щастливи, ме натъжават. Така се чуствам, че все едно не съм достоен за любов. Аз съм отхвърлен от живота и мисля, че няма надежда да срещна някое момиче, което да иска да е с мен истински. Виждал съм момичета да правят какво ли не за момчетата, а то мен ме удра на смях, защото за мен никой никога не е вършил половината на половината. Как да повярвам в доброто-то просто не съществува за мен, все така се получава. Навънка съм работил - Испания, Германия, Ирландия и Швейцария за малко.
Много съм видял, а колкото повече виждам, по - зле става. Живее ми се, но не сам. Просто самотата е ужасна. Явно не съм интересен за повечето жени, не виждат в мен това, което искат.. трагедия. А хора далеч под мойто ниво са обгърнати с внимание. За жалост не съм "купонджия" не ме влечат такива неща, мн съм чуствителен на тема "простития"- а тя тука си е в изобилие. Как да се впиша в тази обстановка, не мога. Аз съм вярващ човек, но Господ ме е забравил. Опитвам се да намирам смисъл в живота - не се получава. И все пак помагам на всеки с каквото мога, да правя добро, да бъда мил, добър приятел и тн. Е получава се хората го оценяват, казвали са ми го, но до тук. И това не ме кара да съм добре. Отчайвам се още повече. На практика се получава като омагиосан кръг при мен, въпреки че си давам сметка за мн неща. Но вече губя мн сериозно надежда. От ден на ден по- лошо става. Сега и за самоубийство си мисля, но не искам да нараня майка си, иначе за мене няма смисъл. Аз съм от хората, за които е отредено да са сами, но това мн боли, не знам до кога ще издържа... Иначе професионално съм се справял добре с нещата - и в БГ и навънка. Но това беше преди кризата. Сега е по трудно, но това е друга тема.
Имах нужда да споделя някъде.. това все пак е много краткия вариант.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 11 месеца
hash: 06264d1a64
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Много се замислих и натъжих като прочетох историята ти. Аз съм момиче, приличаме си, и аз имам подобна история... Защо сме толкова разпръснати себеподобните... Защо хората с ценности страдат и се мислят за излишни!? И аз съм била отчаяна...много пъти... и все сама... и аз като теб се чудя защо няма някой, за когото ще съм единствена, защо всичката тази любов трябва да остане подтисната. И се питам дали още дълго ще е така...Знаеш ли примирила съм се, сякаш добре ми е сама, но не съвсем... истинските хора имат нужда от истинска любов... знам как се чувстваш сред останалите, до болка ми е познато... аз се научих да бъда силна, виждам, че и ти си силен човек, който е видял много в живота, не бива да се поддаваш на отчаяние точно сега... Искам да знаеш, че те подкрепям и не се предавай!

Love without name

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 23f8e40055
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Мило момче, аз съм жена, много по-голяма от теб и чувствам същото. Подробностите и опаковката на ситуацията са без значение. Не мога да те успокоя и никой външен не може. И аз съм вярваща, а загубих вярата. Сега като прочетох това, което си споделил, си мисля, че прекалено много се вторачваме в мечтите си, а те винаги са идвали истински при нас, когато най-малко сме ги очаквали. Единственото, което мога да ти кажа, че всеки от нас по различен начин в даден момент от живота си е сам. Дали с някого, без да е сам е самотен, или е сам по стечение на обстоятелствата... Но редки и малко са моментите на споделено щастие. За това - продължавай напред какъвто си - един прекрасен млад мъж. Някъде някоя млада жена е на същия хал. Въпрос на синхронност, ако си освободиш съзнанието. Постигнал си най-важното, запазил си се човек. Бъди здрав. Ще бъдеш и обичан!

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 7befc1569f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Пич прочети моята история Как преборих самотата. Може да ти помогне да я преодолееш. Вярвай ми възможно е аз вече го направих :).

 
  ... горе^
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 7ed53bfa11
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Приятел,
днес жените наистина не знаят какво искат. Едно е ясно - трябва да имаш пари, голяма пи*** и да работиш с нея и с езика си и пръстите си сръчно, а освен това трябва да си и интересен. Скапана история. И мен мн не ми върви с жените ама да взема да се гръмна ли? ! Тегли им 1 майна, ще дойде някое скромно, хубаво и добро момиче.
По-добре сам, отколкото обграден с фалшиви и прости хора.

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: a5ecfd9cf8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Ти си млад човек не се самосъжалявай! Не мисли само за това, че си сам ами поработи над това как да промениш нещата. Прави това, което на теб ти харесва усмихвай се и изграждай кариера. Намери начин да си продължиш медицината. Интелигентните жени харесват лекари!
Махни предрасъдаците си и ходи и се забавлявай по дискотеките. Не е казано, че трябва да се държиш като всички простаци, който свалят и опипват момичетата. На дискотека ходят и свестни хора-купонджии.

 
  ...


...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 2b77f63439
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Аз бях в подобно положение като теб. Току-що завърших и аз Езикова, но бях анти-социален и затворен.
Проблема съществува само в главата ти, както и с мене беше така. Сега съм приветлив и дори и да са ми скучни(примерно) някои хора, завързвам разговор с тях. Някои се оказват доста интересни като ги опознаеш :)
Сега живота ми е същият скучен, но гледам по друг начин на нещата и имам идеи за бъдещетето си. Случи се нещо, което ми промени възгледа.
Моят съвет е да бъдеш по социален. Можеш да завържеш разговор дори с непознат пък може да станете и добри приятели.
Все пак си човек като всеки друг човек и си равноправен (включва и мнението ти).

 
  ... горе^
преди: 9 години, 11 месеца
hash: c625953aa6
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Ей, стегни се! Аз съм Ж на 29 и винаги съм била сама - как съм се справяла с това през всички тези години- само аз си знам - и по празници, и по ваканции, колко съм изпускала от живота? Но животът трябва да се живее такъв, какъвто ни е даден. Цени това, което имаш - майка, която те обича, добър професионален живот и още много хубави мигове, които ти предстоят. Бъди благодарен и ще видиш колко добре ще се почувстваш - само се замисли колко много имаш и ще разбереш, че не всичко е било напразно. Любовта и тя е не е лесна, като всяко нещо на тоя свят, но не трябва да е единствен фокус на вниманието ти. Ще дойде и без да я търсиш. Не ходи на купони, които не ти допадат само за да си с тълпата - така ще си в хармония със себе си. Не изневерявай на себе си и не унивай - всяка минута си е малка битка - и със страховете, и с неизвестността и с неудовлетвореността - но така израстваме, така ставаме по - добри, когато се научим да сме благодарни за живота си! Чети книги, спортувай, готви - бъди щастлив - може да го направиш и с индивидуални занимания :) защо да чакаш някой друг, за да ти повиши настроението - ако дойде - добре дошъл, но можеш да се справиш и сам. Успех!

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 925cc5a93a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Започни да четеш Хорхе Букай, ще се оправиш аз бях същата.

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 1869aadaca
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Какво съвпадение - аз навърших тази година 25, момиче съм, самотно като теб, и аз съм завършила ЕГ и университет, работих в чужбина, не обичам купоните, отвращава ме простотията, вярваща съм и се опитвам да намеря смисъл, но не се получава.. момчетата също са много извратени..

 
  ... горе^
преди: 9 години, 11 месеца
hash: b57b2c0375
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   здравей,
имам две идеи за теб.
1- започни да се занимаваш със спорт - там ще намериш доста хора. Все с някой ще се сприятелите.
2. друг много лесен начин е да се включиш като доброволец някъде - изключително лесно е и със сигурност ще намериш хора! Доброволците са добри хора и вместо свободното време да идат на дискотека, те отиват да направят нещо смислено.
3. започни някакво офлайн хоби - нещо което да обединява хора с едни и същи интереси. Да се събирате един път в седмицата и така.

Ако изпълниш тези три точки ще имаш занимание за всичкото свободно време и като бонус към това - 100% ще намериш поне 1-2 приятеля и много близки хора с които може да ходите по кафета, екскурзии и т. н.

 
  ...

...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 9450ea7cf3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Мисля, че трябва да промениш мисленето си. Вместо да си нещастен за това, което нямаш, трябва да си благодарен за това, което имаш - жив си, здрав, имаш майка до себе си, имаш покрив над главата си и т. н.
Не си мисли, че другите са под нивото ти, защото така прекъсваш всяка възможност за общуване. Общувай с хората и рано или късно ще срещнеш такива с подобни разбирания.
И не си търси момиче, за да те обича и да прави някакви неща за теб, а за да я обичаш ти и ти да правиш неща за нея.
И най-важното: нещата ще се променят. Днес може да не си ок с това, което имаш, а утре може да имаш всичко. Животът е на спадове и възходи - просто трябва да си търпелив. И мислене от сорта на "аз съм най-нещастният човек на планетата" не ти помага.
Успех!
Ж25

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker