Преместване - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121054)
 Любов и изневяра (29673)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21881)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7296)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18485)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Преместване
преди: 9 години, 11 месеца, прочетена 1022 пъти
Здравей те,
искам да питам ако тази година се запиша да уча в ЮЗУ или Софийският университет със специалност компютърни науки. Може ли догодина да кандидатствам в медицински университет?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 11 месеца
hash: 617da9caec
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Защо тогава ще се записваш сега? Само да харчиш парите на вашите за семестри, пътни, учебници и т. н... Направо си стой тая година и се подготвяй за другата за медицината, само ще си загубиш времето ако се запишеш сега тва и после да се отпишеш, излишно е.

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 4ea6dd23bd
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Компютърни науки... Четери години за BS-а и още 2 за Major-а. Недей. Не ти трябва акдемична обстановка за да се научиш да програмираш, правиш сайтове, обработваш данни или каквото имаш на идея. Да не ти казвам, че с минимален труд и умения, можеш да си докарваш по 5-6 хиляди лева (с малко напъване), но скоро ще ти се наложи да напуснеш държавата, като разбереш, че в Лондон и Копенхаген правят по 3 пъти повече и имат много по-големи преспективи. И тук говорим ако си един обикнивен бачкатор (да програмистите са основно бачкатори). Ако се навиеш да правиш свой продукти или поне да взимаш активно участие в изграждането на нови, можеш да правиш огромни пари. Но се иска да ти е приятно и да имаш желание с компютрите. Иначе, ще е мъка, та дори и да докреташ до някаква службица.... защото едва ли ще докреташ до нещо свястно.
Медицина - Мъгла ми е, но медицинските професии, освен ако не си от онези корумпирани гадини, за които се говори всеки ден, са едни от малко "благородни" професии. Но се изисква тройно усилие, от компютрите, и много внимамание и стресът ще е огромен, поне в началото.
Моя съвет е да поговориш с различни медицински работници, било то сестри, лекари и други и след товас програмисти. Ако все още се двоумиш, запиши се на курс по програмиране и/или уебдизайн и виж дали ти допада. Ако не, стани лекар. Винаги има нужда от добри лекари, не че е добрите програмисти са маловажни, но лекарите получават авторитет сред хората, благодарност и уважение.
Това са моите гледни точки, но избора си остава твой.
Успех!

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 1f8693695e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Никога не съм си и мислила да се занимавам с биология и химия. До 11 клас ненавиждах биологията, а химията я мразех заради учителя ни. А от своя страна по математика бях себе си, решавах задачите без никакъв проблем. От 5 до 12 имах трима учители по математика и всеки от тях нямаше ден да не каже колко съм добра. и наистина беше така, усещах го. В 11 клас вторият срок реших да ходя с други ученици на подготвителен курс по биология за матурата, просто да добия малко повече знания по биология, не че матурата щеше да ми е по биология. И взе, че биологията ми хареса. Продължих да ходя до края на 11 клас. В 12 клас сериозно се подготвях по математика за матурата. И накрая изкарах 5, 85. Ходих на предварителен в ЮЗУ и изкарах 5, 63. Сега си подадох документите В ЮЗУ и Софийският, но имам усещането, че не съм взела правилното решения. В медицинският университет е много трудно да се влезне. Затова искам да си стана студентка тази година, догодина да пробвам да вляза в медицинският и ако не ме приемат да си остана в ЮЗУ или в софийският зависи къде ще се запиша. Възможно ли е?
- от авторката
Благодаря ви за отзивите и съветите

 
  ... горе^
преди: 9 години, 11 месеца
hash: d21343de76
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   №2, струва ми се, че далеч не разбираш какво е да си програмист. В голяма грешка си щом мислиш, че за медицина се изискват тройно повече усилия. Истинският програмист не може да бъде обучен самоук, или чрез някакви дистанционни уроци. Истинският програмист не създава уеб сайтове, а разбира и имплементира познати алгоритми в неочаквани, абстрактни очертания. Той учи всеки ден по нещо ново, и до болка знае как работят нещата "под капака". Дори сто посредствени програмисти не могат да заменят един истински. Ако се занимаваш със сериозно програмиране, горещо ти препоръчвам да се откажеш навреме. Бремето е твърде тежко за умствените ти способности.

М24

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker