Mолекулярна биология или биология и английски - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120670)
 Любов и изневяра (29587)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18389)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Mолекулярна биология или биология и английски
преди: 9 години, 10 месеца, прочетена 2650 пъти
Здравейте.. Моля ви помогнете кое да избера - молекулярна биология или биология и английски( учител)? Кое е по-добре, къде мога да реализирам с молекулярна биология в България? Какво е това молекулярна билогия?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 10 месеца
hash: f4147ddae8
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

1.   Ти даже не знаеш какво е ама ще го учиш :))

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 8aa26a987e
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   С молекулярна билогоия ставаш научен работник -т. е. БАН, минимална заплата. По-добре бъди учител.
Днешните ученици знаеш как са, но поне ще имаш работа.
А най-добре учи химия и изкарай една фармацефтика.

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 2e59e73827
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

3.   Избери първото. Второ е бошлаф работа. Ти, какво? Да не искаш да ставаш даскалица в кварталното. Ако е така лесна работа. Завършваш и почваш. Ама за 500 лв. заплата, дали си заслужава е отделен въпрос.
За първото има малко по - големи шансове, но предимно в чужбина. Важно е и каква магистратура ще избереш. Ако е нещо свързано с вирусология или с генетика и геномика, това ще бъде едно естествено продължение на специалността. Но, ако реши и нещо друго, ти препоръчвам да запишеш една Медицинска и фармакологична биофизикохимия, биоаналитична и бионеорганична химия или медицинска химия.
И се научете, че си има официални сайтове за тези работи. Отваряш и четеш. Едно е да ни попиташ какво мислим за дадена специалност или направление, съвсем друго е някой друг да ти върши работата и да чакаш да те информира пходробно. Ще се научиш, че ти трябва да търсиш информацията, не тя теб. Нещо ми се струва, че си объркал ролите. Няма само да чакаш някой да ти пуска инфото отгоре, а ти само да чакаш.
Иначе, ако искаш нещо реално запиши нещо свързано с медицината. Останалото е малко измислена работа. И каквото ида избереш трябва яко четене. Избрал си си трудни направления. Това не ти е като икономиката или политологията, където имаш само общи приказки, дъра - бъра, два чадъра. Бъди сигурен, че няма да те пускат просто ей, така колото да минаваш. Ако искаш да си вземеш даден изпит ще си седнеш на гъзлето и ще си изчетеш материала открай до край. Няма такива лигавщини, като, ох, това да какво ми е, това пък кога ще ми потрябва, хайде ще го чета това утре. Забравяш ги тия глупости и се седи и се чете по много.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 59ce218f5d
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

4.   "Какво е това молекулярна билогия? " - как така не знаеш какво е молекулярна биология? Искаш да кандидатстваш за тази специалност, но питаш какво значи. Това беше странен въпрос. Ако искаш да ставаш учител - по-добре недей, ще ти омръзне всеки ден да се занимаваш с лигльовци, които не искат да научат нещо. Иначе биологията е много хубава специалност, интересна е и ще ти бъде лесно да се реализираш. :) Успех!

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 1fa5076e16
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   Е, щом не знаеш какво е молекулярна биология къде си тръгнал/а да го учиш?

 
  ...


...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 4efc529d5c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Биология и английски. Моя позната учи молекулярна биология и в трети курс разбра, че после няма къде да се реализира поне в България. А за чужбина трябва език.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 2e59e73827
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Да, трябват езици. ДОРИ И В България, за да почнеш малко по - хубава работа си трябва поне английски. Иначе, България е едно село На български можеш да си говориш само с комшиите на село. Никой чужденец няма да седне и да ти научи български, затова трябва да се учат чужди езици.

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 2e59e73827
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

8.   До № 2 Вярно е, че научните работници не са им най - високи заплатите, което е жалкото в случая, да учиш 8- 9 години, за да станеш такъв и накрая да имаш 650 лв заплата. НЕ съм им минимални. Ако беше така, това щеше да е най - голямата гавра. Не, че касиерката в супермаркета изкарва малко по - малко. А е със средно образование.

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 18dfee62a0
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

9.   Да не знам какво е молекулярна биология, всеки ми казва че е много добра професия обаче какво е това ? Просто искам мнения от вас и моля ми пишете тогава кой са тия "официални сайтове за тези работи" .

 
  ... горе^
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 9c188d0933
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

10.   Приятелка имам с такава специалност в СУ, после магистратура в Дрезден и живее от соц. помощи и детски, защото не си залужава да работи в Германия за 600 евро на половин работен ден или 1100 евро по цял ден, а наема да ти е 700 евро. Прави си сметката, колко е сметка да го учиш това нещо. По-добре запиши фармация, има реализация не само като аптекар, но и във фармацефтичната индустрия.
У нас пък ще работиш като лаборант за 310 лв. (да, под минималната им плащат!)

Колкото това да учиш английски - също губене на време, защото днес на работно ниво всеки просто се оправя криво-ляво, а преводачите с английски за под път и над път.

Хвани завърши нещо с перспектива, нещо, което се търси на пазара на труда - информатика, педагогика дори, фармация, медицина, стоматология............

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker